← Tilbage til Pumper kategori

Watson-Marlow Masosinteknologi erstatter gearpumper på chokoladefabrikken

Masosinpumpe

Watson-Marlow Masosine MR og SPS serie positive forskydningspumper er blevet installeret på Fakenham, Norfolk-fabrikken af ​​chokolade- og konfektionsspecialist, Kinnerton. Den første Masosine-pumpe blev introduceret til at erstatte en gearpumpe, der var skadeligt produkt på en påskeægsproduktionslinie, med en anden model erhvervet for nylig for at understøtte en nyinstalleret karamelproduktionslinie. Selskabet har nu besluttet at standardisere på Masosine pumper fremad.

Etableret i 1978, er Kinnerton i dag en del af Zetar Plc, og kan prale af en omsætning på £ 60 millioner. På fabrikken i Fakenham fremstiller virksomheden konfekture, der spænder fra påskeæg og Advent-kalendere, til chokoladebjælker og chokolade-miniaturefigurer samt chokoladeklistermærker. Omkring 600-medarbejdere hjælper med at behandle over 7,500 tons chokolade for at gøre 1,200 forskellige produkter hvert år.

Ved højvolumenfremstilling er produktionsstop oppetid afgørende for rentabiliteten og forsyningssikkerheden. Et problem, der opstod i 2006, truede imidlertid imod denne etos, og det blev hurtigt klart, at der var behov for en ny løsning.

"Vi havde en inklusionsblander på en bestemt linje, der blev understøttet af en aldrings gearpumpe," siger firmaets tekniske vejledende, Phil Barwick. "Linjen blev oprettet for at producere et nyt hvidt chokolade påskeæg med tørret hindbær blandet ind. Men da frugten først gik gennem blanderen, blev den klemt af gearpumpen - i virkeligheden producerede" pink "chokolade påskeæg."

Med påsken var en af ​​virksomhedens topproduktionsperioder en hurtig brandløsning. Heldigvis viste et nyligt messeshow, som Kinnerton deltog i, fordelene ved Watson-Marlow Masosine positive forskydningspumper, og selskabet anmodede omgående forsøg på en MR125-model.

"Det var umiddelbart tydeligt, at det krydsede alle vores kasser," siger hr. Barwick. "Ikke alene beskadigede produktet - selv efterfølgende introducerede kiksstykker var uden skader - det var også usædvanligt nemt at vedligeholde og rengøre."

MR-serien er en række hygiejnepumper med mellemforbrug, der tilbyder strømningshastigheder op til 91,000 liter pr. Time og tryk op til 10.3-bar. Typiske anvendelser omfatter chokolade, ost, ostemasse, yoghurt, koncentrater, gær, smør og gryder.

Med MR125 drift problemfri de seneste fire år, et nyere projekt var altid sandsynligt at se en anden Masosine pumpe introduceret på Fakenham websted.

"Vi ønskede at etablere en egen karamell produktionslinje. Det ene problem med karamel er, at det er meget viskøst, når det er køligt og kan forårsage problemer for visse pumper. Men vi var sikre på, at en Masosine-pumpe ville være op til opgaven, "siger hr. Barwick.

Watson-Marlow anbefalede en Masosine SPS 2 sanitær / industriel pumpe. Med en kapacitet på op til 4 m³ pr. Time og tryk op til 15 bar, er SPS ideel til viskose applikationer som karamel, gelatine og glucose samt industriprodukter såsom silikoner, klæbemidler og polymerer.

"Vi har tre SPS 2 pumper på stedet, og ikke kun håndterer de pumpekravene uden problemer, de er utroligt nemme at rengøre," siger hr. Barwick. "Selv efter at have pumpet glukose, er en simpel gennemskylning med vand alt, hvad der kræves."

Fokus på renlighed er indviklet i produktionskulturen på Kinnerton, som i 1998 besluttede at skabe verdens første møtrik-segregerede zone i en fødevarefabrik, der håndterer nødder. Selskabet investerede £ 1 millioner hos Fakenham for at indføre et segregeret område med fem produktionslinjer, der kan tilbyde chokoladeprodukter, der produceres på maskiner, der aldrig kører nødprodukter. I de ni år siden, at Kinnerton først har adskilt sine produktionsfaciliteter, har den produceret mere end 250 millioner chokoladeprodukter baseret på sine møtrikkesegregerede anlæg og har aldrig haft en verificeret møtrikhændelse.

Fremadrettet har Kinnerton besluttet at standardisere på Masosine SPS serie pumper.

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.