← Tilbage til Enviro Monitoring, Recycling & Wastewater kategori

Globale virksomheder ser på at genbruge vand for at styrke modstandsdygtigheden

Industrivirksomheder, der bruger en stor mængde vand i deres processer, er nødt til at tænke grundigt over risikoen for vandmangel for deres operationer. Paul O'Callaghan, administrerende direktør, BlueTech Research, deler erfaringer fra sine dialoger med tværsektorielle industrielle slutbrugere om deres innovationsbehov og hvordan de lukker løkken gennem genbrug af spildevand.

â € <Af Paul O'Callaghan, administrerende direktør for BlueTech Researchâ € <â € <

Vandgenbrug
Paul O&#39;Callaghan, administrerende direktør for BlueTech Research

Paul O'Callaghan, administrerende direktør for BlueTech Research

Ambitiøse mål omkring vandforbrug er sat af mange store virksomheder, hvor innovative løsninger søges og udvikles, da virksomheder forsøger at styrke deres modstandsdygtighed og reducere afhængighed af ikke-bæredygtige kilder. Efterhånden som vandknaphedssituationen bliver stadig mere kritisk, drøftes spørgsmålet i bestyrelseslokaler over hele kloden, hvor store processer ændres som et resultat.

BlueTech Research er et specialiseret selskab med markedsundersøgelser, der sporer teknologi inden for vandsektoren og innovation globalt. I september offentliggør den sin plan for industriel genbrugsrapport, der giver en dybdegående tekniske data og analyse om, hvordan industrier, herunder mad og drikke, pharma og olie & gas i øjeblikket genbruger vand - og hvor meget mere der kan genbruges.

Rapporten følger BlueTech Forum, der blev afholdt i London i juni, hvor udfordringer, mål og innovationer omkring vandressourcer blev drøftet af mange globale virksomheder, herunder Heineken, BP, Kimberley-Clark og Nestlé.

Administrerende direktør Paul O'Callaghan sagde: ”Vi ser nogle markante ændringer i, hvordan store virksomheder styrer deres vandressourcer med mere og mere nu at udforske alternative metoder.

”Virksomheder er afhængige af vand for at operere, så det er åbenlyst i deres interesse at tænke over, hvordan de kunne bruge mindre. Vi ved, at mange stræber efter kontinuerlig reduktion i vandforbruget og har sat sig ambitiøse mål, såsom at opnå nul affald.

”Noget af det, der implementeres, er relativt simpelt - træning af personale omkring bedste praksis, forbedret vandeffektivitet eller opgradering af renseanlæg til at køre mere effektivt. Andre løsninger, der involverer innovation og ny teknologi, kan kræve enorme investeringer og store ændringer i processen, men dette er afgørende, hvis vi skal have nogen meningsfuld indflydelse.

”Globalt har der været en markant stigning i både generel vandgenbrug og ikke-drikkevandsprojekter, og brugen af ​​tilgængelig teknologi på dette område accelererer.

”Dette skift er gode nyheder for os alle - og det er kommet som et kritisk tidspunkt. En almindelig citeret statistik er, at industrien tegner sig for 20% af det globale vandforbrug. Derfor er industrier sandsynligvis blandt de første, der kommer under pres for at bruge mindre - vi ser nu store virksomheder som L'Oreal og Heineken tage konkrete tiltag.

”Naturligvis er udfordringen med alle nye processer at få balancen rigtigt - som hvordan man genbruger vand uden at bruge for meget energi? Hvordan kan store virksomheder opfylde deres bæredygtighedsmål, mens de stadig er produktive og yder en god service til deres kunder?

”Disse spørgsmål skal overvejes nøje, inden nye processer implementeres. Selv når vi tror, ​​at vi har det rigtigt, når det kommer til bæredygtighed og modstandsdygtighed, må vi ikke stå stille. Processer skal fortsat gennemgås, når nye teknologier bliver tilgængelige. ”

â € <Peer-to-peer læring

Vandtilgængelighed og løsninger til at mindske vandmangel var de største talepunkter på dette års BlueTech Forum. I løbet af en peer-to-peer-diskussion sagde virksomhederne, at omkostningerne var en nøgleovervejelse, når man undersøger vandbesparende projekter, med nogle prioriterede innovationer, der giver ressourcegenopretning, og teknologier, der kan opnå ”cirkulært vand”.

Skalerbare pilotundersøgelser var meget vigtige, hvor nogle virksomheder læner sig mere mod digitale teknologier, herunder kunstig intelligens - uden at glemme værdien af ​​menneskelige input. Der var også en advarsel om ikke at fokusere på ”magiske løsninger” i modsætning til mere realistiske muligheder.

Blandt delegerede fra kommune- og forsyningssektoren var der interesse for membranfiltrering og avanceret oxidationsproces (AOP) -teknologier, hvor virksomheder især var interesserede i at finde innovative teknologier, der kan integreres med - og optimere - avancerede behandlingssystemer.

Deltagere talte også om deres resultater, der blev gjort ved at implementere bedste praksis og engagere medarbejdere til at ændre kulturen i deres organisation. Et af de største enkeltemner, der kom frem fra drøftelserne, var ønsket om, at delegerede fra alle brancher skulle samarbejde og dele information yderligere, for at hjælpe med at få mest muligt ud af nye innovationer, hjælpe med cirkulære økonomiinitiativer og kigge mod ansvarligt vandforvalterskab.

Intet selskab eller endda en branche kan håbe at påvirke et farvande alene - kommunikation mellem forskellige erhvervsgrupper og andre interessenter er vigtig.

Det næste BlueTech Forum finder sted i Vancouver, Canada i juni 2020. E-mail [Email protected] til opdateringer.

â € <â € <Branche ledere deler bedste praksis

Menno M Holterman er administrerende direktør i Nijhuis Industries, der leverer løsninger og innovation vand- og spildevandsprojekter globalt. Han sagde: ”På verdensplan ser vi en tendens til, at vandanvendelse bliver obligatorisk for nogle af de store virksomheder. Det afhænger naturligvis af geografiske placeringer, men i områder, hvor de er udsat for meget vandspænding, bliver tilgængeligheden seriøst tilgængelig og gennemgået. ”

Et eksempel er et projekt til det største slagteri i Polen. ”I stedet for at udlede 8,000m3 en dag med behandlet spildevand til overfladevand, installerer vi nu et 8,000m3 genanvendelsesanlæg. Vandet behandles i en meget høj kvalitet og recirkuleres tilbage til produktionsanlægget. ”

Kosmetikfirma L'Oréal har implementeret et 'tørfabrik' -koncept for at reducere vandforbruget i sin produktionsvirksomhed. Det globale kosmetikfirma begyndte en ambitiøs udrulning af vandreduktion i sine fabrikker over hele verden og har et globalt 2020-mål om at reducere det samlede vandforbrug med 60%.

Hans-Ulrich Buchholz, direktør for miljøoverholdelse, sagde: ”Vi var nødt til at tænke på, hvordan man forbedrer genanvendelse af vand og hvordan man lukker sløjfer ved at udvikle genbrugsprojekter. Tør fabrik betyder, at vi reducerer det kommunale vandforbrug til kun to væsentlige anvendelser - husholdningsvand til brug af vores ansatte og til produktion af vand, der fungerer som råmateriale til vores produkt. Til resten af ​​processer og anvendelsesformål bruger vi ikke yderligere frisk vand.

”Behandling og genanvendelse af industrielt vand er ret nyt i kosmetikindustrien. Høj kvalitetskrav skal overholdes strengt for at muliggøre brugen af ​​genanvendt vand i forsyningsselskaber.
Genanvendelse af hver dråbe brugt vand er økonomisk og under strenge kvalitetsbetingelser teknisk muligt og sikkert at gøre. I sidste ende ønsker vi at bidrage positivt i de regioner, hvor vores industrielle aktivitet finder sted. ”

Industriel vandforvaltningsspecialist Aquatech samarbejdede med et stort olieselskab i Kuwait for at opnå modstandsdygtighed. Virksomheden krævede store mængder ultrapure vand for at generere den damp, der blev brugt til forbedret olieudvinding.

Devesh Sharma, administrerende direktør, sagde: ”Anlægget kunne let bruge subsidieret afsaltet vand produceret af regeringen, men kulstofaftrykket er højt. I stedet kiggede de for at tage vand fra Sulaibiya-spildevandsgenbrugsanlægget, der bruger ultrafiltrering og omvendt osmose til at producere vand til industrielt brug. Imidlertid gik vi et skridt videre med dem, og vi tager nu faktisk den afvise spildevandstrøm fra Sulaibiya-anlægget, der bruges til at generere den 30 millioner l / dag ultrapurvand, som de har brug for. Det er et godt eksempel på modstandsdygtighed. ”

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link