← Tilbage til Energy & Power Management kategori

Er gasgenerering løsningen på stigende energikostnader?

I en stadig mere konkurrencedygtig verden behøver britisk industri at holde et tæt låg på sine energikostnader, men står samtidig over for stadigt stigende elpriser. Craig Akers, sektorleder på Aggreko, siger svaret kan ligge i at udnytte forskellen mellem el og gaspriser.

Af Craig Akers, Sektor Teamleder på Aggreko

Gas vs Elektricitet Omkostninger Aggreko - Shanghai Depot

Aggreko - Shanghai Depot

Stigende energikostnader

Ingen ser frem til, at deres elregning kommer gennem brevboksen, især efter en lang vinter. Men spare en tanke for industrielle elbrugere, der ikke får ro på en lang varm sommer.

Industrielle brugere er ofte store forbrugere af elektricitet året rundt, og at afhængigheden af ​​nettet betyder, at de er stærkt udsat for tilsyneladende stigende energipriser.

Faktisk viser statistikker fra University College London, at britisk industri i gennemsnit betaler en tredjedel for elektricitet end deres europæiske modparter. Kraftige brugere, som stål, kemikalier, cement og keramik, placeres i en ekstremt konkurrencebegrænsende stilling i forhold til deres europæiske konkurrenter og dem fra længere væk.

Eksempelvis viser analysen fra UK Steel, stålindustriens fagforening, at højere elpriser medfører en ekstra £ 43 millioner i årlige omkostninger for sektoren, som enten skal absorberes eller videregives til kunderne.

Vigtigt er virkningen af ​​stigende priser ofte stærkt skæv over for mindre og mellemstore brugere uden adgang til kompensationsstøttemekanismerne under EU's emissionshandelsordning, som er tilgængelige for ekstra store brugere.

Uundgåeligt påvirker de høje elpriserne ikke kun konkurrenceevnen, men også investeringer. Det Forenede Kongerige lider allerede af en aldrende industriel base, der har svært ved at opdatere, ikke mindst for at udnytte nye energieffektive processer og teknologier.

Imidlertid er prisen på elektricitet alt for ofte spist væk med noget ekstra penge, der kunne bruges til investering i disse teknologier - en slags ubevidst cirkel, som mange kæmper for at befri sig fra.

Faktisk viser tallene fra IHS Market Research, at den forventede produktion i fremstillingsindustrien fortsat er faldet i løbet af de sidste fem år, og at kapitaludgifterne i Storbritannien ramte en 7-årig lav i 2018.

Mange eksperter mener, at denne situation kun vil blive værre. Da kulfyrede kraftværker nedlægges, forventes efterspørgslen på nettet at stige som følge af den forventede vækst i elbiler. Den reelle bekymring er, at priserne kun stiger, med nettet på kapacitet.

Gas vs Gitter Differential

Så hvad skal britisk industri gøre for at reducere eksponeringen for høje elpriser.

Svaret kan ligge i forskellen mellem el- og gaspriser, der giver potentiale til at reducere energikostnaderne, samtidig med at energisikkerheden forbedres.

Differencen kan bedst illustreres i form af grafen nedenfor:

BEIS-graf

Tallene fra Institut for Erhverv, Energi, Industri og Færdigheder viser, at differensen mellem el og gaspriser i løbet af en tiårig periode er steget, med den største forskel i 2016, når gas var en fuld 6p pr. KWh billigere end elektricitet .

Alt dette er meget interessant, men hvordan kan industrien udnytte forskellen til sin fordel?

Moderne gasgeneratorer kan være løsningen, som i kombination med batterilagringskapacitet kan tilvejebringe gasgenereret elektricitet, der kan bruges som primær strømkilde til produktionsprocesser eller til at udnytte essentielle hverdagskrav, herunder belysning, varme og it-kapacitet, f.eks. datacentre.

Moderne lavemissionsgeneratorer kan drives af naturgas eller alternativt flydende naturgas og flydende gas.

De er også designet med en række state-of-the-art funktioner, herunder lean burn technology, gnist-arrested silencing og turboladning efter afkøling. Vigtigt er de tunge, normalt udstyret med en specialbygget generator, der gør dem pålidelige i kontinuerlig drift og i stand til at ligge i en gård eller endda i de hårdeste miljøer, som et stenbrud.

Desuden kan den varme, som genereres, også bruges til at producere varmt vand med kombinerede kraftvarmeværker (CHP), hvilket giver ekstra omkostningsbesparelser, især i forarbejdningsmiljøer.

Måske er det vigtigt, at generatorens størrelse matches til slutbrugerens krav.

Gasgeneratoren kombineres derefter med en plug and play lithium ion batterilagring, der kombinerer invertere, HVAC og hjælpekomponenter, alle testet og færdigmonteret.

Det centrale punkt for slutbrugerne er, at denne type teknologi kan implementeres uden at foretage væsentlige ændringer i en slutbrugers sædvanlige processer. Gasgeneratoren og batterilagring er en plug and play-løsning, der indebærer en simpel omskifter fra at bruge strøm til gasgenereret elektricitet. Selv om det stadig bruger en vis netforsyning, kan det betydeligt reducere brugen og afhængigheden af ​​det samtidig reducere omkostningerne.

Gas vs Elektricitet omkostninger Fujairah Union Cement Factory site

Fujairah Union Cement Factory site - AgrekkoDubai-23

Hvor meget kan jeg spare?

Det centrale spørgsmål er selvfølgelig de potentielle energibesparelser. Dette illustreres bedst ved at bruge en række potentielle scenarier for både små og store energiforbrugere til at vise, hvordan gasgeneratorer kan give besparelser.

Alle scenarier er illustrerende for en fabrikant, der driver en industriel proces 24 / 7 og for 365 dage om året, men med forskellige udgangskrav. Baseret på forventede driftstimer 8,736 pr. År vil en fabrikant, der kræver 800 kW-produktion, som i øjeblikket betaler en elpris på £ 0.1016 pr. KWh, oprette en total elregning på omkring £ 650,000 om året.

Ved at skifte til en gasgenerering med en lavere takst på £ 0.0188 pr. KWh kan producenten potentielt spare om ca. 10 procent, hvilket svarer til en samlet omkostningsbesparelse på £ 68,370 pr. År.

Det andet scenario involverer en producent, der kræver 1500 kW-udgang og betaler en tilsvarende gas- og elpris til producenten i vores første scenario. Denne producent har en årlig elregning på ca. £ 1.7 millioner om året.

Denne anden fabrikant kunne potentielt spare omkring 20 pr. Besparelse ved at konvertere til gasgenerering med en forventet årlig besparelse på £ 272,395.

Vores sidste scenario involverer en bruger, der kræver 3,000 kW output. Igen arbejder faciliteten 24 / 7 for 365 dage om året med en årlig elregning på mere end £ 2.6 mio. Om året. I dette scenario kan producenten muligvis lave en 20-procentbesparelse, der svarer til ca. £ 544,791 pr. År, idet det fremhæves fordelene ved et skridt mod gasgenerering.

Selvom disse omkostninger ikke overvejer omkostningerne ved at leje et batteri, vil de opsparede generationer stadig være iøjnefaldende for producenter med denne omkostning. Derudover omfatter disse statistikker ikke muligheder for genopretning af varme, hvilket ville give endnu større besparelser.

Gas vs Elektricitet omkostninger

Svejsning

Låse potentialet for DSR?

Det er imidlertid ikke kun den direkte omkostningsbesparelse, der har potentiale til at appellere til industrielle elbrugere. Efterspørgselssiden Response (DSR) betragtes stadig som noget af en "sort kunst" af mange energiforbrugere, men tilbyder en levedygtig mulighed for at reducere elomkostningerne.

DSR giver industrielle og kommercielle energibrugere mulighed for at bøje deres energibehov fra nettet under spidsbehov ved at sænke deres energiforbrug i korte perioder til gengæld for lavere takster.

Nøglen er en omhyggelig analyse af energiprognoser og frekvensrespons for at matche virksomhedens kommercielle energibehov til dets evne til at sænke eller skifte deres elbrug i spidsbelastningstider.

Selvom mange brancher kan udnytte DSR, har andre, som f.eks. Datacentre eller aluminiumsmelte, ikke været i stand til eller villige til at få adgang til mulighederne på grund af deres behov for konstant adgang til magten.

Gasgenerering tilbyder dog også en potentiel løsning som en "gap fill", der gør det muligt for dem med et konstant strømkrav at få adgang til DSR, idet gasgenerering og batterilagerkombinationen kommer online, når det kræves, i korte perioder.

Denne mulighed kræver omhyggelig overvejelse, inden det tages i brug, og mit råd vil være at få adgang til ekspert energibesparelser, før der indføres en "gap fill" plan.

The Capex conundrum

Alt dette kan godt lyde meget tiltalende for industrielle energiforbrugere, der bryder sammen med spiralprispriserne, men jeg formoder, at mange læsere vil få en tåget tvivl bagud i deres sind på grund af potentielle capex-begrænsninger.

Heldigvis er der en løsning. De teknologier, der beskrives her, er tilgængelige som en langsigtet ansættelse, uden for balancen, der giver et potentielt alternativ til et fast anlæg.

Hertil kommer, at lejeprisen også leveres med vedligeholdelsesevne, hvilket sikrer, at generatorer altid bliver optimeret, og enhver nedetid kan forudses og minimeres.

Som den britiske industri fortsætter med at falde bag de europæiske lande, hvad angår elpriserne og dens løbende effekt på konkurrenceevnen, kombineret med at forsyningen af ​​nettet kun vil blive yderligere udvidet i fremtiden, kan løsninger som gasgenerering spille en centrale rolle i den britiske industris nærmeste fremtid.

Tilføje fordelene ved udlejning af strømløsninger, og producenterne har en økonomisk rentabel løsning, der hjælper med at imødekomme efterspørgslen og reducerede udgående omkostninger.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.