← Tilbage til sundhed og sikkerhed kategori

Dårlig gulvhygiejne kan skade dine processer

At sikre den hygiejniske integritet af behandlingsfaciliteterne bliver en stadig mere kompliceret opgave. Efterhånden som behandlingsudfordringer udvikler sig, gør renselighed og kvalitetsstandarder også for at sikre, at forurenende stoffer, uønskede mikrober og skadelige bakterier ikke kryber ind i fremstillings- og produktionsprocesser, siger James Taylor, marketingdirektør EMEIA - specialiteter hos Berry Global.

Af James Taylor, marketingdirektør EMEIA - Specialties hos Berry Global

James Taylor, marketingdirektør EMEIA - specialiteter hos Berry Global

James Taylor, marketingdirektør EMEIA - specialiteter hos Berry Global

Hygiejne i forarbejdningsindustrien er vigtig, da produktforurening, der kan forekomme ved introduktion af uønskede materialer, stoffer eller mikroorganismer i en fremstillet vare eller proces, kan resultere i betydelige økonomiske tab.

Bortset fra dette har forurening også potentialet til at skade forholdet mellem producenter og kunder og til at skade medarbejdernes og offentlighedens sundhed.

Det er klart, at forskellige industrisektorer har forskellige hygiejnekrav afhængigt af arten af ​​de produkter, der behandles.

Selvom kravene kan variere, forbliver det faktum, at god hygiejnepraksis er afgørende, da det reducerer sandsynligheden for introduktion, spredning og multiplikation af potentielle patogener og andre organismer i forarbejdningsmiljøet.

Potentielle problemområder

Test af kvalitetskontrol sikrer, at færdige produkter opfylder alle krævede specifikationer og er af passende kvalitet til frigivelse. Kvalitetskontrol forekommer i forskellige behandlingstrin, som alle har forskellige hygiejnekrav. For at imødekomme disse krav etableres og overvåges passende procedurer.

To områder, hvor hygiejne er vanskeligt at implementere effektivt, på trods af at de passende procedurer og overvågningssystemer er på plads, er personlig hygiejne og bygnings- og udstyrshygiejne. Dette skyldes, at mennesker og udstyr kan forårsage krydskontaminering og fremmed partikelforurening.

Krydsforurening opstår, når partikler af et produkt eller en ingrediens utilsigtet blandes med et andet, mens fremmed partikelforurening finder sted via utilsigtet introduktion af et fremmed stof, såsom støv, snavs, rust eller metalpartikler, i processen.

Da skadelig forurening kan forekomme på ethvert tidspunkt under behandlingen, kan der ikke tages ét enkelt skridt for at eliminere risikoen for forurening helt. Imidlertid bør strenge sanitetsprocedurer være på plads for mennesker og udstyr, der bevæger sig fra et område i et anlæg til et andet, alt sammen med målet at reducere risikoen for forurening.

Forurening på gulvniveau

Uønskede bakterier, skimmelsvampe, svampe, støv og snavs kan komme ind i en forarbejdningsfacilitet i forskellige stadier og fra et væld af kilder, men få områder er lige så farlige som gulve - skosåler og gulve er berygtede for at hjælpe og støtte overførsel af forurenende stoffer.

Problemet sammensættes er, at tyngdekraften vil få de fleste forurenende stoffer til at ende på gulvet på et tidspunkt, hvilket betyder, at uønskede materialer, stoffer eller mikroorganismer kan spredes under skoene til medarbejdere eller på udstyrets hjul.

chicopee Floor Wipes / Floor Hygiene

For at undgå, at gulve fungerer som en vektor af potentielt infektiøse materialer, bør gulvrens være en vigtig komponent i ethvert miljøhygiejne-program.

Strenge rengørings- og vedligeholdelsesprocesser i gulvet, herunder damprensning, trykvask, vask af varmt vand og brug af aggressive rengøringsmidler. Alle disse kan imidlertid lægge en betydelig mængde stress på gulvet, hvilket kan hindre effektiviteten af ​​rengøringsregimet.

En enkel løsning

Når man tænker på snavs på forarbejdningsanlægsgulve, kan en række flydende spild, sand, mudder og fast affald komme til at tænke på; støv er sjældent toppen af ​​listen. Men støv er mere end et uskadeligt stof - det er en grogrund for bakterievækst og kan endda indeholde en række giftige kemikalier såsom ftalater, flygtige organiske forbindelser, flammehæmmende stoffer og tungmetaller, hvilket gør det farligt for menneskers sundhed.

At reducere udsættelse for støv er derfor kritisk for at forhindre skadelige stoffer i at sprede sig, sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø og opretholde produktkvalitet og integritet.

Det kan virke som en åbenlys løsning, men at feje gulve med en kost for at slippe af med støv og andre partikler anbefales ikke, fordi partikler bliver luftbårne og kan overføres til hele anlægget.

Tilsvarende er traditionel våd mopping ikke ideel, da moppevand kan indeholde en giftig blanding af kemikalier og forurenende stoffer. Faktisk indeholder industrielt moppevand en række skjulte farer. Det indeholder ikke kun luftforurenende stoffer, men også visse giftige genstande, som alle til sidst ender i vores floder, vandløb og kommunale spildevandsanlæg. Desuden giver moppevand de fugtige varme temperaturer, som bakterier har brug for at vokse.

Der er selvfølgelig elektroniske rengøringsværktøjer, men det er ofte ikke muligt at bruge disse effektivt i behandlingsfaciliteter, da der er konstant aktivitet og fodtrafik.

Når det er sagt, er ekstraordinære forsøg på at holde anlæggets gulve hygiejniske. Faktisk er løsningen ganske enkel - støvmugning.

PGI Gulvtørrede / gulvhygiejne

Støvmugning er en vigtig del af ethvert gulvvedligeholdelsesprogram, da det fejer små snavspletter af snavs, støv og snavs væk. Regelmæssig støvmugning i områder med meget trafik fjerner snavs på overfladen, før den kan slibes ned i gulvet og kræver en meget dybere rengøring. Når det drejer sig om uønskede materialer, stoffer eller mikroorganismer, henter moppehovedet de mindste spor fra gulvet, før det kan spores til andre områder.

I betragtning af fordelene ved støvkonstruktion er det let at se, hvorfor denne metode i stigende grad betragtes som et vigtigt trin i ethvert miljøhygiejne-program. Fordelene, der tilbydes ved støvaflejring, inkluderer:

  • Nedsatte sundhedsrisici: Det kan reducere allergener og bakterieopbygning.
  • Nedsat krydskontaminering: Da de anvendte produkter er engangs, er der ingen risiko for krydskontaminering.
  • Lavere skaderisiko: Det giver gulvet helt tørt, og man undgår risikoen for glider, udfald og fald.
  • Mindre forstyrrelser: Processen er trådløs og lydløs, hvilket gør den mindre forstyrrende.
  • Forbedret rengøringsevne: Det er ideelt til hygiejnekritiske områder, hvor elektronisk maskinrensning ikke er mulig.
  • Mindre vand- og kemisk anvendelse: Der er ikke behov for rengøringsopløsninger eller vand. Selv når det kombineres med fugtigt gulvmøbning (i stedet for vådt gulvmøbning) resulterer det i, at op til 80% mindre vand bruges og reducerer det kemiske forbrug.
  • Øget produktivitet: Rengøringseffektiviteten forbedres, mens tiden, der bruges til rengøringsopgaver, minimeres.
  • Alsidighed: tør mopping er ikke kun nyttig til rengøring af gulve, men kan bruges til alle miljøoverflader til at opretholde og forbedre hygiejnen. Derudover kan det bruges med justerbare håndtag og forlængelser, hvilket muliggør effektiv rengøring i vanskeligt tilgængelige rum og hjørner.


Det rigtige værktøj til jobbet

Opretholdelse af hygiejne i et forarbejdningsmiljø behøver ikke at være for kompliceret, især når det kommer til gulve. Der er flere værktøjer til rådighed til at hjælpe med at udføre en effektiv rengøringsordning, der vil integreres med de specifikke hygiejnekrav i en bestemt branche.

Implementering af støvmapping som en del af dit forarbejdningsanlægs miljøhygiejne-program vil ikke kun forbedre hygiejnestandarder og reducere risikoen for forurening med kryds eller udenlandsk partikelform, men det vil også sikre, at dit anlægs integritet, dit omdømme og dine fortjenestemargener forbliver intakte.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via