← Tilbage til Pumper kategori

Watson-Marlow Masosine Technology Erstatter Gear Pumper på Chocolate Factory

Masosine pumpe

Watson-Marlow Masosine MR og SPS serien positive fortrængningspumper er blevet installeret på Fakenham, Norfolk plante af chokolade og konfekture specialist, Kinnerton. Den første Masosine pumpe blev indført for at erstatte en tandhjulspumpe, der var skadelige produkt på et påskeæg produktionslinje, med en anden model erhvervet for nylig til at understøtte en nyinstalleret karamel produktionslinje. Virksomheden har nu besluttet at standardisere på Masosine pumper bevæger sig fremad.

Etableret i 1978, Kinnerton i dag er en del af Zetar Plc, og kan prale af en omsætning på 60 millioner pund. På sin fabrik i Fakenham, virksomheden producerer konfekture spænder fra påske æg og julekalendere, igennem til chokoladebarer og chokolade miniature figurer, samt chokolade slikkepinde. Omkring 600 medarbejdere hjælper proces over 7,500 tons chokolade at gøre 1,200 forskellige produkter hvert år.

I fremstillingen høj lydstyrke produktionslinje oppetid er afgørende for rentabilitet og kontinuitet i forsyningen. , Et problem, der opstod i 2006 truede imidlertid at imødegå denne etos, og det blev hurtigt klart, at en ny løsning var påkrævet.

"Vi havde en optagelse mixer på en bestemt linje, der blev støttet af en aldrende gear pumpe," siger virksomhedens engineering vejleder, Phil Barwick. "Linjen blev oprettet for at producere en ny hvid chokolade Påskeæg med tørret hindbær blandet i. Men når frugten først gik gennem mixeren, blev det smadret af gear pumpe -. I kraft producerer 'Pink' chokolade påskeæg"

Med påsken en af ​​selskabets peak produktions perioder blev en hurtig brand løsning nødvendig. Heldigvis en nylig messe med deltagelse af Kinnerton demonstreret fordelene ved Watson-Marlow Masosine positive fortrængningspumper og virksomheden behørigt anmodet om retssagen mod en MR125 model.

"Det var umiddelbart indlysende, at det kryds ved alle vores bokse," siger hr. Barwick. "Ikke alene har det ikke beskadige produktet - selv efterfølgende indført kiks stykker var ubeskadiget - det var også utrolig nem at vedligeholde og rengøre."

MR-serien er en serie af medium pligt sanitære pumper tilbyde flowhastigheder op til 91,000 liter i timen og tryk på op til 10.3 bar. Typiske anvendelser omfatter chokolade, ost, ostemasse, yoghurt, koncentrater, gær, dej og gryderetter.

Med MR125 drift problemfri for de seneste fire år, var en nyere projekt altid tilbøjelige til at se en anden Masosine pumpe introduceret på Fakenham site.

"Vi ønskede at etablere en in-house karamel produktionslinje. Det ene problem med karamel er, at det er meget tyktflydende, når cool og kan give problemer for visse pumper. Men vi var overbeviste om, at en Masosine pumpe ville være op til opgaven, "siger Barwick.

Watson-Marlow anbefalede en Masosine SPS 2 sanitære / industrielle pumpe. Med en kapacitet på op til 4 m³ i timen og tryk på op til 15 bar, SPS er ideel til tyktflydende applikationer såsom karamel, gelatine og glukose, samt industrielle produkter såsom silikoner, klæbestoffer og polymerer.

»Vi har tre SPS 2 pumper på stedet, og ikke kun gøre disse håndtere pumpekrav uden et problem, de er utrolig let at rengøre," siger Barwick. "Selv efter pumpning glukose, et simpelt flush-igennem med vand er alt, hvad der er påkrævet."

Fokus på renlighed er forankret i fremstillingssektoren kultur på Kinnerton, som i 1998 besluttet at oprette verdens første møtrik adskilt zone i en fødevare fabrik, der håndterer nødder. Virksomheden investeret 1 millioner £ på Fakenham at indføre et segregeret område, der indeholder fem produktionslinjer, der kan tilbyde chokoladevarer, der er fremstillet på en maskine, der aldrig løber møtrik produkter. I de ni år siden Kinnerton først udskilt sine produktionsfaciliteter, har det produceret mere end 250 millioner chokoladevarer baseret omkring sine møtrik adskilte faciliteter, og har aldrig haft en verificeret møtrik hændelse.

Bevæger sig fremad, har Kinnerton besluttet at standardisere på Masosine SPS serien pumper.

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.