← Tilbage til Sensors kategori

Torque test sikrer pålideligheden af ​​styrbare boremaskiner

Kulbrinte boring nøjagtigheden er blevet tidoblet ved hjælp af tilpassede avancerede rumfart styringssystemer. Og en lige så innovativ drejningsmoment sensor sikrer effektivitet under udstyrets regelmæssig programmeret vedligeholdelse.

Gyrodata's undersøgelser med høj nøjagtighed sikrer præcis wellbore-målretning og reservoir-afgrænsning, og forhindrer dyre problemer som savnede mål og wellbore-kollisioner i multiwell-strukturer. Som verdens førende leverandør af præcisionsboringer til undersøgelser af energi, minedrift, miljø og byggeindustrien opretholder virksomheden state-of-the-art produktions- og testfaciliteter i Houston, Aberdeen og Barrow-in-Furness. Texas tjener Amerika og Storbritannien ser efter resten af ​​verden.

"Vi har omkring 60 Well-Guide RSS (roterende styrbare systemer) sætter her i Barrow og nær og sende dem til olie markarbejdet, sammen med vores specialiserede ingeniører," forklarer Ian Carruthers af Gyrodata. "En typisk job varer omkring to uger, og når sættet kommer tilbage er der en intensiv to uger helt genopbygge det."

En vigtig funktion i eftersyn proces er drejningsmoment teste de roterende dele ved hjælp af en specialist rig, i hjertet af, som er en TorqSense fra Sensor Technology i Banbury. Enhver afvigelse fra stramme tolerancekrav drejningsmoment specifikationer tyder på, at der kunne være noget kræver opmærksomhed, måske et springende sæl eller en svigtende leje.

"Ikke engang den mindste af fejl er tilladt. Manglende halvvejs gennem en kompleks roterende styrbar eller opmåling operation i et fjerntliggende oliefelt vil føre til enorm på-omkostninger - så vi ikke sende udstyr, medmindre vi er 110 procent sikker på dens ydeevne. "

Well-Guide RSS er branchens første og eneste fuldt automatiserede drejeligt styrbare boresystem med 3D-automatiseret styring i nærheden af ​​bit. Systemet kan bore yderst nøjagtige baner ved hjælp af forudprogrammerede kurser med fuld lukkethulskontrol i nedehullet, der giver mulighed for real-time trimstyring under boringen.

Denne teknologi gør undersøgelse og udvinding boring langt mere forudsigelig og pålidelig, trækker enorme mængder af tid og omkostninger ud af den samlede drift.

"Ligeledes, vi skal være meget effektiv til at overhale de returnerede udstyr," forklarer Ian. "Ofte er det på grund ud igen relativt hurtigt, plus der er en lind strøm af hasteopgaver, som vi er nødt til at stige til for at fastholde vores service forpligtelse til kundevirksomheder.

"TorqSense hjælper med dette, fordi det er en plug and play berøringsfri teknologi, der sparer behovet for at faff omkring etablering slæberinge. Dybest vi indlæse Well-Guide i riggen, tænde og køre en række prøver ved forskellige hastigheder. Dataene indsamles på flue og føres lige ind i en computer til øjeblikkelig analyse. "

På sit hjerte TorqSense bruger bittesmå piezo-keramiske kamme, kendt som Surface Acoustic Wave (SAW) enheder fastgjort til akslen af ​​udstyret under test. Disse fordreje i forhold til den øjeblikkelige drejningsmoment niveau i akslen, når den roterer. Den fordrejning skaber RF datasignaler, der sendes via en radiofrekvens kobling snarere end af slæberinge eller anden mekanisk kontakt.

Disse data signal igen transmitteres til styreenheden, hvorfra det kan læses på en alfa-numerisk display eller som Gyrodata gør, overføres til en pc for analyse og profil bygning ved hjælp af en tilpasset version af Sensor Technology TorqView program.

TorqSense kommer i en bred vifte af størrelser, jo større bliver brugt i mange applikationer på tunge ende af industrien, mens de mindre findes i applikationer såsom fine kemiske dosering og lab-forskning. I alle tilfælde pålideligheden af ​​indsamling af højhastigheds realtid digital drejningsmoment data og TorqView instant display gør analyse og datalogning enkel, hurtig og ligetil.

Gyrodata oprindeligt afprøvet TorqSense i sin engelske fabrik og var så imponeret over, at det købte mere og opfordrede sine amerikanske ingeniør kolleger i Houston, Texas for at indføre teknologien også.

Ian siger, at TorqSense passer godt med Gyrodata ethos: "Vores rolle er at gøre livet enklere for vores kunder ude på banen. For at gøre dette skal vi gøre livet enklere for os selv - og TorqSense passer godt til denne regning.

"Vi udvider støt og når vi flyttet til nye større lokaler nylig TorqSense riggen viste sig fuldstændig mobil og øjeblikkeligt pålidelig."

Sensor Technology Ltd

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.