← Tilbage til Pumper kategori

SPP beskytter Europas højeste bygning

Alex Playfair

SPP Pumps, førende producent af centrifugalpumper og systemer, ved mere end mest om vigtigheden af ​​at overveje brandsikkerhed og beskyttelse i store byggeprojekter. Med mere end 130 års erfaring med at levere kritiske ydeevne pumpeløsninger i krævende miljøer er SPP en ekspert i at overvinde de udfordringer, som kunderne står overfor.

Alex Playfair, forretningsenhedschef, brand- og sikkerhedsafdelinger hos SPP forklarer, hvordan virksomheden arbejdede med at levere brandbeskyttelsesløsninger til Europas højeste bygning, The Shard, der for nylig åbnede sine døre for offentligheden.

”Der er ingen tvivl om, at Shard er en af ​​de mest spektakulære skyskrabere i verden. Når det står på 309.6 meter højt på London Bridge's skyline, er det muligvis den mest anerkendte bygning i Europa, ”sagde Alex. ”Shard blev undfanget af Sellar Property for at fokusere verdens opmærksomhed på London Bridge Quarter - og der er ingen tvivl om, at den har opnået denne vision. En bygning med flere brug, der kombinerer kontorer af høj kvalitet, restauranter i verdensklasse, et femstjernet hotel og boliger, skiller bygningen helt sikkert ud. ”

Udover at være en fornemmelse af moderne arkitektur, har The Shard et stort ansvar for at leve med at holde sine beboere trygge. Og det er her SPP Pumps kommer ind på billedet.

Alex fortsætter: ”Dette var en prestigefyldt projektgevinst for SPP. Bygningens usædvanlige design krævede de højeste ydeevne brandsikkerhedspumpesæt såvel som det mest effektive vand, der blev leveret til hele bygningen, og dette gav en unik udfordring. ”

Mens mange pumpeproducenter kan tilbyde udstyr, der er designet til de forskellige lokalt gældende brandregler og registreringer, er SPP et af de få, der har fået sprinkler og våde stigpumper underkastet de strenge præstations- og pålidelighedsprøver af specialiserede brand godkendte laboratorier verden over.

Alex fortsætter: ”Vi var klar over, at europæiske sprinklerreguleringer ikke tillader anvendelse af trykreducerende ventiler på grund af deres upålidelige, så der måtte oprettes zoner for at begrænse trykket på sprinklerhovederne i stedet for ventilerne.

”Dette koncept var aldrig blevet anvendt på en bygning over 300m før, og derfor måtte vi samarbejde med Arup (konsulenten) for at skabe en løsning, der producerede en pålidelig vandkilde af høj kvalitet, på samme måde som at overholde de strenge regler.”

Til sprinklerpumperne leverede SPP to fra CD12K 10-stagepumper med syv afgangssteder for at levere syv sprinklerzoner i bygningen. Pumperne blev drevet af 200 KW motorer, og hver zone har sin egen jockeypumpe for at opretholde tryk.

Pumper til hydranterne gav derefter en helt anden udfordring. Der blev installeret tre pumpestationer på forskellige niveauer i bygningen. På basisniveau leverede SPP 2 BU06 split case pumper med 315kW motorer for at producere 4500 L / M på 24 Bar. Pumpehusene på midten og på højt niveau var udstyret med CD10K 4-stagepumper med 132kW-motorer, der producerer 3000 L / M på 24bar.

The Shard blev designet af Renzo Piano, den italienske Pritzker-prisvindende arkitekt, der tidligere var kendt for sit samarbejde om designen af ​​Pompidou-centret i Paris.

Alex sagde; ”Jeg er en stor beundrer af Renzo Piano. At designe en uregelmæssig formet pyramideformet bygning, der er beklædt helt i glas, er ingen mening. For derefter at administrere at huse 72 etager med kontorlokaler, et 200 bed hotel, tre etager med restauranter, ti luksuslejligheder og et visningsgalleri på 245 meter - det er bare noget andet. ”

Bygningen af ​​The Shard krævede intet mindre end perfektion i alle faser - begyndende den 16 marts 2009, det første stålværk gik ind i The Shard's bunker den 27 april samme år. Der blev anvendt imponerende i alt fem kraner under opførelsen, hvoraf fire 'hoppede' opad med tårnet, da det steg. Bygningen blev indviet den 19. juli 5 og åbnede sine døre tidligere i år.

Alex konkluderer: ”denne tilføjelse til Londons skyline er en påtegning af de færdigheder og ekspertise, der er indbygget i UK-teknik, der som et team indåndede liv i arkitektenes vision og gjorde konstruktionen mulig.

”Hos SPP er vi forpligtet til at levere de bedste pumpeløsninger til vores kunder, hvor og hvornår det virkelig betyder noget. Når liv står på spil, kan du ikke tage nogen chancer. Jeg tror, ​​at The Shard er et vidnesbyrd om denne ethos i handling. ”
Som det første firma, der har opnået godkendelse og notering af brandpumpe fra det internationalt anerkendte Loss Prevention Certification Board, har SPP flere pumper, der er godkendt af LPCB end nogen anden producent. Fremstillet i England opfylder SPPs Pumps kravene i alle større internationale standarder, især NFPA 20. SPP er godkendt til brug på mange markeder, herunder Europa, Mellemøsten og Afrika. Den leverer beskyttelsesteknologi i verdensklasse.

For mere information om SPP, gå til www.spppumps.com

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via