← Tilbage til Inspektion & Vision Systems kategori

Termisk billeddannelse er uundværlig for undersøgelse af dampspots

FLIR MR160

Paul Sevink er en professionel håndværker, der entusiastisk inddrager ny teknologi for at sikre, at han kan give sine kunder den bedst mulige service. Omfanget af hans arbejde er ekstremt bredt. Udover almindelig vedligeholdelse og renovering installerer og vedligeholder han støvsugningssystemer og infrarøde varmepaneler, og han er også en certificeret trærenoveringsspecialist. Og for fejlfinding i alle disse applikationer har termisk billeddannelse en vigtig rolle at spille.

Infrarød teknologi er nu nemt at overkomme af handlerne og meget nem at bruge, fordele, som Paul Sevink kan bekræfte ved sin nylige opkøb af en FLIR MR160 fugtighedsmåler og lommeformet FLIR C2 termisk billedkamera. Faktisk finder han begge uundværlige for at undersøge stemplets pletter og strukturelle mangler.

Pålidelig fugtmåling

Konstruktion fagfolk bruger typisk fugtmålere, der måler elektrisk modstand mellem to stifter sat en fast afstand fra hinanden. Jo lavere resistens er, desto højere er fugtindholdet i den målte overflade. En ulempe ved disse anordninger er, at det ofte tager tid at finde det bedste sted, hvor der skal tages fugtmåling. Og dette er et problem, som FLIR MR160 billedfugtighedsmåleren tilbyder en fremragende løsning.

FLIR MR160 kombinerer en fugtighedsmåler med et termisk billedkamera i en enkelt enhed. FLIR MR160 bruger brugeren af ​​Infrarød Guided Measurement (IGM ™) teknologi til visuelt brugeren til det sted, hvor pålidelige fugtmålinger kan tages i gulve, vægge eller lofter og undersøges yderligere med de indbyggede sensorer.

"Denne enhed har for nylig tjent mig godt på et job, hvor laminatgulvene på en landing pludselig havde bukket op, og der var ingen måde at få et godt udseende uden at forårsage skade" Paul Sevink forklarede. "En undersøgelse af lækageundersøgelsen bekræftede, at der ikke var nogen lækage af vandrør eller afløb, hvilket tyder på, at dårlige kalkninger og fugning var årsagen."

Han fortsatte: "FLIR MR160 viste mig et mønster, der syntes at angive, at der var vand til stede, der ikke var blevet fundet under undersøgelsen, og min første tanke var et gammelt fugtproblem."

Fugt kan akkumulere, når det smelter ind gennem en dårligt forseglet samling og ikke kan fordampe, fordi overfladen er dækket med et lag fliser. Problemet bliver kun tydeligt, når substratet bliver mættet. I dette tilfælde havde nogle vægfliser også revnet på grund af den stress, der blev opbygget som substratet udvidet med fugt.

"Efter at have fjernet nogle fliser på kundens anmodning bekræftede FLIR MR160 min mistænkning," bekræftede Paul. "Det var tydeligt akkumuleret fugt, ikke en lækage. Og på baggrund af disse oplysninger kunne jeg råde min klient til at køre en konstruktiv affugter i et par dage, hvorefter jeg ville erstatte de beskadigede fliser. "

FLIR MR160 har også vist sig nyttig til at detektere fugtpunkter i trædørrammer, da nogle gange er trærot ikke let at se med det blotte øje. Med sin FLIR MR160 får Paul et klart billede af situationen, både med og uden målepind.

"Det jeg virkelig værdsætter er, at du kan gemme og overføre dine målinger og resultater" han tilføjede. ”Med den medfølgende FLIR Tools-software kan du oprette smukke rapporter, der giver bevis for kunder, som i mine tilfælde ofte er forsikringsselskaber. Det er også praktisk at kunne vise klienten fugtproblemet, mens det er på stedet, baseret på det termiske billede. "

FLIR fugtighedsmåler

Rør søger

Efter at have taget fugtmålinger med sin FLIR MR160 bruger Paul også sin FLIR C2 til at bekræfte sine resultater og sætte ethvert problem i kontekst. Dette er verdens første fuldt udstyret, lommestørrelse termisk billedkamera, der er specielt designet til eksperter inden for byggeri og industri. Det giver brugerne mulighed for at tage et termisk billede til enhver tid, typisk for at detektere strukturelle defekter eller varmemønstre, der kan indikere energitab.

Rørene vises tydeligt i billedet, især i MSX-tilstand. Dette er FLIRs patenterede multispektrale billedteknologi, som nu er standard for alle kameramodeller, hvilket giver enestående billedkvalitet i realtid. Det udtræk detaljerne i strukturen fra kameraets visuelle billede og blander det med termisk profil. Dette gør det meget lettere for brugeren at diagnosticere et problem.

"FLIR-udstyr giver ikke kun et professionelt indtryk, det sparer mig også meget tid" Paulus konkluderede. "Enhederne kræver lidt forklaring, så jeg kunne begynde at bruge dem med det samme, og da de passer let i lommen, er de nu med mig på alle job."

www.flir.com

FLIR kommercielle systemer

Vi designer, producerer og Marked Thermal Imaging infrarøde kameraer

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.