← Tilbage til Pumper kategori

Sinusformede pumper gør det muligt for førende drikkevareproducent at reducere frugtjuice dekanteringstid

Maso-Sine SPS4 pumper

Cavitation og støjproblemer opfordrede oprindeligt til den førende drikegigant Halewood International til at søge et alternativ til sine eksisterende centrifugalpumper, når de dekanterer sukkerarter og frugtjuicekoncentrater fra tankskibe, der ankommer til dets britiske hovedkvarter i Merseyside. Installationen af ​​tre Maso-Sine SPS4 pumper fra Watson-Marlow Pumps Group har løsningen været vellykket på en række måder, ikke mindst fordi losningstiderne for sukker er halveret og for sirup mere end kvartet!

Halewood International er Storbritanniens største uafhængige producent og distributør af drikkevarer med en omsætning på mere end £ 250 millioner og mere end 1000-medarbejdere over hele verden. Virksomheden fremstiller nogle af Storbritanniens mest kendte alkoholholdige drikkevarer fra Lambrini til Crabbie's CRABBIE'S ALCOHOLIC GINGER BEER og fra Red Square vodka til Reloaded. Virksomheden distribuerer også Lamb's Navy Rum og Tsingtao kinesisk øl.

Men Storbritannien er kun halvdelen af ​​historien - fra hovedkontoret på Merseyside administrerer virksomheden bevægelser fra Frankrig til Kina, Rusland til Sydafrika og Spanien til Rumænien. Tanker efter tankskib ankommer dag-in, day-out med millioner af flydende liter frugtsaft sirupper og sukkerarter for at hjælpe med at opretholde optimal produktion.

"På grund af Merseyside-plantens høje gennemstrømning bliver decantering af store mængder væske fra tankskibe til fastholdelsesfartøjer en strategisk kritisk operation," siger firmaets produktions træner, Harry Anderson. "Indtil for nylig blev de indkommende sukkerarter og sirupper losset ved hjælp af højtryksslanger og centrifugalpumper. Pumperne blev imidlertid kaviterende og forårsagede højt, bankelyde, som potentielt kunne irritere lokale beboere. Pumperne blev også aldrende og blev for langsomme til vores krav. "

Kavitation er et veldokumenteret problem i centrifugalpumper. Når pumpehjulene bevæger sig gennem et fluidum, dannes der lavtryksarealer, da væsken accelererer rundt og bevæger sig forbi bladene. Jo hurtigere bladene bevæger sig, jo lavere trykket omkring det kan blive. Da den når damptryk, fordampes væsken og danner små bobler af gas - dette er kendt som kavitation. Når boblerne kollapser senere, forårsager de typisk stærke lokale stødbølger i væsken, som normalt er hørbare og kan endda skade knivene.

Som det så ofte er tilfældet, kom løsningen næsten ved en tilfældighed. En af hr. Andersons kolleger havde succesfuldt brugt MasoSine-pumper i en tidligere ansættelse, og det blev den foreslåede rute fremad, der begyndte med salgs- eller returtest af en SPS4 højtryksmodel leveret af Watson-Marlow.

MasoSine SPS-serien af ​​pumper har en eksklusiv sinusformet rotor til blid, lav forskydning af produkthåndtering, mens deres kraftige konstruktion betyder, at de også kan håndtere højtryksapplikationer.

"Nogle af de kolde sirupper kan være yderst viskøse, så pumpen skal være temmelig robust i sin drift", siger hr. Anderson, "men vigtigst af alt skal problemerne med hastighed, kavitation og støj overvinde."

Behørigt installeret i position udførte MasoSine SPS4 beundringsværdigt, ikke kun eliminere kavitation og støj, men reducerede lossetiden for sukker og sirupper dramatisk.

"Ved hjælp af vores gamle centrifugalpumper vil det tage omkring 60 minutter at aflæse et tankskib fuld af sukkerarter. Dette er reduceret til 35 minutter ved hjælp af MasoSine teknologi, "siger hr. Anderson. "Måske mest imponerende er, at tiden for at dekantere et tankskib fyldt med frugtsaft sirup er blevet skåret fra 4 timer til bare 45 minutter."

I alt tre MasoSine SPS4 pumper er nu i drift hos Halewood International's Merseyside-fabrik, hvor de har været brugt til 12 måneder med en hastighed på 3-4 gange om dagen. Hidtil har hr. Anderson bekræftet, at der ikke har været nogen pålidelighedsproblemer.

"Som en god produktionside har dette projekt vist sig godt," konkluderer han. "Reduktionen i losningstider betyder, at vi kan få flere tankskibe ind og ud, hvilket betyder, at vi kan være mere fleksible end tidligere som reaktion på produktionskrav. I sidste ende har pumperne betalt sig meget hurtigt. "

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.