← Tilbage til Flow Measurement & Control kategori

Ultralydniveaumåling til skotske vandmonitorer

Ultralydniveau sensor

Ultralydniveau sensor

Scottish Water har rostet Halma Water Management's (HWMs) SonicSens ultralydsensor, som i vid udstrækning anvendes af virksomheden til at overvåge strømningshastigheder i mange forskellige situationer - Siphon-kamre, Kombineret kloakoverløb (CSO), overløb og stormtanke , reservoirer og kompensationskanaler. Det er en kontaktfri, meget præcis niveauføler og flowmåler.

Teknologien bag ultralyds niveau sensorer er baseret på et simpelt princip: En uhørbar højfrekvent lydbølge udledes, rettet mod overfladen, der skal måles. Denne overflade reflekterer bølgen tilbage, og tiden for den reflekterede bølge til at returnere er i direkte forhold til den mellemliggende afstand. Så med en kendt total afstand mellem sensoren og bunden af ​​beholderen eller kanalen findes dybden af ​​vandet ved simpel subtraktion. Strømningshastigheder kan derefter beregnes let, hvis kanalens volumetriske dimensioner er kendt, hurtigere strømning hæver væskeniveauet tilsvarende.

Gerard O'Hara, projektingeniør for skotsk vand, kommenterede teknologien: "Designteamet her er meget tilfreds med instrumentets ydeevne, og SonicSens-systemet er blevet brugt mange gange som en del af vores prisvindende vandramme Direktiv kontrakt. "WFD blev introduceret i 2000, og gjort til Scots Law i 2003; Formålet er at bevare, beskytte og forbedre kvaliteten og styringen af ​​alle Skotlands vandressourcer.
En stor fordel ved ultralydsmåling er, at den er uden kontakt, og derfor ikke-kontaminerende og lav vedligeholdelse. SonicSens bygger på dette med en pakke, der indeholder millimeteropløsning, en lang (5-årig) batterilevetid og faciliteten til alsidige fjerntelemetrieremuligheder som GSM, GPRS, radio eller satellitkommunikation. Sensoren selv forbinder til en separat datalogger via et udvalg af standard, ATEX-bedømte, kablede og trådløse kombinationer, med eller uden en Barriere-boks.

Disse funktioner gør produktet meget velegnet til at "passe og glemme" operationer i vanskelige adgangssteder - når den er installeret, vil den fortsætte med at fungere som programmeret uden behov for lokal vedligeholdelse eller interaktion. På grund af dette bruger Scottish Water produktet til en bred vifte af applikationer på tværs af sit brede ansvarsområde, som omfatter steder uden for rækkevidde af telefonlinjer, mobilmodtagelse eller endog normal adgang med noget mindre end en dedikeret off-roader.

En nylig installation ved en kompensation, der ramte ned i en afsondret dal (Image 1), gav potentielle problemer med signalmodtagelse. Sensoren selv er tydeligvis suspenderet over vejen - med en kendt bredde til flowberegning - og tilsluttet en TRX20-relæenhed (IS-godkendt) med kort afstand, der er trykt hævet over. Dataloggeren blev installeret højt oppe på dæmningen (Image 1-indgang), hvor GSM-signalmodtagelsen er stærk nok til langdistancet datatelemetri.

CSO'er er fælles installationssteder for skotske vands SonicSens-systemer, da de skal overvåges for spilbegivenheder, hvor kraftig nedbør vil øge vandstanden over stormskærmen. Når dette sker, vil SonicSens advare skotsk vand om, at der er opstået en stormtilstand, og at skærmen skal rengøres. Billede 2 viser en temmelig typisk installation, med sensoren kigget ned ved siden af ​​skærmen og logger- og barriereboksen installeret i det "sikre" område uden for selve hullet (indsats).

Alle ultralydsniveau sensorer har en "blanking" afstand - dette er en minimumsafstand mellem sensor og måleoverflade. Dette er nødvendigt for enheden til at modtage en ren reflekteret lydbølge, som ikke påvirkes af de vibrationer, der forårsages ved at udsende lyden i første omgang. I Image 3, en anden CSO-applikation, var der ikke nok plads til at placere SonicSens i samme kammer som overløbsskærmen. Der blev bygget et nyt kammer over selve røret for at måle vandstanden derfra - men der var stadig ikke meget plads og 300mm blanking afstanden ville ikke blive ryddet, hvis vandstanden blev hævet af en storm tilstand. I en kreativ løsning blev sensorenheden installeret på sin side sammen med en reflektorplade monteret i en 45-graders vinkel, placeret langt nok væk for at tage højde for dødbåndet. Selv om det er en usædvanlig situation, er det en simpel og effektiv løsning, der yderligere fremhæver alsidigheden af ​​sådan måle teknologi.

Nøjagtig niveauføling er vigtig for en lang række forskellige applikationer. Den pålidelighed og fjernkommunikationskapacitet, som SonicSens tilbyder, gør det til et foretrukket valg for mange af disse projekter både i Skotland og i hele verden. Udover selve produktet leverer Halma Water Management viden og ekspertise med sin omfattende trænings- og eftersalgsstøtte, der hjælper med at sikre, at alle behov på fjernniveau er nøjagtige så effektivt som muligt.

For mere information om SonicSens eller anden datalogging, besøg miljømæssig overvågning, flowmåling, vandstyring og lækage-teknologi. www.hwm-water.com or

E-mail: [Email protected] .

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.