← Tilbage til Filtrering, Separation & Magnetic Separation kategori

Krydskontaminering Fødevareinspektionsrisiko Modtag hygiejnisk hånd

Virkningen af ​​føde- og drikkeallergier i Det Forenede Kongerige stiger, og risiciene forbundet med krydskontaminering og krydskontakt på fabriksniveau er reelle. Men det smarte design i metaldetektion hjælper mad og drikke virksomheder til at minimere hygiejneudfordringer på dette kritiske punkt i linjen, både for allergener og fødevarebårne patogener, siger European Director of Fortress Technology Phil Brown.

Phil Brown MD Fortress Technology

Phil Brown MD Fortress Technology

Det er for nemt at afskedige dagens øgede bevidsthed om fødevareallergier og intoleranser som drevet mere af mode end faktisk.

Dette gælder især i betragtning af udviklingen i de seneste år for berømtheder og deres fans at vælge en glutenfri diæt, for eksempel eller undgå laktose som et livsstil og et sundt spisevalg snarere end på grund af tegn på intolerance eller allergi.

Fashion har dog spillet en større rolle, når det kommer til vores mere eksotiske spisevaner de seneste år, især blandt middelklassen.

Tallene tyder på, at flere forbrugere nu udsætter sig for risiko fra et større antal allergener i fremmede fødevarer, som for kun få år siden måske aldrig har gjort det på deres plade.

Data bekræfter, at udfordringerne omkring allergi i Det Forenede Kongerige er reelle og stigende. Det seneste estimat fra Allergy UK sætter andelen af ​​den britiske voksenbefolkning, der lider af mindst en allergisk lidelse ved 44% []. At dette er et voksende problem er båret ud af det tilsvarende skøn for børnepopulationen, som ligger på 50%.

Sammenlignet med disse tal kan 1-2% af voksne og 5-8% af børn, der er troet af organisationen at have en fødevareallergi, lyde relativt lavt. Men disse betingelser kan være blandt de mest alvorlige.

Den seneste statistik fra anafylaksekampagnen viser, at mellem 2011 og 2016, antallet af britiske hospitalsindlæggelser med anafylaktisk shock som den primære diagnose steg med lige under 20%. I samme periode steg antallet af indlæggelser udløst af allergier af alle slags med 36%.

Fødevarekorsforurening Risici

Allergi mad og drikkevarer med stetoskop abstrakt koncept

Er dit system sanitært?

â € <For forsyningskæden for mad og drikke reduceres risikoen for forbrugernes eksponering for allergener med den største omhu i sourcing af alle ingredienser, revisionsleverandører og så videre.

Men fordelene ved omhyggeligt at håndtere allergenindhold kan ophæves i fabrikken ved krydskontaminering. Risikoen her er særlig akut, da kun små mængder af et allergen kan udløse en alvorlig reaktion hos en lidende. Af den grund vil større producenter, hvor det er muligt, adskille produktionsområder, der håndterer kendte allergener, såsom nødder og fisk og skaldyr.

For mindre producenter er denne mulighed muligvis ikke tilgængelig. I dette tilfælde skal vægten falde på hygiejne og god procespraksis. Faktisk, hvor potentielle allergener er til stede eller kan være til stede, i nogle sæt af ingredienser, men ikke i andre, skal rengøring gå langt ud over normale hygiejniske krav. Selv hvor varmeforarbejdning er involveret, kan allergener stadig overleve høje temperaturer.

Udstyrsrengøringsprotokoller bør formaliseres og indgår i personaleuddannelse. Hver rengøringsproces skal verificeres og dokumenteres. Som led i en valideringsproces skal regelmæssige tests, herunder swabs af kritiske kontrolpunkter, planlægges for at sikre, at disse områder er allergifremkaldende.

Produktrester, der potentielt indbefatter allergener, kan være særligt besværlige i tyngdekraftsmetalletekteringssystemer for pulvere og partikler. Dette kan f.eks. Være tilfældet ved en fabriksemballering eller forarbejdning af forskellige korn-, mel- og bageblandinger, hvor det kan være yderst vigtigt at undgå glutenindhold i visse produkter.

Men væsker, halvvæsker og opslæmninger i rørledningssystemer kan skabe egne problemer. Tage for eksempel trenden for at inkludere tilsat mælke- eller sojaprotein eller mælkeindhold i drikkevarer. Mælkeproteiner kan ikke være et problem, hvor drikkevarer selv er mælkebaserede, men den samme påfyldningslinje, der håndterer vand og andre sodavand beriget med proteinkilder som valle, kan også køre mejeriprodukter.

Det samme problem kan være tilfældet med en linje, der fylder friske supper i potter eller kartoner, hvor opskrifter, herunder fisk og skaldyr, skifter til andre, der undgår disse ingredienser.

Fødevarekorsforurening Risici

Soja Allergi - en af ​​mange almindelige allergier.

Identificere svagere hygiejneforbindelser

â € <â € <Effektive produktovergange er kritiske for produktiviteten. For fabrikschefer står over for regelmæssige omskiftninger af denne type, er det afgørende for forarbejdning, påfyldning og pakningslinjer, som skal udformes til at lette både hurtig og dyb rengøring.

Når det drejer sig om at specificere i-metaldetektering, betyder det, at kontaktflader på transportbånd, rørledning og tyngdekraft skal være lige så glatte og sprækkefri som muligt. Dette er dels for at sikre, at der ikke er spor af produkt, allergener eller bakterier tilbage, men også for at mindske risikoen for, at rengøringsmidler ikke bliver helt skyllet væk.

Højtryksrensning kan meget vel udnyttes til hurtig og effektiv nedvaskning, og metaldetektorens hus skal være tilstrækkeligt robust til at modstå dette. Ved udvælgelse af et system skal der tages sigte på at identificere udstyr med en indgangsbeskyttelsesgrad (IP), der er passende for det spildregime, der anvendes.

Ud over disse generelle kriterier for hele systemet skal der lægges særlig vægt på afvisningsenheden. Ideelt set vil dette være aftageligt (let løsrevet, men hurtigt og sikkert igen monteret) for at give grundig rengøring.

Selvfølgelig er der mange andre potentielle kilder til krydskontaminering i en mad- og drikkevarefabrik. God fremstillingspraksis (GMP) giver rigelig vejledning om hygiejne og adfærd hos personale.

Men operatørernes potentielle rolle i at sprede allergener ved at flytte ingredienser rundt om i gulvet i uforseglede beholdere, køre allergifremkaldende produkter ved skiftets start i stedet for enden, ikke ændre eller rengøre beskyttelsesudstyr, skal f.eks. Køres hjem, hvor risici er særligt høje.

I modsætning til mærkning af anomalier, som sandsynligvis vil opstå, så snart produktet når forhandleren, vil uanmeldt allergenindhold eller skadelige patogener (ligesom uopdaget metalforurening) normalt kun overflade, når varerne er på hylde og i forbrugernes hænder.

På det tidspunkt er tilbagekøbsomkostningerne meget højere, men kan under alle omstændigheder blive dværgede af de massive, men mindre umiddelbart håndgribelige omkostninger ved skade på fabrikantens omdømme.

Indkøb af det bedste metaldetekteringsudstyr til jobbet kan kun udgøre en del af et meget større billede. Alligevel giver det bevis for, at din virksomhed tager trusselsforurening fra allergener og patogener alvorligt og vil gøre et reelt og værdifuldt bidrag til at reducere disse risici.

www.allergyuk.org/information-and-advice/statistics

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.