← Tilbage til Pumper kategori

SPP beskytter Europas højeste bygning

Alex Playfair

SPP Pumps, førende producent af centrifugalpumper og -systemer, ved mere end mest om vigtigheden af ​​at overveje brandsikkerhed og beskyttelse i store byggeprojekter. Med mere end 130 års erfaring med at levere kritiske præstationspumpe løsninger til krævende miljøer, er SPP ekspert i at overvinde de udfordringer, som kunderne står overfor.

Alex Playfair, forretningsenhedschef, brand- og sikkerhedsafdelinger hos SPP forklarer, hvordan virksomheden gik om at levere brandbeskyttelsesløsninger til Europas højeste bygning, The Shard, som for nylig åbnede sine døre for offentligheden.

"Der er ingen tvivl om, at The Shard er et af verdens mest spektakulære skyskrabere. Stående ved 309.6 meter høje på Londons broens skyline er det nok den mest anerkendte bygning i Europa, "sagde Alex. "Shard blev udtænkt af Sellar Property for at fokusere verdens opmærksomhed på London Bridge Quarter - og der er ingen tvivl om, at den har opnået den vision. En multi-use bygning kombinerer højkvalitets kontorer, restauranter i verdensklasse, et femstjernet hotel og boliglejligheder, bygningen står helt sikkert ud. "

Udover at være en fornemmelse af moderne arkitektur, har The Shard et stort ansvar for at leve med at holde sine beboere trygge. Og det er her SPP Pumps kommer ind på billedet.

Alex fortsætter: "Dette var en prestigefyldt projektvinder til SPP. Det usædvanlige design af bygningen krævede de højeste præstationer for brandsikkerhedspumpe samt det mest effektive vand, der blev leveret til hele bygningen, hvilket gav en unik udfordring. "

Mens mange pumpeproducenter kan tilbyde udstyr, der er designet til de forskellige lokalt gældende brandregler og registreringer, er SPP et af de få, der har fået sprinkler og våde stigpumper underkastet de strenge præstations- og pålidelighedsprøver af specialiserede brand godkendte laboratorier verden over.

Alex fortsætter: "Vi var klar over, at europæiske sprinkleregulativer ikke tillader brug af trykreduktionsventiler på grund af deres upålidelighed, så der skulle oprettes zoner for at begrænse trykket på sprinklerhovederne i stedet for ventilerne.

"Dette koncept var aldrig blevet anvendt på en bygning over 300m før, og derfor var vi nødt til at arbejde sammen med Arup (konsulenten) for at skabe en løsning, der producerede en kvalitet, pålidelig vandkilde, på samme måde som at opfylde de strenge regler."

Til sprinklerpumperne leverede SPP to fra CD12K 10-stagepumper med syv afgangssteder for at levere syv sprinklerzoner i bygningen. Pumperne blev drevet af 200 KW motorer, og hver zone har sin egen jockeypumpe for at opretholde tryk.

Pumper til hydranterne gav derefter en helt anden udfordring. Der blev installeret tre pumpestationer på forskellige niveauer i bygningen. På basisniveau leverede SPP 2 BU06 split case pumper med 315kW motorer for at producere 4500 L / M på 24 Bar. Pumpehusene på midten og på højt niveau var udstyret med CD10K 4-stagepumper med 132kW-motorer, der producerer 3000 L / M på 24bar.

The Shard blev designet af Renzo Piano, den italienske Pritzker-prisvindende arkitekt, der tidligere var kendt for sit samarbejde om designen af ​​Pompidou-centret i Paris.

Alex sagde; "Jeg er en stor beundrer af Renzo Piano. At designe en uregelmæssig formet pyramide bygning, der er klædt helt i glas, er ikke noget middel. For at klare at huse 72-gulve på kontorlokaler, et 200 seng hotel, tre etager restauranter, ti luksuslejligheder og et billedgalleri på 245 meter - det er bare noget andet. "

Opførelse af The Shard krævede intet mindre end perfektion i alle faser - begyndende på 16 marts 2009, gik det første stålværk i The Shards bunker på 27 april samme år. En imponerende samlet på fem kraner blev brugt under opbygningen, fire af dem hoppede op med tårnet, da den steg. Bygningen blev indviet på 5th July 1012, og åbnede dørene tidligere i år.

Alex konkluderer: "Denne tilføjelse til Londons skyline er en godkendelse af de færdigheder og ekspertise, der er indbygget i UK engineering, som som et team inspirerede livet til arkitektens vision og gjorde konstruktionen mulig.

"På SPP er vi forpligtet til at levere de bedste pumpeløsninger til vores kunder, hvor og hvornår det virkelig betyder noget. Når liv står på spil, kan du ikke tage nogen chancer. Jeg tror The Shard er testamente for dette ethos i aktion. ”
Som det første firma for at opnå brandpumpegodkendelse og notering af det internationalt anerkendte Loss Prevention Certification Board, har SPP flere pumper godkendt af LPCB end nogen anden producent. SPP's Pumps er fremstillet i Storbritannien, og opfylder kravene i alle større internationale standarder, især NFPA 20. Godkendt til brug på mange markeder, herunder Europa, Mellemøsten og Afrika, giver SPP verdensklasse beskyttelsesteknologi.

For mere information om SPP, gå til www.spppumps.com

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.