← Tilbage til Inspektion & Vision Systems kategori

Metaldetektion: Væsentlig procesliniebeskyttelse

Metaldetektorer er et almindeligt syn i dagens forarbejdningsfaciliteter, og med god grund. Metaldetektion tilbyder beskyttelse. De beskytter behandlingsudstyr mod skader forårsaget af metal, de beskytter de produkter, folk forbruger, og de beskytter brand-image mod tilbagekaldelser, der kan opstå som følge af forurenet produkt.

â € <Af Robert Slauson, assisterende salgschef hos Advanced Detection Systems

Robert Slauson, assisterende salgschef hos Advanced Detection Systems

Robert Slauson, assisterende salgschef hos Advanced Detection Systems

De fleste produkter, uanset branchen, er i konstant kontakt med metalmaskiner gennem hele produktionsprocessen. Produkter skæres, formes, blandes, pakkes og transporteres ved hjælp af udstyr og komponenter, der hovedsageligt er konstrueret af metal.

Moderne metaldetektorer findes i mange forskellige størrelser og konfigurationer afhængigt af den type produkt, de inspicerer, og de metoder, der bruges til at transportere produktet gennem detektoren.

Uanset hvilken detektor der bruges i en applikation spørgsmålene til; hvorfor har jeg brug for en metaldetektor? hvordan bestemmer jeg, hvilken detektor jeg skal bruge? og hvordan bruger jeg detektoren til at imødekomme mine krav? bør alle overvejes for at sikre, at din metaldetektor bruges på den mest effektive og effektive måde.

Hvorfor skal jeg bruge metaldetektion?

Målet med næsten hver metaldetektor, der er i drift, er det samme: at detektere metal i et produkt, der ikke burde have metal i sig. Årsagerne til, at et firma vil bruge en metaldetektor, varierer.

I fødevareindustrien er metaldetektorer en nøglekomponent i mange virksomheds HACCP-planer (Hazard Analysis and Critical Control Point) -planer, der kræves for at overholde fødevaresikkerhedsstandarder fra styrende organer som GFSI (Global Food Safety Initiative), SQF (Safe Quality Food ) og BRC (British Retail Consortium).

Mange produktforhandlere har deres egne fødevaresikkerhedsstandarder, der kræver et højere niveau af forebyggelse og detektion af forurening, før et produkt kan sælges på deres hylder. Hvis du vil sælge dit produkt i disse forhandlers hylder, skal det først kontrolleres for udenlandske forurenende stoffer med en metaldetektor eller røntgenanlæg.

Uden for fødevareindustrien bruges metaldetektorer ofte til at sikre produktrenhed og til at forsvare behandlingsudstyr mod skader forårsaget af metalforurenende stoffer. Afhængigt af det produkt og den proces, der bruges til at oprette den, kan en metaldetektor placeres i slutningen af ​​en produktionslinje for at sikre, at der ikke er nogen metalforurenende stoffer i produktet.

En metaldetektor kan også placeres foran produktionsudstyr med høj tolerance, såsom en injektionsform eller ekstruder, for at beskytte dem mod skader. Metalforurenende stoffer presset i en form eller presset gennem en ekstruder kan beskadige disse komponenter og skabe ufuldkommenheder i hvert efterfølgende produkt produceret af denne form eller ekstruderdyse.

Overvejelser inden for indkøb af metal

Metaldetektorer er et meget vigtigt værktøj til beskyttelse af produkter, mennesker og udstyr fra metalforurenende stoffer. Som med ethvert værktøj kan brug af det rigtige til jobbet være forskellen mellem succes og fiasko.

De første ting man skal se på, når man overvejer at købe en metaldetektor er dine mål og krav. Får du en metaldetektor, der overholder sikkerhedsstandarder? har du brug for en metaldetektor for at forhindre beskadigelse af behandlingsudstyr? eller måske begge dele?

Den anden vigtigste facet til metaldetektion er at bestemme, hvilke skridt der skal tages, hvis din metaldetektor finder en forurening. Detektion af metallet er det første trin. Fjernelse af det forurenede produkt fra produktionslinjen, dokumentation af forekomsten og bestemmelse af, hvordan man forhindrer det i at gentage sig, er alle efterfølgende trin, der skal tages i betragtning.

Følsomhedsgrænser skal også overvejes, når du beslutter, hvilken type metaldetektor der er bedst for dig. Der er mange faktorer, der bestemmer følsomheden af ​​en metaldetektor, men en god generel tommelfingerregel: jo større detektoråbning er, desto mindre følsom vil detektoren være. En lille detektor vil kunne finde mindre metalstykker end en stor detektor kunne, når det samme produkt køres.

Den type produkt, der køres gennem detektoren og miljøet, er det alt sammen i detektorens følsomhed over for metal. De fleste velrenommerede metaldetektorproducenter tilbyder produkttesttjenester for at bestemme, hvad deres detektorers følsomhed over for metal inden for dit specifikke produkt vil være.

Produkttest involverer generelt at sende prøver af dine produkter til en metaldetektorproducent, som derefter vil placere dem gennem metaldetektorer i deres laboratorium og rapportere tilbage til dig med størrelserne af metal, de kan registrere inden for dine produkter.

Fordi der er så mange variabler, der indgår i bestemmelsen af ​​en detektors følsomhed inden for et enkelt produkt, er produkttest den eneste måde, hvorpå en metaldetektorproducent kan garantere et specifikt detektionsniveau.

Metaldetektionssystemer er generelt konfigureret på tre forskellige måder: transportørmontering, rørledning og tyngdekraftfald. En fabrikant af en detektor af metaldetektorer vil samarbejde med dig for at bestemme, hvilken konfiguration der er bedst egnet til din applikation.

Hver konfiguration af detektor kan også opdeles i tre hovedkomponenter: detektorhovedet, der gør metaldetekteringen; hovedstøttestruktur, der understøtter detektorhovedet og komponenter; og en afviserenhed til at fjerne forurenet produkt fra produktionslinjen. Uanset hvilken konfiguration der vælges; funktionaliteten af ​​hvert detektorhoved er den samme, kun den måde, det er konstrueret til dine applikationsændringer.

Max III transportør Sweep Arm Metal Detector

Medbringer: Pakket eller bulkprodukt føres gennem detektoren ved hjælp af et transportbånd. Transportørmonteringssystemer er den mest udbredte konfiguration på grund af deres alsidighed i arbejde med både emballerede varer og bulkvarer.

Metaldetektoren og transportøren vil være dimensioneret baseret på dimensionerne på dit produkt, og systemet kan designes med en række afvisningsanordninger afhængigt af dine behov. Almindelige afvisningsmetoder for emballerede varer er at stoppe bæltet ved detektion til manuel fjernelse af produktet eller automatiske fejearme / -ramme, der skubber produktet ud af bæltet uden at stoppe produktionen.

Bulkgods afvises almindeligvis ved hjælp af en indtrækkende remskive eller flopport for at lede produktet i en opsamlingsbeholder uden at stoppe produktionen. En transportørmontering af metaldetektorer skal generelt være 2 inches højere og 2 inches bredere end dit største produkt.

Max III rørledning metaldetektor

Pipeline: Disse metaldetektorer inspicerer væsker og andre viskøse produkter, der kan pumpes gennem detektoren. Rørledningsenheder kan konfigureres med en automatisk afvisningsanordning (ofte en 3-vejs kugleventil) til at aflede kontamineret produkt ud af produktstrømningsrøret og ind i et afvisende beholder uden at bremse eller stoppe produktionen.

En rørledningsdetektor vil blive dimensioneret baseret på den krævede diameter af produktstrømningsrøret, der bruges til at bevæge produktet gennem detektoren. Generelt er detektoråbningen 1-2 ”større i diameter end produktstrømningsrøret. En af de største fordele ved et rørledningsdetekteringssystem er evnen til at inspicere store mængder produkt ved hjælp af en lille blænde.

For eksempel ville et selskab, der producerer 10 gallon kyllingnudelsuppe, have dårlige resultater for detekteringsniveau ved hjælp af en stor transportørmonteret metaldetektor til at inspicere deres endelige 10 gallon-beholder med suppe. En mere passende løsning ville være at bruge en rørledningsdetektor placeret omkring produktstrømningsrøret, der fylder deres endelige beholder.

På den måde inspicerer metaldetektoren kun en lille mængde produkt på én gang - som det flyder dog detektoren - i stedet for at prøve at inspicere alle 10 gallons på én gang. I denne situation ville rørledningsdetektoren være i stand til at detektere langt mindre metalstykker.

Selve detektoren ville også være meget billigere, og hvis metal blev detekteret, kunne en lille del af produktet omdirigeres i stedet for at alle 10 gallons spildes på grund af forurening.

Max III Gravity Drop Metal Detector

Gravity Drop: Ligesom rørledningsmetaldetektorer er tyngdekraftsystemer konfigureret til at inspicere flydende bulkprodukter såsom pulvere eller granulater, før de pakkes. Gravity Drop-systemer består af metaldetektorhovedet, automatisk afvisningsventil og et understøttelsesstativ. Tyngdefaldsdetektorer bruges ofte i slutningen af ​​en produktionslinje, lige inden den endelige emballage.

Ligesom med rørledningssystemer kan store mængder produkt inspiceres over en kort periode. I modsætning til at inspicere alt det endelige produkt på én gang, efter at det er pakket. Nogle metaldetektorfabrikanter tilbyder "slim line" -tyngdefaldsdetektorer til brug i umiddelbar nærhed til dannelse af påfyldnings- og tætningsmaskiner.

Disse slanke liniedetektorer bruges ofte til at inspicere små mængder produkt umiddelbart før de pakkes i situationer, hvor den endelige pakke er lavet af metal eller indeholder en metallisk film, der ikke kan føres gennem en metaldetektor.

Placeringen af ​​din metaldetektor på produktionslinjen er en vigtig faktor i opfyldelsen af ​​mange sikkerhedsforskrifter. Hvis metaldetektorens primære mål er at sikre produktrenhed og beskytte forbrugerne, skal den placeres nær produktionsslutt, hvor der er ringe eller ingen chance for metalkontaminering, efter at produktet er gået gennem metaldetektoren.

Hvis du bruger en metaldetektor til at beskytte behandlingsudstyr eller inspicere rå ingredienser, før der tilføjes værdi under bearbejdningen, skal detektoren placeres lige inden det udstyr, den skal beskytte i form af metalforurenende stoffer.

Installation og opstart af metaldetektion

Metaldetektorer er ekstremt følsomme instrumenter, der skal opsættes og installeres korrekt for at undgå vanskeligheder under den faktiske produktion. Metaldetektorer er meget modtagelige for elektrisk interferens genereret af andet udstyr i nærheden eller forbundet til den samme strømkilde. De fleste producenter af metaldetektorer vil anbefale, at en dedikeret kraftledning køres til metaldetektoren for at undgå interferens eller strømdip / pigge genereret af andet udstyr i anlægget. Hvis en dedikeret linje ikke kan installeres, kan et inline strømkonditioneringsanlæg bruges til at hjælpe med at skabe en ren strømkilde til detektoren.

Når din metaldetektor er installeret, er det afgørende for succes med dit inspektionsprogram at indstille systemet til dit produkt og uddanne dine medarbejdere i, hvordan man korrekt bruger detektoren. Funktionen af ​​en metaldetektor kan være et vanskeligt koncept for mange mennesker at forstå fuldt ud, fordi du ikke kan se, hvad metaldetektoren laver.

Detektoren skaber et elektromagnetisk felt og måler niveauet af forstyrrelse i det felt, når produkter passerer gennem den, hvoraf ingen er synlige for det menneskelige øje. Hver metaldetektorproducent har skabt deres egen måde at justere og kontrollere deres metaldetektorer på, så det er vigtigt, at dine medarbejdere bliver uddannet af en ekspert på dit brand af metaldetektor.

Denne ekspert skal lede dig gennem alle facetter af din metaldetektor og sørge for, at du er komfortabel med at justere systemparametrene. Hvis din metaldetektorleverandør ikke tilbyder træning på stedet, skal du finde en anden leverandør.

Metaldetektion Daglig brug og dokumentation

Et af de vigtigste aspekter ved at eje og betjene en metaldetektor til fødevareindustrien er dokumentation. På grund af det enorme antal faktorer, der går ud på at bestemme, hvor godt en metaldetektor vil detektere metal inden for et specifikt produkt, er der ingen ligetil pass / fail-regel til at bedømme alle metaldetektorer efter. I stedet bruges risikovurderingsdokumentation for at demonstrere, at din metaldetektor bruges så effektivt som muligt til applikationen.

Daily Performance Validation er en rutinemæssigt udført test af metaldetektorens funktionalitet og nøjagtighed udført af medarbejdere under produktionen. Det involverer målrettet indføring af metalforureninger (teststykker) i det produkt, der produceres, og verifikation af, at detektoren er i stand til pålideligt at detektere testforureningerne i produktet.

Valideringstest udføres normalt flere gange om dagen med forudbestemte intervaller, såsom en skiftændring eller produktændring. Hvis detektorindstillingerne er forkert justeret, eller systemet ikke fungerer korrekt, opdages det under ydeevalideringen. Mange fødevaresikkerhedsprogrammer kræver et årligt Performance Certification-besøg af en 3rd-part for at bekræfte, at dine daglige ydelsesvalideringstest er nøjagtige.

I sin rod er disse tests ikke anderledes end de præstationsvalideringstests, som dine medarbejdere udfører dagligt, men de udføres af en kvalificeret 3rd-part, såsom metaldetektorfremstilling.

Mange moderne metaldetektorer er i stand til digitalt at optage og dokumentere brug af metaldetektorer og begivenheder. Sørg for at tale med din producent af metaldetektorer om, hvordan disse funktioner kan integreres i dine produktionsdokumentationssystemer.

Konklusion

Metaldetektorer tilbyder beskyttelse. De beskytter dit udstyr mod skader, de beskytter dit produkt mod forurening, og de beskytter dit virksomheds image mod tilbagekaldelser på grund af forfalsket produkt. Når metaldetektorer bliver mere avancerede, forbliver de grundlæggende vejledende principper de samme.

At vide, hvorfor du skal bruge metaldetektion, hvad du skal overveje, før du køber en maskine, hvordan du installerer og bruger systemet, og hvilke aspekter ved brug, du har brug for at dokumentere, vil altid være relevante spørgsmål at stille.

Hver virksomheds metaldetektorbehov og -krav har unikke aspekter, der skal adresseres, og en producent af metaldetektordetektorer hjælper dig med at bestemme, hvad disse aspekter er, og designe en metaldetektor, der imødekommer dine behov.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link