← Tilbage til Pumper kategori

Sinusformede pumper aktivere førende beverage fabrikanten at reducere frugtsaft dekantering tid

Maso-Sine SPS4 pumper

Kavitation og støj spørgsmål foranlediget brancheførende drik gigant Halewood International til at søge et alternativ til de eksisterende centrifugalpumper når dekantering sukker og frugtsaft koncentrater fra tankskibe, der ankommer på sit britiske hovedkvarter i Merseyside. Installation af tre Maso-Sine SPS4 pumper fra Watson-Marlow Pumps Group, har løsningen været en succes i en række måder, ikke mindst fordi losning tider for sukker er blevet halveret, og for sirup mere end indkvarteret!

Halewood International er Storbritanniens største uafhængige drinks producent og distributør med en omsætning på over 250 mio £ og mere end 1000 medarbejdere på verdensplan. Virksomheden fremstiller nogle af Storbritanniens mest kendte alkoholiske drikkevarer mærker fra Lambrini til Crabbie s Crabbie'S ALKOHOLISK GINGER BEER og fra Røde Plads vodka til Reloaded. Virksomheden distribuerer også Lammets Navy Rum og Tsingtao kinesisk øl.

Men Storbritannien er kun halvdelen af ​​historien - fra sit hovedsæde på Merseyside, selskabet administrerer bevægelser spænder fra Frankrig til Kina, Rusland til Sydafrika og Spanien til Rumænien. Tanker efter tankskibet ankommer dag ind, dag ud med millioner af flydende liter frugtsaft sirup og sukker at opretholde optimale produktionen.

"På grund af den høje overførselshastighed på Merseyside plante, klaring store mængder af væske fra tankskibe til at holde skibe bliver en strategisk kritisk operation," siger virksomhedens produktion Trainer, Harry Anderson. "Indtil for nylig indgående sukker og sirup blev losset ved hjælp højtryksslanger og centrifugalpumper. Imidlertid blev pumperne kaviterer og forårsager højt, banke lyde, der potentielt kan irritere lokale beboere. Pumperne blev også aldrende og bliver for langsom til vores krav. "

Kavitation er et veldokumenteret problem i centrifugalpumper. Som vingehjulsbladene bevæge sig gennem en væske, der er lavtryk områder dannet som væsken accelererer rundt og bevæger sig forbi knivene. Jo hurtigere knivene bevæger sig, jo lavere tryk omkring det kan blive. Som det når damptryk, væsken fordamper og former små gasbobler - dette er kendt som kavitation. Når boblerne sammenbrud senere, de typisk forårsager meget stærke lokale chokbølger i den væske, der normalt er hørbar og kan endda skade knivene.

Som det så ofte er tilfældet, løsningen ankom næsten tilfældigt. Et af hr. Andersons kolleger havde held anvendt MasoSine pumper i et tidligere ansættelsesforhold, og dette blev den foreslåede rute fremad, i første omgang begynder med salg-eller-return forsøg med en SPS4 højtryk model leveret af Watson-Marlow.

Den MasoSine SPS serie af pumper en eksklusiv sinusoidial rotor til blid, lav forskydning produkt håndtering, mens deres tunge konstruktion betyder, at de kan også håndtere højt tryk applikationer.

"Nogle af de kolde sirup kan være ekstremt tyktflydende så pumpen skulle være forholdsvis robust i sin drift," siger Anderson, "men vigtigst spørgsmålet om hurtighed, kavitation og støj vil skulle overvindes."

Behørigt installeret i position MasoSine SPS4 spillede fremragende, ikke blot at eliminere kavitation og støj, men reducere den tid aflæsning for sukker og sirup dramatisk.

"Brug vores gamle centrifugalpumper det ville tage omkring 60 minutter at losse et tankskib fuld af sukker. Dette er blevet reduceret til 35 minutter ved hjælp MasoSine teknologi, "siger Mr Anderson. "Måske mest imponerende er, at den tid, det tager at dekantere et tankskib fuld af frugtsaft sirup er blevet skåret fra 4 timer til blot 45 minutter."

I alt tre MasoSine SPS4 pumper er nu i drift på Halewood Internationals Merseyside anlæg, hvor de har været brugt til 12 måneder med en hastighed på 3-4 gange om dagen. Til dato Mr Anderson bekræfter at der har været nogen problemer med pålidelighed.

"Som en forsvarlig produktion idé dette projekt har vist sig godt," slutter han. "Reduktionerne i losning tider betyder, at vi kan få flere tankskibe ind og ud, hvilket betyder, at vi kan være mere fleksible end før svar på produktionskrav. I sidste ende er pumperne betalt for sig selv meget hurtigt. "

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.