← Tilbage til Process Measurement & Instrumentation kategori

CEREAL FREMSTILLER VÆKNER TIL SKUMKONTROLEFFEKTIVITET

SureSenseplus-controller med sonde

Formålsdesignet skummålingsteknologi fra Hycontrol har resulteret i omkostningsbesparelser på ca. £ 30,000 i spildevandsanlægget på et af Europas største kornproduktionssteder. Ledere på stedet, der hvert år producerer tusinder af tons morgenmadsprodukter til distribution over kontinentet, overvejer nu at udvide deres brug af den patenterede skumteknologi.


Vand- og affaldsbehandling udføres ofte på store fødevareproduktionssteder, og korn er ikke anderledes. Skumning i især spildevandstanker kan blive et stort problem, hvis det ikke efterlades. Skummende, beskidte overspill er en meget rodet begivenhed, og oprydninger af sådanne begivenheder er dyre med hensyn til både tid og penge. Flydende overspills skaber sundheds- og sikkerhedsrisici ved at sætte medarbejderne i fare for personskade fra glider og fald. Derudover kan alvorlig forurening resultere, hvis skum slipper ud i miljøet.

Den mest almindelige metode til reduktion og fjernelse af skum og de risici, det frembringer, er at dosere spildevandet eller processen med skumdæmpende kemikalier, nedbryde skummet som det danner og forhindre, at det stiger til et besværligt niveau. Dette gøres normalt ved at dosere kemikaliet i skumningsprocessen automatisk, ofte på timerbasis. Kemikalier tilsættes normalt i mængder baseret på den maksimale forventede efterspørgsel. Dette resulterer i, at eksisterende skum aftager og holdes nede. Desværre er denne metode ikke kun en ineffektiv løsning på problemet, men den kan også skabe yderligere bekymringer.

Det første, åbenlyse problem, der opstår ved automatisk dosering, er omkostningerne. Antiskum er en dyre vare, og omkostninger kan hurtigt ballon ind i en massiv uønsket og uforudset overhead. I nogle tilfælde kan overforbrug af skumdæmper også have en negativ effekt på processen, og der skal også tages hensyn til den langsigtede skadelige virkning, som bortskaffelse og spredning af disse kemikalier kan have på vores helbred og miljøet.

WP_20160803 10_44_03_Pro

Under hensyntagen til alle disse overvejelser anerkendte ingeniører hos producenten, at der kunne gøres mere for at øge effektiviteten og kontrollere omkostningerne på deres rensningsanlæg på stedet. Virksomheden accepterede at prøve Redditch-baserede niveaumålingsproducent Hycontrols SureSense skumkontrolsystem. En styreenhed og to meter lang sonde blev sat op på en spildevandstank, der var forbundet til at kontrollere en antiskumdoseringspumpe.

I modsætning til konkurrerende produkter er Hycontrols skumsensorer med høj følsomhed designet specielt til at måle skum og er ikke blot modificerede eller tilpassede sensorer i væskestand. Denne teknologi blev oprindeligt udviklet til brug i biokemiske fermentorer, men er blevet brugt i en lang række industrier siden. Dette følsomhedsniveau betyder, at systemet kun doserer antiskum, når skum er til stede på et forudbestemt niveau. Klare fordele, økonomisk og miljømæssigt, kan opnås ved brug af et reaktivt system, der kun doserer skumdæmper, når det er nødvendigt.

Måling af skumniveauet er kun den første udfordring, som denne teknologi skal overvinde. Det er også vigtigt at undgå falske aflæsninger forårsaget af opbygning af skum og andre stoffer på sonden. Hycontrols IMA (Intelligent Multi-Action) sensing er rygraden i mange af Hycontrols skumovervågningsprodukter og giver mulighed for pålidelig måling af skum, selv når en sensor er dækket med et tykt, klistret lag med fouling. Det gør det muligt for sensoren at skelne mellem de resterende aflejringer af skum / produktopbygning på selve sensoren og skummet der oprettes i processen. Effektivt ignorerer skumføleren den uundgåelige begroing, der falder sammen under normal drift. På trods af tunge belægninger af tæt, klistret rest, vil skumsonden fortsat måle skum gennem hele processcyklussen.

WP_20160803 10_46_37_Pro

I dette tilfælde har skumsystemet vist en bemærkelsesværdig succes: i de to år, hvor systemet har været på plads, har det vist sig at være konsekvent pålideligt og nøjagtigt. Brug af skumdæmper på tanken er reduceret med cirka 92% med en besparelse på ca. £ 30,000 pr. År. Kunden overvejer nu at anvende det opgraderede SureSense⁺ skumkontrolsystem til at føre tilsyn med skumdæmpepumperne på deres to resterende affaldsbeholdere på stedet.

En repræsentant sagde: ”Efter at have oprindeligt været skeptisk til, hvor effektiv Hycontrols skumstyringsteknologi virkelig kunne være, har jeg været meget behageligt overrasket over systemets nøjagtighed og pålidelighed. Vi har været nødt til at foretage et par mindre justeringer på grund af ændringer i skumtætheden, men ellers har det vist sig at være meget vellykket. Budgetbesparelserne på skumdæmperudgifter har allerede dækket udstyrsudgifterne flere gange! ”

Besøg venligst for at få flere oplysninger om Hycontrols skumstyringsteknologi www.foamcontrol.co.uk.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link