← Tilbage til IT, Management Systems & Software kategori

Kan grafteknologi gøre forsyningskæden korrekt gennemsigtig?

Grafteknologi kan være afgørende for at opnå den nødvendige detalje, siger Emil Eifrem

Dagens forsyningskæder er store og omfattende, hvilket gør dem utroligt nyttige - de er trods alt verdens vigtigste smøremiddel.

Af Emil Eifrem, administrerende direktør for Neo4j

Emil Eifrem, administrerende direktør for Neo4j

â € <Men - de er også frugtbare grunde for sårbarhed som svig, forurening, usikre produktionssteder og ukendte produktkilder. Dette er alle faktorer, der gør gennemsigtighed mere vital og mere kompleks. F.eks. Kun seks år fra skandalen med hestekødforurening, der rystede Storbritannien, en nylig undersøgelse opdagede, at en chokerende en ud af fem supermarkedskødprodukter stadig indeholder billigere udskæringer fra forskellige dyr, i modsætning til deres officielle mærkning.

Dette viser behovet for, at producenterne har nøjagtige oplysninger om de produkter, der bruges til at skabe det færdige produkt, samt om alle deltagere i forsyningskæden. Faktisk kender de fleste mærker kun deres direkte leverandører, hvilket efterlader dem med dårlig synlighed i det større netværk af deres primære partnere.

Lad os overveje den dybt regulerede farmaceutiske industri. I denne intenst undersøgte industri skal farmaceutiske virksomheder være i stand til at identificere, hvor en hvilken som helst individuel medicinpost er i forsyningskæden i tilfælde af, at der er markeret et sikkerhedsproblem eller tilbagekaldelse. I et sådant scenario er det bydende nødvendigt, at varer hurtigt kan fjernes fra markedet for at minimere risikoen for forbrugerne og omkostningerne ved klage.

Tilsynsmyndigheder kræver også, at individuelle lægemiddelprodukter klart kan verificeres som autentiske. Fra februar i år specificerer EU's forfalskede lægemiddeldirektiv, at lægemidler skal have en unik produktidentifikationskode, og at producenter og distributører skal demonstrere detaljeret registrering, mens alle produkter skal logges via en central database over medikamenter, der sælges i EU lande.

Der er også sociale spørgsmål i forsyningskædediskussionen. I stigende grad ønsker forbrugerne etisk producerede varer - de ønsker, at produkter skal fremskaffes og fremstilles bæredygtigt og for at forstå deres oprindelse, så de kan træffe informerede valg. Forsyningskædes gennemsigtighed hjælper pharma-virksomheder med at opfylde krav til virksomhedernes sociale ansvar, og med større synlighed i deres forsyningskæder kan virksomheder sikre, at deres praksis respekterer dyrs rettigheder i narkotikatestscenarier.

Hvordan en relation-centreret tilgang kan hjælpe

Så synlighed i forsyningskæden er et problem. Hvordan adresserer vi det? Det, der ser ud til at være påkrævet her, er, at producenter og brandejere kan dele detaljerede oplysninger om alle produkter, leverandører og faciliteter i deres fælles økosystem. Desuden er virksomheder nødt til at være i stand til at søge efter hvert produkt, der er berørt af specifikke råmaterialer eller anlægsproblemer, på tværs af tusinder af produkter uden ydeevneproblemer.

Den tekniske udfordring ved at nå disse mål kan være besværlig. Med hundreder af tusinder af produktlinjer, der er produceret på flere steder og solgt til hundreder af markeder, overskrider oversigten over hver lagerenhed større end omfanget af den standardmåde, som virksomheder har til at organisere data, nemlig ved hjælp af relationelle databasesystemer - tænk på Oracle eller Microsoft SQL Server. Antallet af unikke serielle koder alene kan løbe på milliarder, og CIO'er har brug for en meget skalerbar måde at styre de store mængder serienumre på.

Problemet er, at hvis dataene gemmes på SQL-baseret databaseteknologi, viser det sig umuligt at en enkel og hurtig navigation gennem alle dataene for at genkende, hvordan en produktionslinje eller bestemte paller og deres indhold er forbundet. Og med stigende forbindelse og et skridt til tingenes internet er det usandsynligt, at denne kompleksitet falder.

Relationsdatabaser, der gemmer information (produkt, palle, produktionssted, serienummer osv.) I rækker og kolonner, er dårligt udstyret til at identificere forhold i datasæt. Det er imidlertid disse samme forbindelser, der er essentielle for at identificere et bestemt produkts opholdssted, eller for at overvåge, analysere og søge i forsyningskæden og for at dele betydelige data om produktionssteder og produkter.

At få traditionelle databaser til at fungere i realtid er også problematisk, med præstationens lidelse, når datasættets størrelse vokser. Den gode nyhed er, at en software kaldet grafdatabaseteknologi fremstår som en løsning på grund af dens evne til at registrere komplekse dataindbyrdes afhængigheder. Ideen er, at når du sporer noget, opretter du et hierarki eller 'træ' med data: hvis du scanner koden på en bestemt palle, vil den automatisk huske dens indhold.

Graf over forsyningskæden

Grafer tilbyder derfor en enorm fordel i forhold til traditionelle relationelle databaser, når det kommer til at kortlægge komplekse, indbyrdes forbundne forsyningskæder og opretholde høj ydelse, selv med store mængder data, som de gør. Og i stedet for at bruge relationstabeller, bruger grafiske databaser strukturer bedre til at analysere sammenkoblinger i data, og de vedtager også en notational formalisme, der er tæt på linje med den måde, mennesker tænker på information. Når først datamodellen er kodet, er en grafdatabase yderst effektiv til at analysere forholdet mellem et stort antal datapunkter.

Denne form for relation-centreret tilgang gør det muligt for producenten bedre at styre, læse og visualisere deres data, hvilket giver dem et virkelig sporbart og dybtgående billede af alle produkter, leverandører og faciliteter og forholdet mellem dem. Ved hjælp af en grafdatabase kan producenter typisk demonstrere 100 gange hurtigere forespørgselshastigheder end den, der er aktiveret af SQL RDBMS-software.

Som Chris Morrison, administrerende direktør for en af ​​vores grafkunder, Transparency-One, der matcher forbrugerprodukter og forsyningskædes ekspertise med avanceret teknologi, noter, ”Vi testede graf med dummy-data for flere tusinde produkter, og der var ingen ydelsesproblemer. Hvad angår søgningstiden, behøvede vi ikke at bekymre os om at tage særlige forholdsregler, da vi fik resultater inden for få sekunder, noget som vi ikke ville have været i stand til at beregne uden denne løsning. ”

Den slags responstid er kritisk, når du har brug for at give et andet eller sub-sekund svar eller for at identificere et specifikt produkts placering. Det vil også være kritisk for at hjælpe dig med at overholde de nyeste globale regler for sporbarhed og til at styre den tidskritiske og omdømmekritiske produktgenkaldelse effektivt.

Så grafdatabaseteknologi er en stor mulighed for enhver producent eller forsyningskæde interesserede i dag, der har brug for tilstrækkeligt at tackle komplicerede, sammenkoblede og virkelige nutidige forsyningskæder.

Forfatteren er administrerende direktør og medstifter af Neo4j, verdens førende grafdatabasefirma

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via