← Tilbage til opvarmning, køling og tørring kategori

Damp tilbyder en god fordel for baby fødevareproducent

Med partnere, der omfatter globale virksomheder og tilbyder en bred vifte af tjenester, herunder produktudvikling, ingrediensopkøb, procesrådgivning og pakkeudformning, er der ingen udfordring for Natural Fruit & Beverage Co. For at hjælpe en førende babymadproducent differentiere sig på et overfyldt marked, teamet hos Natural Fruit & Beverage Co. indledte et projekt om overgang til ren dampgenerering til pakningsprocessen. Hele tiden minimerer risikoen for forurening at opfylde strenge investorkrav.

Fødevare- og drikkevareindustrien kan være en levende og blomstrende scene, men som en af ​​de hurtigst voksende industrier har den stærkt konkurrencedygtige karakter også lagt et stort pres på driftsmarginaler over hele forsyningskæden. Som reaktion herpå fokuserer mange organisationer på at identificere områder til forbedring af kvaliteten af ​​produkter og processer. Som en af ​​Storbritanniens førende emballagere af fødevarer i genlukkelige poser gjorde Natural Fruit & Beverage Co. netop det.

I slutningen af ​​2017 blev Jamie Walker, Manufacturing Manager hos Natural Fruit & Beverage Co. nærmet af en nøglekunde, der ønskede at forbedre kvaliteten af ​​deres produkt - babyfrugtpuréposeposer. I sidste ende ønskede de at differentiere sig fra deres konkurrenter og vinde fremtidige supermarkedskontrakter.

CO2 problemer

Indtil da havde kunden brugt CO2 til rensning og rensning af overskydende restprodukter, inden man huggede produktet. Det viste sig, at mens konkurrentprodukterne blev bedre i kvalitet, gav CO2 ikke plads til forbedringer, og det var også en dyr ressource.

Med CO2 begrænsende fremskridt, måtte der hentes en alternativ metode. Jamie søgte råd fra eksisterende leverandører og kolleger i branchen for at se, hvilke alternativer der var til rådighed. Efter at have talt til en række eksperter besluttede han at følge op på henstillingen om at bruge damp.

Klarhed på damp

Jamie's første fund udslør en fælles misforståelse omkring brugen af ​​damp i fødevareforarbejdning, og han opdagede, at der er langt mere at forstå end blot at vælge en type damp. Dette begyndte at stille spørgsmål omkring den potentielle forurening af rørledningerne, der risikerer at påvirke produktets konsistens. Med dette i tankerne og med en vis forvirring om hvilken damptype der ville være bedst for deres proces, opfordrede Natural Fruit and Beverage Co. til dampspecialister, Spirax Sarco, til at guide dem i den rigtige retning.

ren dampopløsningOprindeligt troede Jamie, at den bedste løsning ville være at bruge en omkostningseffektiv filtreringsproces. Der er imidlertid stor forvirring over hele branchen omkring forskellen mellem filtreret og ren damp - hvilket er præcis, hvorfor der var behov for tydelig vejledning. Heldigvis var kvaliteten af ​​Natural Fruit & Beverage Co. i første række så Jamie var opsat på Spirax Sarco for at give dem sikkerhed og tillid til at eliminere eventuelle uoverensstemmelser.

En ren dampopløsning

Spirax Sarco-eksperterne blev inviteret til at præsentere for managementteamet hos Natural Fruit & Beverage Co. Her forklarede de forskellige damptyper, begrebet ren damp som ingrediens og hvordan den anvendes i forhold til en Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP). Teamet af specialiserede ingeniører forklarede, at selv om fødevare- og drikkevareproducenten havde brugt filtreret damp i produktionsprocessen, kunne konsistensen i smag, farve og kvalitet af slutproduktet opnås ved at vælge ren damp.

Generering og brug af ren damp i en proces betyder at kontrollere fødevandskvaliteten ved kilden. I stedet for at stole på en filtreringsproces for at ekstrahere partikler, udnytter produktionen af ​​ren damp en sekundær dampgenerator med evnen til at kontrollere kemisk fri fodervandskvalitet.

Baseret på denne forklaring gik Natural Fruit & Beverage Co. videre og introducerede en elektrisk kompakt ren dampgenerator 50 kW (50 kg / h @ 3 bar) med forvarmningskapacitet og evnen til at kontrollere fodervandskvaliteten.

Samlet var Jamie imponeret over den service, han modtog. Han kommenterede: "Spirax Sarco teamet gav mig den tillid og sikkerhed, at de kendte emnet godt nok til at introducere en ren dampgenerator i stedet for filtreret damp."

Siden installationen af ​​den nye løsning har Spirax Sarco støttet Natural Fruit & Beverage Co. med regelmæssige besøg på stedet, hvilket har hjulpet Jamie med at få en bedre forståelse af, hvordan deres dampsystem virker.

Francisco Pedrosa, Clean Steam Specialist hos Spirax Sarco tilføjede: "Der er mange virksomheder i hele landet, der bruger de samme processer som Natural Fruit & Beverage Co., og alligevel ikke indser det fulde potentiale for ren damp. Skulle deres historie gnistre en interesse hos enhver ligesindet fabrikant, ville vi være mere end glade for at tilbyde en konsultation for at rådgive om, hvor de måske vil kunne forbedre. "

For mere information om ren damp, besøg: sxscom.uk/Clean_Steam

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.