← Tilbage til Process Measurement & Instrumentation kategori

Gode ​​vibrationer - Hvordan Coriolis målingsteknikker holder Scotch i Whisky

Når det kommer til produktion af skotsk whisky, er nøjagtig måling alt. Strenge regler om beskatning af alkoholholdige spiritus samt det ekstra behov for at sikre et minimumsalkoholindhold for at kvalificere sig som en officiel Scotch, gør det afgørende for whiskyproducenterne at sikre, at alkoholniveauet i deres drikkevare måles omhyggeligt.

Dagens whiskyproducenter skal overholde strenge regler, som blev implementeret over 100 år siden. I 1916 blev billedkanslerens kansler, teetotaler David Lloyd George, opkrævet for at rejse penge til krigsindsatsen og forsøge at begrænse alkoholforbruget.

Efter meget protest fra whiskyindustrien blev der opnået et kompromis, som enedes om at en standardiseret styrke på 42.9-procent volumen (ABV) ville blive implementeret. Senere i 1917, da Lloyd George blev premierminister, blev der aftalt et lovligt minimumsalkoholindhold og sat til 40 procent ABV. Denne grænse står stadig i dag og er nødvendig for enhver ånd, der skal anses for lovligt skotsk whisky.

Krav til måling af alkoholindholdet i spiritus, herunder skotsk whisky, fremgår af HMRC's punktafgiftsmeddelelse 39: spiritusproduktion i Det Forenede Kongerige. Meddelelsen indeholder forskellige procedurer, der skal følges, herunder kravet om, at producenterne skal indsende kvartalsvise produktionsafkast, der fastsætter både mængden af ​​ingredienser og mængden af ​​producerede spiritus. Disse afkast skal være korrekte, med eventuelle afvigelser eller fejl, som potentielt kan tiltrække økonomiske sanktioner.

Et andet vigtigt krav er behovet for at måle whiskyens alkoholindhold selv. Forordning 18 i spiritusforskrifterne 1991 kræver præcis og præcis måling af whiskys densitet under destillation, idet målinger foretages ved en temperatur på nøjagtigt 20 ° C.

Coriolis målescotch whisky

Yderligere krav er pålagt af Scotch Whiskey Regulations 2009. I henhold til disse regler skal det for en ånd, der hedder skotsk whisky, være modnet i egekasser, der ikke overstiger 700 liter i kapacitet i mindst tre år. Disse fade, som ikke kan forlade Skotland, skal være placeret i et punktafgiftshus eller et andet tilladt sted, hvorefter whiskyen derefter overføres i slutningen af ​​modningsprocessen.

I løbet af modningstiden, som kan variere op til 15 år eller mere afhængigt af produktet, skal whisky holdes på mindre end 94.8 procent ABV, som opretholder alkoholindholdet, men sikrer også, at whisky har den rigtige smag og aroma afledt af den rå materialer.

Kravene er lige så strenge, når det gælder overførsel af whisky fra et sted til et andet. Punktavgift 197: Kvittering til og fjernelse fra et punktafgiftslager af punktafgiftspligtige varer gør f.eks. Punktafgift på spiritus, så snart de tages ud af lageropbevaring. På samme måde som under produktionen er det nødvendigt at foretage en omhyggelig måling af de mængder whisky, der overføres, for at minimere risikoen for eventuelle fejl, der kan øge det opkrævede toldbeløb.

Gør forskellen mellem skotsk og ikke

Basiskalder defineres alkoholens volumen (ABV) niveau af whisky som antallet af milliliter (ml) ren alkohol, der er til stede i 100ml af whisky ved 20 ° C. For at udlede denne figur skal alkoholens masse divideres med dens densitet ved 20 ° C.

De strenge krav til, hvad der officielt kan kaldes en skotsk whisky kræver, at ABV-niveauerne måles og kontrolleres nøje. Hvis whisky destilleres på et niveau over 94.8 procent, for eksempel vil det blive betragtet som lov som neutralt, da Scotch skal produceres, der indeholder den rigtige smag og aroma. Ligeledes skal alkoholkoncentrationen efter destillation og under kaskningsprocessen være på en styrke af 63.5 procent ABV for at sikre, at smagen og kvaliteten af ​​whisky er af højeste standard.

Evnen til nøjagtigt at måle whiskys ABV under destillationsprocessen er særlig vigtig, når det gælder estimering af punktafgifterne på whisky. Da dette er baseret på den liter alkohol, der er indeholdt i slutproduktet, er det vigtigt at sikre, at målingen er korrekt, især da eventuelle uoverensstemmelser kan medføre pålæggelse af tillægstold.

Koriolis flowmåler, der er i stand til at måle masse- og volumenstrømme såvel som densitet, er den ideelle løsning til både whisky destillation og forvaring.

Coriolis flowmåler arbejder ved at rotere oscillerende væsken, hvilket producerer ækvivalente coriolis kræfter. Rørdesign er U-formet, S-formet eller lige.

I U-form eller S-form rørdesign flytter væsken væk fra og tilbage mod oscillationsaksen, hvilket resulterer i et skiftende vinkelmoment i væsken. Når røret svinger op, vil væskemassen, som strømmer ind i røret, modstå det stigende vinkelmoment og skubbe ned mod røret.

Når væsken bevæger sig tilbage mod aksen, modstår det det faldende vinkelmoment, der skubbes op på røret. Disse modstridende kræfter afhænger af væskens masse. De deformerer røret med en vridning.

De to modsatte kræfter twist røret først ene vej, så den anden, med hver svingningscyklus. Waveform udgange fra pickup sensorer er sinusbølger, der afspejler oscillationsfrekvensen. Måling af størrelsen af ​​denne deformation gør det muligt at udlede massestrømningshastigheden.

Med nul strømningshastighed er de to sinusbølger fra pick-ups i fase med hinanden, da væskens vinkelmoment er konstant, og der opstår ingen vridning. Når strømmen øges, øges faseforskellen mellem de to sinusbølger også.

Denne faseforskel frembringer måling af massestrømningshastigheden gennem coriolis flowmåleren. Jo større massestrømmen er, desto større drejning og jo større måles faseforskellen.

DN25 integral sensor / Coriolis målingsteknikker

Rette rørdesign arbejder på en lignende måde. Vibreringsrøret er fastgjort i dets ender og skaber to roterende referencerammer. Rotationerne ved indløbs- og udløbssiderne er i modsatte retninger, hvilket skaber modstridende Coriolis-kræfter, der forvrider røret.

I de fleste designs oscillerer røret ved sin resonansfrekvens, hvilket afhænger af målerørgeometrien, egenskaberne af flowmålermaterialerne og væskens masse i målerøret. Ved hjælp af disse egenskaber er det muligt at beregne væsketætheden i røret, hvilket gør coriolis flowmåler ideelle til måling af whiskyets alkoholtæthed.

Strømningsmåleren indbefatter også en termisk føler for at tage højde for dimensional- og elasticitetsændringer i røret med væsketemperatur, hvilket eliminerer eventuelle mulige fejl i massestrømsmåling.

Da coriolis-måleprincippet er uafhængigt af væskens tæthed, temperatur, viskositet, tryk og ledningsevne, er det desuden uafhængigt af Reynolds-tallet såvel som opstrøms og nedstrøms flowhastighedsprofiler. Derfor kræver coriolis flowmåler ikke lige rørledninger på begge sider, hvilket reducerer både installationsrum og omkostninger.

En nøglefordel ved coriolis-målere er deres nøjagtighed. Nøjagtigheden af ​​ABBs egne CoriolisMaster-flowmålemodeller varierer for eksempel fra 0.1 til 0.4 procent af læsning for væsker og 0.5 til 1 procent af aflæsning af gasser.

En sådan nøjagtighed betyder, at whisky destillationsvirksomheder kan sikre, at de leverer HMRC med de mest præcise målinger for både mængden og densiteten af ​​whisky produceret, som derefter kan bruges til at beregne det passende niveau af skat.

Kravet om at vende massemålinger i volumenstrøm for at opfylde HMRC-krav kan også opfyldes af coriolis flowmeters. Instrumenter som f.eks. ABBs CoriolisMaster kan for eksempel foretage de nødvendige konverteringer og beregninger via strømningssenderen, idet udgangen relæeres til destilleriets styresystem.

Sammendrag - Den perfekte løsning til whiskyproduktion

Med så tæt kontrol med produktion og beskatning af skotsk whisky er behovet for at sikre nøjagtig måling gennem distillations- og varetægtsoverførselsfaser af afgørende betydning.

På trods af at de har større større omkostninger end andre flowmålingsteknologier, giver de ydelsesmæssige og driftsmæssige besparelser ved coriolis flowmetre dem mulighed for at formørke de kortsigtede købsbesparelser, der tilbydes af billigere teknologier.

Når de kombineres med deres evne til at muliggøre nøjagtig beregning af punktafgifter, tilbyder coriolis flowmeters den perfekte løsning til whiskyproduktion.

Sammen med forsikringen om at betale de korrekte niveauer af punktafgifter, gør coriolis flowmeters et klogt valg for whiskyproduktion. ABB tilbyder en række coriolis-målere, som er designet til at fungere i en række processer og applikationer.

For at finde ud af mere, kan du besøge www.abb.com/measurement.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.