← Tilbage til Process Measurement & Instrumentation kategori

TURKISH REFINERY FORBEDRER RELIABILITET MED EMERSON'S SMART TRÅDLØS TEKNOLOGI

målesystem

Udvælgelse baseret på brugervenlighed, omkostningseffektiv installation, pålidelig pålidelighed

Det statsejede Tüpraş-raffinaderi i Izmir, Tyrkiet, har bestilt en Emerson Process Management-ordning for et tankmålingssystem, der omfatter 85 trådløse TankRadar Rex radar niveaumålere. Ordren følger Tüpraş Izmir omfattende test af 21 ekstra enheder i samme applikation. Måleanlægget vil give præcise og pålidelige niveaumålinger på nogle af raffinaderiets mest kritiske olietransporttanke.

Den Izmir anlæg har en raffinering kapacitet på 11 millioner tons / år og lagerkapacitet på 1.9 millioner kubikmeter i 164 tanke - inklusive 44 glidecreme-olie lagertanke, der allerede blev overvåget ved hjælp af kablede TankRadar® Rex niveaumålere fra Emerson. På andre tanke dog den eksisterende ikke-Emerson måle systemet havde til tider kommunikationsproblemer og gav forkerte aflæsninger på grund af skader på kabler under udgravninger i marken. Hertil kommer, support personale var ikke altid til rådighed, når det er nødvendigt.

Tüpraş vurderede først at erstatte det problematiske ældre system med yderligere kablede TankRadar Rex niveaumålere, som viste sig at være meget pålidelige, nøjagtige og næsten vedligeholdelsesfrie, da de blev installeret på raffinaderiet i 2007. Fordi tankene er spredt over et stort område, og eksisterende kablings- og forbindelseskasser ikke var op til standard, gjorde de høje kablings- og installationsomkostninger for denne tilgang trådløs teknologi mere tiltalende.

"Jordbetingelserne gør det vanskeligt at udgrave nye kabelførsler, men med Emersons Smart Wireless-løsning kan vi minimere omkostningerne til kabelføring, kabinetgravere, rørledninger og kabelfælder", siger Ali Erener, projektleder ved Tüpraş Izmir. "Going Wireless giver os også fleksibilitet til at tilføje flere enheder i fremtiden - ikke kun til niveau- og temperaturmålinger, men også til tankvandsregulering og nitrogentrykstyring på vores tæpper, der ligger langt fra kontrolrummet, samt andre applikationer. "

Raffinaderiet valgte Emersons løsning ikke kun for den dokumenterede ydeevne af sin trådløse teknologi, men også for nem brug og løbende support. "Da operatørpersonalet vil bruge måleanlægget i deres daglige arbejde, krævede vi, at det var brugervenligt," sagde operationssjef Mustafa Atalay, som har arbejdet i Tüpraş Izmir i mere end 34 år. "Det er også vigtigt at have et godt forhold til leverandøren for at få mest muligt ud af systemet."

IEC 62591 (WirelessHART®) -feltnetværket i Izmir-raffinaderiet vil have en node for hver tank, herunder en TankRadar Rex radarstandsmåler, der er installeret med en antenneenhed, en Smart Wireless THUM ™ -adapter og en multiple spot-temperaturføler for at muliggøre nøjagtig volumenberegninger.

Temperatur- og niveaudata sendes trådløst til en Smart Wireless gateway, som fungerer som netværksadministrator og giver en grænseflade til raffinaderiets TankMaster-lagersoftware eller styresystem. TankMaster-softwaren er også blevet opgraderet til at omfatte batchberegning for produktoverførsler.

For mere information om Emersons Smart Wireless-teknologi, besøg www.EmersonProcess.eu/SmartWireless

E-mail: [Email protected]

Web: www.EmersonProcess.eu/SmartWireless

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.