← Tilbage til Pressure Measurement & Control kategori

ROBUST ABB tryktransmittere RESIST kemiske angreb.

ABB tryktransmittere

En producent af kemikalier er at spare tusindvis af pounds og flere dages produktion tid efter at skifte til ABB tryktransmittere.

William Blythe er en producent af uorganiske kemikalier, primært salte af kobber, tin og jod, som er tilgængelige som både faste stoffer og løsninger. Leveres til andre kemiske forarbejdningsvirksomheder, er de produkter, der anvendes i en bred vifte af industrier, herunder fremstilling af glas, elektroniske komponenter og overfladebehandling af metaller.

William Blythe ansætte en række tryktransmittere på et anlæg, der anvendes til at fremstille en halogenidforbindelse som er yderst ætsende.

Andy Fort, Control and Instrumentation Engineer på fabrikken siger: "Vi fandt ud af, at de tryksender, vi brugte, led kemisk skade på sælerne. Problemet var særligt akutt, hvis der var en lille mængde fugt, fordi det forårsagede det kemiske materiale, der blev fremstillet på anlægget, for aggressivt at angribe trykmodtagernes metalkontaktdele - især tætningerne.

Disse korrosionsproblemer betød, at der var behov for hyppige udskiftninger, med to eller tre sendere ud af de otte installerede på fabrikken, der skulle udskiftes hver 12-måned - nogle gange oftere. Da transmitterne er monteret på pakningen, behøvede hele enheden at udskifte. Omkring £ 1,000 hver blev det dyrt at fortsætte med at bruge disse produkter.

Der var også den tabte produktionstid. "Hver sender tog mellem seks og otte timer at erstatte," fortæller Fort. "Vedligeholdelsespersonalet havde også brug for at vente på, at fartøjerne skulle afkøle, før de kunne arbejdes videre. Efter udskiftningen var der også en opvarmningstid for at få fartøjet til den korrekte arbejdstemperatur, så hver udskiftning kunne betyde, at en fuld arbejdsdag i 24 timer var tabt. "

Da senderne var baseret på 4-20mA signalering, var der også nogen diagnostisk information til rådighed, så at fiasko ville forekomme uden varsel.

Fort kontaktede WH Good Automation, en ABB Instrumentation Alliance medlem og et firma, som Blythes havde arbejdet med før. "WH Good Automation pegede os i retning af ABB tryk transmittere og hjalp med at specificere de korrekte forseglingsarrangementer og materialer, der passer til vores behov."

Den identificerede løsning var at bruge ABB 264HD tryktransmittere. Disse har en Hastelloy 2000 segl, der er uigennemtrængelig for den type skader forårsaget af kemikalier. En seks ugers forsøg af produktet overbeviste William Blythe, at det var den rigtige transmitter til dem og virksomheden udskiftet to enheder på reaktionen skib, to på modtageren tank, en på stadig og en på lagertanken. To mere er stadig at blive installeret.

Den første blev installeret næsten to år siden, og under inspektion, har sælerne vist sig at have bevaret deres integritet. ABB produkter har også vist sig mere stabil end de tidligere sendere, der ofte gled.

"ABB-transmitterne har også HART-kapacitet," tilføjer Fort. "Vi ser på et websted bredt SCADA system, og denne funktion hjælper os med at bore ned og forhøre transmitterne for mere information om deres drift og status."

ABB tilbyder et omfattende udvalg af temperatur og tryk udstyr til brug på tværs af flere brancher og applikationer. For mere information, e-mail [Email protected] eller ring 0870 600 6122 ref. 'Temperatur og tryk'.

For yderligere information kontakt ABB Instrumentering, St. Neots, Cambs. Tlf: 0870 600 6122
E-mail: [Email protected] Web: www.abb.com / instrumetation

ABB Measurement Products

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.