← Tilbage til Sensors kategori

FØLER teknologi holder vandbygningsarbejder på vej

TorqSense trådløse sensorer

Innovative TorqSense trådløse sensorer fra Sensor Technology spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​nye produkter til hydrauliske Projects Limited (Hy-Pro), en af ​​Storbritanniens førende udviklere og leverandører af hydrauliske drivaggregater til marine styring og autopilot-systemer.

Sensorerne, der nøjagtigt måler akselmoment i roterende drivsystemer, leverer den essentielle data, Hy-Pro behov for at forfine designet af de elektrisk drevne pumpe enheder, der bruges i de højtydende hydrauliske styresystemer, som virksomheden leverer til brug i lystbåde og andre små lystfartøjer.

Udvikling af egnede pumpe forsamlinger for disse marine applikationer i små fartøjer er udfordrende. Motorerne skal fungere som økonomisk elektrisk strøm sædvanligvis stammer fra 12 V eller 24 V akkumulatorer med begrænset kapacitet, men de pumpesystemer skal være i stand til at levere høj strøm, når opfordret til at gøre det, for at sikre, at de styresystemer fortsætte med at fungere pålideligt i høj sø og dårligt vejr.

For at sikre, at dens produkter tilbyder den bedst mulige ydelse i forhold til disse tilsyneladende modstridende krav, er Hy-Pro konstant evaluering af potentielle forbedringer til sine pumpe drivsystemer. En afgørende del af evalueringsprocessen er nøjagtigt måle drejningsmomentet leveres af elektriske motor til pumpen, under varierende belastningsforhold og over en bred vifte af hastigheder, i et specialbygget prøvestand.

"Vi har overvejet forskellige måder at måle moment i motorakslen på prøvestand," siger Barry Wynn, Senior Design Engineer på Hy-Pro ", men alle var enten besværligt eller var ude af stand til at levere den præcision og hurtig reaktion, at vi havde brug for . Så vi kiggede på TorqSense sensorer fra Sensor Technology, og indså, at de tilbød en pålidelig, let at bruge og omkostningseffektiv løsning, som ville opfylde alle vores krav. "

TorqSense sensorer, der er omfattet af patenter, er afhængige af deres drift på overfladen akustisk bølge (SAW) transducere. Disse transducere omfatter to tynde metal elektroder, i form af indbyrdes forbundne "fingre", på et piezoelektrisk substrat, såsom kvarts. Når et RF-signal af den korrekte frekvens anvendes til transduceren, akustiske overfladebølger er sat op, og transduceren opfører sig som et resonanskredsløb.

Det centrale element, er imidlertid, at hvis substratet bliver deformeret, resonansfrekvensen ændringer. Når transduceren er fastgjort til en drivaksel, vil deformationen af ​​substratet og dermed ændringen i resonansfrekvensen være relateret til det moment, der påføres akslen. Med andre ord transduceren i realiteten bliver en frekvensafhængig strain gauge. Da transducerne operere ved radiofrekvenser, er det let at koble signaler til dem trådløst. Derfor kan TorqSense sensorer inkorporerer SAW transducer teknologi bruges på roterende aksler, og kan levere data kontinuerligt uden behov for de i sagens natur upålidelige pensler og slæberinge, der ofte findes i traditionelle måling moment-systemer.

I Hy-Pro program, er en TorqSense sensor, der anvendes til at måle moment, der påføres pumpen i det kritiske hastighedsområde 500 til 4,000 rpm. Resultaterne vises i realtid, så der let kan overvåget udviklingen i tests, og er også fanget og opbevares i mere detaljeret analyse senere med Labview software.

"The TorqSense sensor har vist sig at være fuldstændig pålidelig og meget præcis," sagde Barry Wynn. "De data, den har givet os har spillet en vigtig rolle i at hjælpe os med at forfine vores systemer ved at sikre et optimalt match mellem kendetegnene for pumpen og motoren over hele driftsområdet."

"Faktisk har den indsigt, vi har fået i løbet af vores test muligt for os at yderligere øge effektiviteten og pålideligheden af ​​vores styre-og autopilot-systemer, hvilket naturligvis betyder store fordele for vores kunder og en meget nyttig løft til vores egen konkurrenceevne position ".

Sensor Technology Ltd

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.