← Tilbage til Enviro Monitoring, Recycling & Wastewater kategori

Selvrensende Bæltefilter 'Sobye' Trial Succes på Scottish Water Test Facility

sobye skotske vand test facilitet

Sobye's selvrensende bæltefilter fra Jacopos svenske produktionspartner, Nordic Water, giver en automatisk, kompakt løsning til primær behandling til erstatning af afregningstanke. Filtret har for nylig gennemgået særdeles vellykkede forsøg ved en unik skotsk vandprøvefunktion, der demonstrerer fremragende procesydelse og viser systemets effektivitet.

Værktøjets spildevandstestcenter er det første anlæg i sin art i Storbritannien og er et af to forskningscentre, der drives af det kommercielle datterselskab Scottish Water Horizons. Webstedet tilbyder realtidsprøvning af ny teknologi, processer og udstyr under levevilkår med det formål at fremskynde teknologi og adoption.

Centret, nær Falkirk, er placeret ved siden af ​​Scottish Waters eksisterende driftsrensningsanlæg og blev omdannet fra en redundant slambehandlingsbygning. Anlæggets testhal leverer tre individuelle strømme af spildevand fra forskellige stadier i behandlingsprocessen, således at løsninger, der retter sig mod de forskellige stadier af behandlingsprocessen, kan afprøves.

Spildevandet, der udledes fra testområdet, går så tilbage til den normale behandlingsproces, hvilket giver et sikkert og dynamisk testmiljø til opskalering af forsøg.

På prøvepladsen, på Firth of Forth, blev Jacopos test foretaget på spildevandsudviklingscentret på et dedikeret indløb, der modtog en kontinuerlig strøm af levende, screenet spildevand i stor skala. Indflydelsen fra spildevandsrensningsanlæggets indløbsarbejder kom ind i Sobye-filteret, og efter behandling af filteret blev primærbehandlet spildevand returneret til nedstrøms plantebehandlingsprocesser.

Jacopa arbejdede tæt sammen med Scottish Water for at gennemføre test under en række forskellige scenarier (fx høj / medium / lav strømningshastighed). Prøver blev også taget og analyseret dagligt af hjælpeprogrammet for at bevise effektiviteten af ​​Jacopas system.

Alle relevante parametre blev testet i løbet af fem uger, såsom fastholdelsesretention og udløbskarakteristika ved anvendelse af webstedets omfattende overvågningsudstyr; Resultaterne er rapporteret at være meget imponerende og kan fås ved at kontakte Jacopa direkte. Et andet velkomment resultat er, at der også er stillet en ordre til Jacopa at renovere grusanlægget ved de vigtigste behandlingsarbejder.

Den Sobye fabriksbyggede, primære behandlingsproces med lille fodaftryk er designet til at fjerne faste stoffer og partikler fra spildevand. Det er meningen at erstatte behovet for de sædvanlige rumfartstanker, der findes i spildevandsrensningsanlæg, hvilket reducerer både fodaftryk og omkostninger. På grund af dens effektivitet kan det tilbyde besparelser på op til 50% ved investering.

Sobye-filteret har opnået et godt ry i en 25-år siden siden den første udvikling i Norge, da Sverige og mere end 200-systemer i øjeblikket er i brug, med omkring 100 på det kommunale primærbehandlingsmarked.

Systemet tager afskåret, kommunalt spildevand fra indløbsarbejderne, og dette strømmer derefter under tyngdekraften gennem det bevægelige robuste filterbælte med filtreret spildevand, der udledes fra bunden af ​​tanken. Bæltehastigheden styres for at lade et lag slam bygge op på bæltet, hvilket øger filtreringseffektiviteten.

Sobye-filterbæltet er indbygget i en kassette, der nemt kan fjernes fra filtertanken til vedligeholdelse og reparation. Bæltet er fremstillet af polyester, hvilket sikrer en usædvanlig lang levetid.

Når skærmen skal rengøres, roterer bæltet, og partikler fjernes med en integreret børste. Derefter renser en højtryksspraybælte båndet, som er hurtigere og billigere end luftrensning, og det aflodnede slam udledes til en transportør til vask og presning til et højt tørstofindhold. Vasken, sammen med filtratet fra pressen, returneres opstrøms. Filterbæltet er ekstremt robust og kan nemt udskiftes efter behov.

Da Sobye-filteret bruger den integrerede børste til at rengøre filteret, er der ikke brug for kompressor eller pumpe. Filtret har også en usædvanlig høj filtreringskapacitet i forhold til sin lille størrelse og er derfor et glimrende valg, hvor pladsen er begrænset.

Der er tre størrelser af bæltefilter til brug på det kommunale spildevandsmarked: Sobye TD 07, TD 14 og TD 20. Disse har alle et fremragende ry som småfotograferingsenheder med høj filtreringskapacitet: deres effektive filterområder er henholdsvis 0.74m2, 1.45m2 og 2.0m2.

Enhederne er fremstillet i rustfrit stål, med en kraftig polyesterbælte maskeåbning størrelse spænder fra 60-1000 mikron. Strømvolumen er op til 50m3 / h for TD-07, 100m3 / h for TD 14 og 150m3 / h for TD 20.

Effektiviteten af ​​BOD og fjernelse af suspenderet faststof over Sobye-enheden er i det mindste ækvivalent med konventionel primær afvikling, men med det stærkt reducerede fodaftryk, der er diskuteret ovenfor. Drifts- og vedligeholdelsesomkostninger ligner også de traditionelle primære afregningstanke og skrabesystemer.

Nøgleegenskaber og fordele er det højeffektiv bæltefilter og fastgørelsesbasen til faststofudtagning, hvilket (som det ses i figuren) er lig med en primæraflastningstank med 11m-diameter og med hydraulisk belastningsdesign svarende til en primær afløbstank af 7.5m-diameter.

Sobye-løsningen tilbyder mindst tilsvarende procesydelse, et mindre fodaftryk, modulopbygging og fabriksbyggeri, lavere hele levetid, reduceret CO2-fodaftryk, kortere leveringstider og minimerede sikkerheds- og sikkerhedsrisici i forhold til konstruktion, drift og vedligeholdelse af konventionelle primære afregningstanke.

Systemet kan implementeres som en midlertidig behandlingsopløsning og producerer slam fra høj kvalitet og let verificerede præstationer. Sobye bæltefilteret kan desuden eftermonteres let til eksisterende faciliteter, da det er nemt at installere.

Jacopa forudser, at i betragtning af hurtighed og brugervenlighed vil det også blive omtalt som et effektivt permanent behandlingssystem med mulighed for udlejning, hvor kortere udfordringer for effektiv drift eksisterer på grund af overbelastning af værker eller hvor vedligeholdelse af primærtanke er et problem for operatører.

Sobye-bælterfiltret var fokus for en nyindustriel præsentation af Joakim Nilsson fra Jacopos svenske produktionspartner, Nordic Water. Joakim præsenterede sagen for denne avancerede proces i forhold til konventionelle civile værk afviklingstanker, gennemgang af kvalitet, standardisering og sikkerhed og evaluering af præstationer, herunder fjernelse af faststoffer, slamproduktionsvolumen og fodaftryk.

Nilsson understregede, at mens eksisterende primærbehandlingspraksis er forudsigelig, skalerbar og normalt robust, alligevel høje belastninger, indløbsarbejder fejl og affald kan udgøre betydelige problemer, og reparation og vedligeholdelse kan være farligt. Han producerede data, der viste den overlegne ydeevne i både biokemisk iltforbrug (BOD) og fjernet suspenderet faststof (TSS) fjernelse, fremhævede 6-8% tørre faste stoffer produceret og viste, at slammet havde et højere brændværdiprodukt. Han gav også et overblik over ydelsen og de estimerede omkostninger forbundet med hvert filter i området.

Sammenfattende konkluderede han, at Sobye-filteret giver mindst tilsvarende procesydelse til primære afregningstanke med et langt mindre fodaftryk. Filtret er også modulært og fabriksbygget offsite, og giver lavere hele levetid, reduceret kulstoffodaftryk og kortere leveringstider. Filteret minimerer også relaterede sikkerheds- og sundhedsrisici.

Jacopa administrerende direktør Alex Lloyd sagde: "Vi har været yderst tilfredse med vores samarbejde med Scottish Water og den pålidelige drift af Sobye-filteret og resultaterne af testene, hvilket understregede effektiviteten af ​​Sobye-filteret som erstatning for standard primære afregningstanke. På steder hvor pladsen er til en præmie, og kunderne søger håndgribelige innovative løsninger til at reducere omkostningerne, ser vi på, at der vil være stor interesse for Sobye".

Rebecca Skuce, projektleder i udviklingscentret, sagde: "Vi var glade for at arbejde sammen med Jacopa for at hjælpe med at lette dette forsøg. De positive resultater fra retssagen er meget spændende, og vi er privilegerede, at vores testfacilitet har hjulpet Jacopa med at opnå deres ønskede resultat. At bringe dristige nye løsninger til markedet vil betydeligt forbedre, hvordan vi sikrer vores miljø er beskyttet og hjælper os med at sikre en mere bæredygtig fremtid".

www.jacopa.com Web information / video: www.jacopa.com/sobye_belt_filter/

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via