← Tilbage til temperatur og luftfugtighedsmåling & kontrol kategori

Temperatur Overvågning i Flour Milling med PyroBus infrarød temperatursensor

PyroBus infrarøde temperatursensorer

Calex har designet en temperatur overvågning og alarmerende system til en førende melfremstilling firma til at hjælpe med at forhindre brande og eksplosioner.

Grain passerer gennem valser, male det til mel. Valsen separation finjusteres; hvis de er for tæt på hinanden, er for stor varme, der frembringes ved friktion, hvilket kan forårsage rullen temperatur bliver kritisk høje. Melet støv kan derefter antændes og forårsage en brand eller en ødelæggende eksplosion. Samt sikkerhedsrisikoen, kan dette føre til dyre driftsstop.

Calex har arbejdet tæt sammen med kunden for at angive et system af 120 PyroBus infrarøde temperatursensorer overvågning 60 maskiner i fræsning rummet. De pyrometre er forbundet via et RS485 netværk til en pc, der kører CalexSCADA software til temperatur indikation, alarmerende og datalogning.

Systemet blev udvalgt til kundens sikkerhedsprogram som led i forskrifterne for farlige stoffer og eksplosive atmosfærer 2002 (DSEAR).

To PyroBus sensorer (model PB21) er rettet mod fræse overfladen af ​​en rulle i hver maskine. Overvågning begge ender af rullen til at sikre en farlig temperatur på kun den ene ende er korrekt fanget.

Sensorerne er forbundet i fire grupper, i en daisy-chain arrangement hjælp forgreningsdåser. Hver gruppe har sin egen strømforsyning og er forbundet til en isoleret RS485 repeater, så en strøm fejl eller stigning i den ene gruppe vil ikke påvirke resten af ​​netværket. Alle fire grupper er forbundet til en PC via en RS485 / RS232 konverter.

Fire alarmrelæudgang moduler leveres for hver gruppe, til at udløse alarmer for advarsel og kritiske temperaturer. Én relæudgang er udløst af en alarm; dette kan være forbundet til et kontrolrum fyrtårn og / eller en sms-anmeldelsessystem.

Den CalexSCADA-softwaren viser den målte temperatur og alarm tilstanden for alle 120 sensorer på én gang. Brugeren kan få vist detaljerede oplysninger og temperatur historie grafer for hvert par af sensorer. Den software også logger målte temperatur, sensor temperatur og alarm tilstand ved 5 minutters mellemrum til pc'ens harddisk.

Ansøgning tips

Som sensorer kan placeres meget tæt på rullens overflade bred 2: 1 synsfelt de laveste omkostninger model PB21 giver gode resultater.

For at hjælpe med at holde linsen ren og sikre maksimal nøjagtighed, er en luft purge krave bruges med hver sensor. Denne kunde har designet en speciel montering til at passe indvendigt gevind ved åbningen af ​​luftrensningen.

For mere information eller hjælp, bedes du kontakte Calex:

Calex Electronics Limited
PO Box 2, Leighton Buzzard, Bedfordshire, England LU7 4AZ
Tel: + 44 (0) 1525 373178 / 853800 Lo-opkald: 0845 3108053 Fax: + 44 (0) 1525 851319
E-mail: [Email protected]
Online: www.calex.co.uk

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.