← Tilbage til Flow Measurement & Control kategori

Ultralydniveaumåling til skotske vandmonitorer

Ultralydniveau sensor

Ultralydniveau sensor

Scottish Water har rost Halma Water Management's (HWM's) SonicSens ultralydsniveausensor, som virksomheden i vid udstrækning bruges til at overvåge strømningshastigheder i en lang række situationer - sifonkamre, kombineret kloakoverløb (CSO'er), overløb og stormtanke, lukker , reservoirer og kompensationskanaler. Det er en ikke-kontakt, meget nøjagtig niveausensor og flowmåler.

Teknologien bag ultralyds niveau sensorer er baseret på et simpelt princip: En uhørbar højfrekvent lydbølge udledes, rettet mod overfladen, der skal måles. Denne overflade reflekterer bølgen tilbage, og tiden for den reflekterede bølge til at returnere er i direkte forhold til den mellemliggende afstand. Så med en kendt total afstand mellem sensoren og bunden af ​​beholderen eller kanalen findes dybden af ​​vandet ved simpel subtraktion. Strømningshastigheder kan derefter beregnes let, hvis kanalens volumetriske dimensioner er kendt, hurtigere strømning hæver væskeniveauet tilsvarende.

Gerard O'Hara, projektingeniør for skotsk vand, kommenterede teknologien: ”Designteamet her er meget tilfredse med instrumenternes ydelse, og SonicSens-systemet er blevet brugt mange gange som en del af vores prisvindende vandramme Direktivkontrakt. ”WFD blev introduceret i 2000 og gjort til skotsk lov i 2003; dens formål er at opretholde, beskytte og forbedre kvaliteten og forvaltningen af ​​alle Skotlands vandressourcer.
En stor fordel ved ultralydsmåling er, at den er uden kontakt, og derfor ikke-kontaminerende og lav vedligeholdelse. SonicSens bygger på dette med en pakke, der indeholder millimeteropløsning, en lang (5-årig) batterilevetid og faciliteten til alsidige fjerntelemetrieremuligheder som GSM, GPRS, radio eller satellitkommunikation. Sensoren selv forbinder til en separat datalogger via et udvalg af standard, ATEX-bedømte, kablede og trådløse kombinationer, med eller uden en Barriere-boks.

Disse funktioner gør produktet meget velegnet til "fit and glem" -handlinger på steder, der er vanskelige at få adgang til - når det først er installeret, vil det fortsætte med at fungere som programmeret uden behov for lokal vedligeholdelse eller interaktion. På grund af dette bruger Scottish Water produktet til en bred vifte af applikationer på tværs af sit brede ansvarsområde, som inkluderer steder uden for rækkevidde af telefonlinjer, cellulær modtagelse eller endda normal adgang fra noget mindre end en dedikeret off-roader.

En nylig installation ved et kompensationsstød nede i en afsondret dal (Image 1) viste potentielle problemer med signalmodtagelse. Selve sensoren er naturligvis ophængt over lodret - med en kendt bredde til flowberegning - og tilsluttet en TRX20-relæenhed (IS-godkendt) med kort afstand, der er hævet ovenfor. Dataloggeren blev installeret højt oppe på dæmningen (Image 1-indsættelse), hvor GSM-signalmodtagelse er stærk nok til langdistancen datatelemetri.

CSO'er er almindelige installationssteder for Scottish Water's SonicSens-systemer, da de skal overvåges for spildbegivenheder, hvor kraftigt regn falder vandstanden over stormskærmen. Når dette sker, vil SonicSens advare Scottish Water om, at der er opstået en stormtilstand, og at skærmen skal rengøres. Billede 2 viser en temmelig typisk installation, hvor sensoren kigger ned på siden af ​​skærmen og logger og spærreboksen er installeret i det 'sikre' område uden for selve manglen (indsat).

Alle sensorer på ultralydsniveauer har en "blank" -afstand - dette er en minimal afstand mellem sensorenheden og måleoverfladen. Dette kræves for, at enheden kan modtage en ren reflekteret lydbølge, en der vil ikke blive påvirket af de vibrationer, der er forårsaget af udsendelse af lyden i første omgang. I Image 3, en anden CSO-applikation, var der ikke nok plads til at placere SonicSens i det samme kammer som overløbsskærmen. Et nyt kammer blev bygget over selve røret for at måle vandstanden derfra - men der var stadig ikke meget plads, og 300mm-blankingafstanden ville ikke blive ryddet, hvis vandstanden blev hævet af en stormtilstand. I en kreativ løsning blev sensorenheden installeret på sin side sammen med en reflektorplade monteret i en 45-graders vinkel, placeret langt nok væk til at tage højde for dødbåndet. Selv om det er en ualmindelig situation, er det en enkel og effektiv løsning, der yderligere fremhæver alsidigheden af ​​sådan målingsteknologi.

Nøjagtig niveauføling er vigtig for en lang række forskellige applikationer. Den pålidelighed og fjernkommunikationskapacitet, som SonicSens tilbyder, gør det til et foretrukket valg for mange af disse projekter både i Skotland og i hele verden. Udover selve produktet leverer Halma Water Management viden og ekspertise med sin omfattende trænings- og eftersalgsstøtte, der hjælper med at sikre, at alle behov på fjernniveau er nøjagtige så effektivt som muligt.

For mere information om SonicSens eller anden datalogging, besøg miljømæssig overvågning, flowmåling, vandstyring og lækage-teknologi. www.hwm-water.com or

E-mail: [Email protected] .

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link