← Tilbage til Solids & Bulk Materials Handling kategori

Salmon Affald Succes med New Pasteuriser For Go-ahead Isle Of Lewis

ensilage-pasteuriserende laksaffald

Med akvakulturproduktionssteder spredt bredt i fjerntliggende dele af Skotlands højland og øer, vil logistik af indsamling og behandling af fiskaffald altid være svært .... eller er det?

Paul Davies

Donnie Macmillan (højre), Plant Manager,
med Landias Paul Davies

Isle of Lewis er ikke tilfreds med at være i den tynde ende af kilen, og leder eksempelvis med sin Creed Integrated Waste Management Facility (IWMF), der ligger lige uden for Stornoway.

Ejes og drives af Comhairle nan Eilean Siar (CnES), den lokale myndighed for de vestlige øer, lederen og hans team på dette progressive anlæg tror fast i kontinuerlig forbedring, minimering, maksimering og optimering af metoderne o

f at håndtere affald fra øens befolkning på ca. 22,000.

Creed IWMF er vokset støt ud over de udfordringer, der er forbundet med et begrænset elnettet og logistikomkostninger, der typisk er forbundet med øllivet, og omfatter en kombineret kraftvarmeværke (CHP), el-kedel og termisk butik, en vindmølle og et hydrogensystem omfattende elektrolyser, oplagrings- og tankstation og en 960m3 anaerob digester (AD) plante.

For nylig har Creed, gennem en omhyggelig planlægning og sagt, ingen mangel på tålmodighed nu udstyret med det udstyr, der kræves til at indtage og behandle syv tons pr. Skifte af laksaffald, da David Macleod, chef for kommunale tjenester hos Comhairle nan Eilean Siar forklarer:

donnie macmillan.

Donnie Macmillan, Planteleder hos Creed
Integrated Waste Management Facility (IWMF)

'Hvad vi ønskede at investere i - en pasteuriser'

"Vi havde altid øje med, hvordan vi kunne bruge fiskeaffald, men inden vi kunne investere i udstyr, havde vi brug for engagement og garantier fra fiskevirksomhederne om kontinuitet i forsyningen. Vi gjorde vores lektier og vores Plant Manager Donnie MacMillan besøgte installationer i Skotland for at finde ud af deres erfaringer. Men vi var stadig meget i en kylling og æg situation. Vi havde kogeproducerende biogas, men vi vidste, at vi ikke ville have nok varme til at varme op, hvad vi ønskede at investere i - en pasteuriser. Købe en god kvalitet pasteuriser - ikke for stor eller ikke for lille - ville gøre det muligt for os at overholde ABP (Animal By-Product) regler, som kræver, at affaldet behandles i en time ved 70 grader C. Heldigvis, da vi kunne Medbring vores nye termiske butik sammen med at få garantien fra fiskeindustrien, kunne vi gå videre. Vi er selvfølgelig en lokal myndighed - ikke hos en kommerciel virksomhed, så vi kan ikke fortsætte med hurtige indkøb. Vi er nødt til løbende at tilpasse ".

En laksforarbejdningsanlæg på Lewis-øen blev identificeret som den vigtigste forsyningskilde for laksaffald, selv om indskud fra andre marine fiskebedrifter også fra tid til anden ville komme til Creed IWMF.

Plant Manager Donnie MacMillan tilføjede:

"Vi brugte længe på forskellige pasteurisatorer og havde fordel af at se arbejdspladser, hvor vi fik vorter og alt om udstyrets ydeevne, leverandørernes pålidelighed, sikkerhedskopiering og vigtigere erfaringer fra fejltagelser. Til sidst gik vi til Landia, som vi aldrig havde hørt noget dårligt om - og som var ivrige efter dag-en for at hjælpe os med at nå vores mål og skræddersy enheden til vores behov ".

landia ensiling tank

Landia ensileringstanken er udstyret med
en 18.5kW kædeledspumpe i rustfrit stål

'Bestemt for at få det til at fungere'

Han fortsatte: "Vi blev begrænset til et meget stramt område ved forskrifter, der kræver adskillelse af det, der kan være placeret i såkaldte rene og beskidte områder, hvilket er ret ironisk på et affaldshåndteringsanlæg - men vi havde intet valg. Den sene Hugh Vaughan (fra Landia) havde ingen tøven med at komme op her for at måle alt ud.

Han var fast besluttet på at få det til at fungere. Vi havde brug for en ensileringstank, som effektivt er en buffer / forbehandlingstank. Med rumrestriktionerne kunne Landia levere en 10m3 enhed, der sidder lige foran 8m3 pasteuriseringsenheden. Det var en meget tæt pasform, men det fungerede ".

Ensileringstanken er udstyret med en 18.5kW-kædeledspumpe i rustfrit stål, som recirkulerer og blander laksaffaldet (hovedsagelig fra venstre fra fileteringsprocessen) til en glat purée, inden den udledes i pasteuriseringen - forsynet med Landias sideindgang propellerblander og tørinstalleret helikopterpumpe. Den en-timers (minimum) proces ved 70 grader C opfylder ABP (Animal By-Products) regulativer, der er fuldt godkendt af dyrlæger.

"Det måtte arbejde", sagde Donnie MacMillan. "Vi havde forpligtet os til laksebranchen - og medmindre vi kunne holde vores løfte, ville det betyde en stor økonomisk byrde. Landia fyrene arbejdede fladt ud fra start til slut. Der var ingen vrøvlerum, men de slog alt i og spikede det, første gang ".

laks ensilering enhed

Syv tons pr. Skift af laksaffald
behandles hos Creed

"Positive miljømæssige og økonomiske konsekvenser"

Før sin ankomst til Stornoway, havde Landia samlet enhederne, testet hver møtrik og bolt - og løb en prøveproces med vand. Ensileringstanken, pasteuriseringen og Landia-personalet forlod derefter Shropshire tidligt en søndag formiddag - med installation på Isle of Lewis påbegyndt 24 timer senere.

Det pasteuriserede fiskeaffald - en 7-kubik ton sats pr. Skift - er nu integreret med husholdningsaffald og haveaffald til Creeds anaerobiske fordøjelsesproces, hvilket giver en positiv miljømæssig og økonomisk indvirkning ved ikke at sende den til losseplads eller transportere den fra øen.

Efter ensilering og pasteurisering er laksaffald integreret med husholdningsaffald og havenaffald til Creeds AD-anlæg

Donnie MacMillan tilføjede: "APHA (Animal & Plant Health Agency) tager prøver hvert kvartal, og vi indsamler vores egne prøver hver måned for at sikre, at vi er fri for E. coli, salmonella og patogener. Vi kører et stramt skib. Vi har aldrig svigtet en prøve. Jeg ved, at vi beskæftiger os med laksaffald, men det er en meget taktil operation. Vi holder et meget godt øje med alt, der kigger gennem lugerne, lærer altid ".

Nogle af elektriciteten produceret af kraftvarmeproduktionen sendes til et hydrogensystem for at producere hydrogen og ilt. Dette er indfanget, komprimeret og leveret til laksekluteriet. Oxygenering er afgørende for akvakultur, og brint bruges i en lille brændselscelle til at levere elektricitet til det fjerntliggende sted, hvilket undertiden lider af fejl i det elektriske netværk.

Back-ups har traditionelt været i form af aldrende dieselgeneratorer med tilhørende højere CO2-emissioner og forsendelsesomkostninger. Vandsystemet i Creed indeholder en tankstation, og en del af brintet vil snart blive brugt til at genopfylde et dobbeltbrændselsaffald, der bruger brændstof / diesel.

laksaffald

Efter ensilering og pasteurisering er laksaffald integreret
med husholdningsaffald og havenaffald til
Creed's AD plante

"Vi får nu flere timer med kraftvarmeproduktion på grund af pasteuriseringen", fortsatte Donnie MacMillan, "og jeg vil sige, at vi har en sund besættelse ved at forsøge at holde gasniveauerne fra vores AD-drift så konsekvent som muligt.

Med Landia-enhederne kan vi justere dyserne øverst og nederst for at eliminere eventuelle døde steder - og vi er rolige i at vide, at nogen fra Landia altid kan tale med os med råd, hvis det kræves.

Nogle gange har vi brug for en styring. Vi ønskede ikke at arbejde sammen med et firma, der ville vaske hænderne på os det andet, de fik deres check. Landia har faktisk alle dataene på deres system, så de kan kontrollere resultaterne. Vi har modtaget træning og har altid haft meget god support og teknisk backup - og vi har potentiale til at tage mere laksaffald i fremtiden. "

Landia 01948 661 200

www.landia.co.uk

Landia Ltd

Lav højkvalitets pumper og blandere. Vi har lavet dette siden 1933. Vi arbejder meget tæt sammen med vores kunder for at opnå den bedst mulige løsning. Vi sælger ikke off-the-shelf produkter.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.