← Tilbage til Sensors kategori

Torque test sikrer pålideligheden af ​​styrbare boremaskiner

Nøjagtigheden af ​​kulbrinterboringen er blevet forøget ti gange ved brug af tilpassede avancerede rumfartssystemer. Og en lige så innovativ momentføler sikrer effektivitet under udstyrets regelmæssige programmerede vedligeholdelse.

Gyrodata's undersøgelser med høj nøjagtighed sikrer præcis wellbore-målretning og reservoir-afgrænsning, og forhindrer dyre problemer som savnede mål og wellbore-kollisioner i multiwell-strukturer. Som verdens førende leverandør af præcisionsboringer til undersøgelser af energi, minedrift, miljø og byggeindustrien opretholder virksomheden state-of-the-art produktions- og testfaciliteter i Houston, Aberdeen og Barrow-in-Furness. Texas tjener Amerika og Storbritannien ser efter resten af ​​verden.

"Vi har om 60 Well-Guide RSS (roterende styrbare systemer) sætter her i Barrow og sender dem til oliefel operationer langt og nær sammen med vores specialiserede ingeniører," forklarer Ian Carruthers fra Gyrodata. "Et typisk job varer i cirka to uger, og når sættet kommer tilbage, er der en intensiv to uger, der fuldstændig genopbygger den."

En nøgleoperation i eftersynsprocessen er drejningsmoment, der tester de roterende dele ved hjælp af en specialistrigg, hvoraf kernen er en TorqSense fra Sensor Technology i Banbury. Enhver variation fra stramme drejningsmoment tolerance specifikationer tyder på, at der kan være noget, der behøver opmærksomhed, måske en klæbende forsegling eller et svigtende bærende.

"Ikke engang de mindste fejl er tilladt. Manglende halvvejs gennem en kompleks drejelig styring eller opmåling i et fjernt oliefelt ville medføre enorme omkostninger - så vi sender ikke udstyr ud, medmindre vi er 110 procent visse af dens ydeevne. "

Well-Guide RSS er branchens første og eneste fuldt automatiserede drejeligt styrbare boresystem med 3D-automatiseret styring i nærheden af ​​bit. Systemet kan bore yderst nøjagtige baner ved hjælp af forudprogrammerede kurser med fuld lukkethulskontrol i nedehullet, der giver mulighed for real-time trimstyring under boringen.

Denne teknologi gør undersøgelse og udvindingsboring langt mere forudsigelig og pålidelig, trækker enorme mængder tid og koster ud af den samlede operation.

"På samme måde skal vi være meget effektive til at gennemgå det returnerede udstyr," forklarer Ian. "Ofte skyldes det igen ganske hurtigt, plus der er en stabil strøm af presserende job, som vi skal stige til for at opretholde vores serviceforpligtelser over for klientselskaber.

"TorqSense hjælper med dette, fordi det er en plug and play-kontakt-teknologi, der sparer behovet for at faffe rundt oprette slipringe. Grundlæggende lægger vi vejledningen i riggen, tænder og kører en række tests med forskellige hastigheder. Dataene indsamles på flyve og fodres lige ind i en computer til øjeblikkelig analyse. "

I sit hjerte bruger TorqSense små piezo-keramiske kamme, kendt som Surface Acoustic Wave (SAW) enheder fastgjort til akslen af ​​det testede udstyr. Disse forvrænges i forhold til det øjeblikkelige momentniveau i akslen, når det roterer. Forvrængningen skaber RF-datasignaler, der transmitteres via en radiofrekvenskobling i stedet for ved glidringe eller anden mekanisk kontakt.

Dette datasignal sendes igen til styreenheden, hvorfra det kan læses på et alfanumerisk display eller, som Gyrodata, overføres til en pc til analyse og profilbygning ved hjælp af en tilpasset version af Sensor Technology's TorqView softwareprogram.

TorqSense kommer i en bred vifte af størrelser, desto større bliver brugt i mange applikationer i den tunge industri, mens de mindre findes i applikationer som fin kemisk dosering og laboratoriebaseret forskning. I alle tilfælde gør pålideligheden af ​​at indsamle højhastighedstidsdata i real-time digital drejningsmoment og TorqViews øjeblikkelige display gør analyse og datalogning enkel, hurtig og ligetil.

Gyrodata forsøgte oprindeligt TorqSense i sin britiske plante og var så imponeret over, at den købte mere og opfordrede sine amerikanske teknikere i Houston, Texas til at vedtage teknologien også.

Ian siger, at TorqSense passer godt med Gyrodata ethos: "Vores rolle er at gøre livet enklere for vores kunder ude på banen. For at gøre dette skal vi gøre livet enklere for os selv - og TorqSense passer godt til denne regning.

"Vi vokser støt, og når vi flyttede til nye større lokaler for nylig, viste TorqSense-riggen helt mobil og øjeblikkeligt pålidelig."

Sensor Technology Ltd

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.