← Tilbage til Flow Measurement & Control kategori

Ultrasonic Niveaumåling for Scottish Water Remote Overvågning Applications

Ultrasonic niveausensor

Ultrasonic niveausensor

Scottish Water har rost Halma Water Managements (HWM s) SonicSens ultralyds niveau sensor, som bliver brugt i udstrakt grad af virksomheden til at overvåge flowhastigheder i en lang række forskellige situationer - sifon kamre, overløb (civilsamfundsorganisationer), overløb og storm tanke, Moler , reservoirer og kompensation kanaler. Det er en ikke-kontakt, meget præcis niveauføler og flowmåler.

Teknologien bag ultrasoniske niveaufølere bygger på et enkelt princip: et uhørligt højfrekvente lydbølge udsendes, rettet mod overfladen, der skal måles. Denne overflade reflekterer bølgen tilbage, og den tid, det tager for den reflekterede bølge til at vende tilbage er i direkte forhold til den mellemliggende afstand. Så med en kendt samlede afstand mellem sensoren og bunden af ​​beholderen eller kanalen, er dybden af ​​vand som findes ved simpel subtraktion. Strømningshastigheder kan derefter beregnes let, hvis de volumetriske dimensioner af kanalen er kendt, hurtigere flow hæve niveauet væske i overensstemmelse hermed.

Gerard O'Hara, projektingeniør for Scottish Water kommenterede teknologi: "The design team her er meget tilfredse med udførelsen af ​​de instrumenter og SonicSens systemet har været brugt mange gange som en del af vores prisbelønnede vandrammedirektivet . Direktivet kontrakt "The vandrammedirektivet blev introduceret i 2000, og gjort til skotsk lov i 2003; dens formål er at bevare, beskytte og forbedre kvaliteten og forvaltningen af ​​alle Skotlands vandressourcer.
En vigtig fordel af ultralyd måling er, at det er ikke-kontakt, og så ikke-forurenende og lav vedligeholdelse. Den SonicSens bygger på dette med en pakke, der inkluderer millimeter opløsning, en lang (5-år) batterilevetid og faciliteten til alsidige fjerntelemetri muligheder, såsom GSM, GPRS, radio-eller satellitkommunikation. Selve sensoren sluttes til en separat datalogger via et valg af standard, ATEX-rated, kablede og trådløse kombinationer, med eller uden en Barrier kassen.

Disse funktioner gør produktet meget velegnet til at "passe og glemme" operationer i vanskelige adgangssteder - når den er installeret, vil den fortsætte med at fungere som programmeret uden behov for lokal vedligeholdelse eller interaktion. På grund af dette bruger Scottish Water produktet til en bred vifte af applikationer på tværs af sit brede ansvarsområde, som omfatter steder uden for rækkevidde af telefonlinjer, mobilmodtagelse eller endog normal adgang med noget mindre end en dedikeret off-roader.

En nylig installation ved en kompensation, der ramte ned i en afsondret dal (Image 1), gav potentielle problemer med signalmodtagelse. Sensoren selv er tydeligvis suspenderet over vejen - med en kendt bredde til flowberegning - og tilsluttet en TRX20-relæenhed (IS-godkendt) med kort afstand, der er trykt hævet over. Dataloggeren blev installeret højt oppe på dæmningen (Image 1-indgang), hvor GSM-signalmodtagelsen er stærk nok til langdistancet datatelemetri.

Civilsamfundsorganisationer er fælles installation steder for Scottish Water SonicSens systemer, da de skal overvåges for spill arrangementer, hvor kraftig regn vil øge vandstanden over stormen skærmen. Når dette sker, vil SonicSens advare skotsk Vand, en storm betingelse har fundet sted, og at skærmen får brug for rengøring. Billede 2 viser en temmelig typisk installation med sensoren kigger ned på den side af skærmen og logger og barriere boks installeret i "sikkert" område uden for mandehullet selv (indsat).

Alle ultralyds niveau sensorer har en "blanking" distance - dette er en minimumsafstand mellem måleenheden og måle overflade. Dette er nødvendigt for enheden at modtage en ren lydbølgen, en, der vil være upåvirket af vibrationerne fra udsender lyden i første omgang. I Billede 3, en anden CSO program, var der ikke plads nok til at stedet de SonicSens i samme kammer som overløbet skærmen. Et nyt kammer blev bygget over røret selv, til at måle vandstanden derfra - men der var stadig ikke meget plads, og 300mm blanking distance ville ikke blive slettet, hvis vandstanden er blevet rejst af en storm tilstand. I en kreativ løsning, blev måleenheden installeret på sin side, sammen med en reflektor plade monteret på en 45 graders vinkel, der ligger langt nok væk til at redegøre for de døde-band. Selv om en almindelig situation er det en enkel og effektiv løsning, som understreger yderligere alsidighed af en sådan måleteknik.

Præcis niveau sensing er vigtigt for en bred vifte af forskellige applikationer. Pålidelighed og fjerntliggende kommunikationsmuligheder tilbydes af SonicSens gøre det foretrukne valg for mange af disse projekter både i hele Skotland og i hele verden. Ud over selve produktet, Halma Water Management giver viden og ekspertise med sin omfattende uddannelse og eftersalgsservice støtte, hjælpe med at sørge for, at eventuelle remote niveau sensing behov er opfyldt, så effektivt som muligt.

For mere information om de SonicSens eller andre datalogging, miljøovervågning, flow-måling, vandforvaltning og lækagesøgning teknologi besøg www.hwm-water.com or

E-mail: [Email protected] .

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.