← Tilbage til Tørring & Køling kategori

Skjulte sandheder om kølesystem Vandfiltrering

Mange ejere og operatører af køletårne ​​og kølesystemer er ret komfortable i troen på, at de driver et effektivt og sikkert vandsystem - men hvor sikre er de virkelig?

John Wilson fra Amiad Water Systems UK diskuterer nogle af de skjulte sandheder.

John Wilson Sales Manager UK & Ireland

Af John Wilson af Amiad Water Systems UK

Af deres handling kan kølesystemer lide betydelige niveauer af systemforurening. Dette kan skyldes suspenderede faste stoffer i make-up-vandet, "skrubning" af køletårne ​​eller ved proceslækage, der fremmer mikrobiel aktivitet.

Med operatører, der ønsker at ansætte, hvad de mener at være en "hurtig løsning", er det, vi ser regelmæssigt, operatører, der fokuserer på kun et aspekt af vandbehandlingsordningen.

Lidt indser de, at dette faktisk kan gøre situationen værre, som omhyggeligt påpeges af Health & Safety Executive's (HSE) eget råd:

"Et passende kølevandbehandlingsprogram skal være i stand til at kontrollere ikke kun legionella og anden mikrobiel aktivitet, men også korrosion, skaladannelse og fouling og indbefatte passende foranstaltninger, såsom regelmæssig fysisk rengøring og desinfektion, for at opretholde systemets renlighed. Dette er meget vigtigt, da disse aspekter ofte er indbyrdes forbundne og manglende kontrol af et aspekt ofte vil medføre andre problemer og vil øge legionellarisikoen. "

I virkeligheden er det, vi almindeligt ser, kølesysteminstallationer, der har fokuseret på overholdelse, med operatører, der kaster omfattende kemiske behandlinger på problemet i troen på, at dette vil sikre, at de ikke fejler mikrobiologiske tests.

I stedet for at overveje effektiviteten eller virkningerne af at køre med et stærkt kontamineret system kan konventionelle kemiske teknikker involvere involvere tilføjelse af inhibitorer til styring af korrosion og skalaformation, biocider til at styre mikrobiel vækst og dispergeringsmidler for at kontrollere forureningen.

Her ligger de skjulte og ofte ignorerede problemer med dårlig energioverførsel, blokeringer og systemafbrydelser, der skyldes, at der er cirkuleret et dårligt kølevand.

For at hjælpe med at bekæmpe disse, føler mange operatører sig trygge efter at have installeret traditionelle teknologier som sidestrømsfiltrering, hvor et volumen af ​​recirkulerende kølevand passerer gennem en sidestrømsløjfe for at fjerne disse forureninger fra vandet og dermed reducere det samlede indlæsning af faste stoffer.

Typisk er disse kinetiske eller centrifugale separatorer eller anden teknologi såsom selvrensende skærmfiltre, diskfiltre eller endda konventionelle mediefiltre. Som standard praksis kombineres sådanne systemer med kemisk behandling.

Kølesystem Vandfiltrering

Illustration af typiske filtreringsløsninger anvendt i køletårne

Ved tilpasning af en sidestrøm vil filtreringsopløsning naturligvis dramatisk forbedre den samlede ydeevne og gøre det muligt for kemikalierne at arbejde mere effektivt. Vi skal dog fuldt ud forstå konsekvenserne af, hvad der ligger inden for kølevandet, før en korrekt sidestrøm filtreringsløsning kan implementeres.

Når du ser på et kølesystem, finder du generelt, at 80-90% af partiklerne er mindre end 10 mikron i størrelse, og det er disse partikler, der fører til de fleste af problemerne.

I de fleste systemer ledes kølevandet gennem et rørsystem, og hvis et køletårn er til stede, sendes det over køleområdet af tårnet eller gennem en køler eller varmelegeme.

Nu, selv i de bedste systemer, og de fleste falder ikke ind i denne kategori, vil rørsystemet være plast, stål, rustfrit eller som i mange systemer en kombination af alle tre. Alle disse materialer har en fælles ting, deres overflader er ikke helt glatte. Større partikler, der har et større overfladeareal, samles ind i en masse, som fejes gennem systemet ved vandstrømmen.

Imidlertid ser du selv om et mikroskop du vil se overfladeindeslutninger og ruhed og det er i disse meget steder, hvor de mindre partikler, typisk mindre end 5-6 mikron, anbringer sig selv. Hvad du nu har, er mindre partikler indlagt i rørsystemets og systemens køleoverflader.

Nogle kan godt blive dræbt af kemikalier, men de holder stadig deres position, ofte opbygge for at give en glat indre røroverflade. Det her kalder vi biofilm, noget som enhver operatør vil kende.

Og det bliver værre. Under denne nu er glat biofilm et groft overfladeareal, som nu koloniseres med levende bakterier, og det er disse levende bakterier, hvor problemet ligger. Ikke alene er de beskyttet mod kemikalier, men bakterierne lykkes koloniseres på grund af at de holdes varme og fodres kontinuerligt.

Hvor biofilm er dannet, kan du forvente store problemer med anlæg og udstyr samt kølingens stabilitet, og der er øget risiko for at overtræde nuværende HMS-love.

Spørgsmålet er, skal vi filtrere til mindre end 5 mikron? Nå, ikke nødvendigvis.

Det er her, du skal få en meningsfuld vandanalyse udført. Det er ganske almindeligt, at operatørerne lejlighedsvis udfører en Total Suspended Solids (TSS) test, som kun fortæller dig, hvor meget fast partikler du har i vandet.

Hvad du virkelig skal forstå er volumenet af faste stoffer og størrelsen af ​​partikler, der er til stede. En partikelstørrelsesfordeling (PSD) vil hjælpe dig med at forstå, hvor stor mængde faste stoffer du har i kølevandet.

Når du ser på en PSD, vil du ofte se, at en betydelig del af de faste partikler er meget små og så lave som 1 mikron i størrelse. Det er imidlertid ikke kun partikelstørrelse, der betyder noget, men partiklernes volumen.

For eksempel kan du finde din partikelantal for <5 mikronpartikler er meget høj, men det repræsenterer kun en lille del af volumenet. De følgende grafer illustrerer, at hvor næsten 95% af partiklerne er <10 mikron i størrelse, står det kun for mindre end 10% af partikelvolumenet.

per ml diagram - kølesystem vand filtrering

PPMv diagram - Kølesystem Vandfiltrering

Effektiv sidestrømsfiltrering bør baseres på valg af den mest hensigtsmæssige teknologi til applikationen og at sikre, at den effektivt kan fjerne typen af ​​faste stoffer i vandet.

Her er en kort liste at overveje, når du vælger en sidestrømsfiltrering og de tilgængelige muligheder:

  • Hvad er arten af ​​partiklerne? Økologisk eller uorganisk?
  • Hvor godt er filtreringsniveauet virkelig nødvendigt?
  • Hvor meget plads er til rådighed?
  • Er stedet følsomt for vandtab?
  • Har du brug for uafbrudt filtrering?
  • Hvad ville omkostningerne ved vedligeholdelse og virkningen for driften være?

Ligesom de fleste typer udstyr er der et bredt udvalg af teknologi, hvorfra man vælger hver type, der har sine egne forskellige fordele og ulemper. Tabellen nedenfor indeholder en vejledning om forskellige tilgængelige filtreringsmuligheder og hvordan de udføres i forskellige applikationer.

Filtreringsteknologi Størrelsen af ​​partikler fjernet Fodspor OPEX Backwash / udskiftninger Applikationer
Traditionelle Sandfiltre 20 micron Høj Høj Partikler til 20 mikron, organisk og uorganisk
Automatisk skærmfiltre 10-800 mikron Lav Lav Bred vifte af applikationer godt for ikke-deformerbare faste stoffer
Centrifugal separatorer / Hydrocykloner > 100 mikron Lav Lav Fjernelse af større, tunge partikler kræver konstant drift
Automatisk diskfiltre 20-400 mikron Medium Lav Meget godt for organiske partikler
Forbrugsstof taske / patronfiltre Ned til 0.1 mikron Høj V. Høj Begrænset til mindre strømningshastigheder, god til små eller midlertidige installationer
Automatisk diskfiltre Ned til 1 mikron Medium Medium Høj filtreringsevne, lav tilbagespoling i forhold til sandfiltre

Afslutningsvis, skal der være en bedre forståelse af konsekvenserne af en hurtig løsning til køletårn og filtrering af kølevand. Operatører kan føle, at de har opnået biologisk kontrol, men biofilm i rørsystemet, medmindre det er grundigt behandlet, pludselig kan forekomme og forårsage store problemer ikke kun for en proces, men mere alarmerende for folkesundheden.

Det bedste og mest effektive sidestrømsfiltreringssystem er det, der giver det bedst mulige investeringsafkast ved at forbedre plantens effektivitet, hvilket reducerer både drifts- og vedligeholdelsesomkostninger og vigtigst af alt opfylder HMS-krav.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.