← Tilbage til Level Measurement & Control kategori

Rød pil Opgraderinger til Emersons RADAR niveau Technology, øger datahastigheden og reducere VEDLIGEHOLDELSESOMKOSTNINGER

Rosemount ® 5300 Serie GWR

Rosemount® Guided Wave Radar Diagnostics identificerer potentiel nedbrydning af signalet i udfordrende tjære tank niveau applikation.

Red Arrow Products Company LLC har erstattet upålidelige kapacitansbaserede niveaumåleapparater med Guided Wave Radar (GWR) sendere fra Emerson Process Management.

Rosemount® 5300-serien GWR bruges til at overvåge niveauet af træolie i en procesbeholder og har avanceret diagnostik, der kontinuerligt overvåger GWR-sonden for signalforringelse forårsaget af produktopbygning. De nøjagtige og pålidelige data har gjort det muligt for Red Arrow at planlægge sin vedligeholdelse for at rengøre sonden, reducere omkostningerne og øge gennemstrømningen ved at undgå uventede nedlukninger.

"Tidligere uplanlagte nedlukninger på grund af sondefejl eller belægningsproblemer ville ødelægge vores proces - reducere produkt gennemstrømning og øget energiforbrug," sagde Barry Schardt, Red Arrow Equipment Manager / Electrical Engineer. "Siden vi installerede Emerson's Guided Wave Radar-sendere for omkring et år siden, har vi ikke haft for tidlige afbrydelser i løbet af et produktionsforløb på grund af niveauproblemer."

Red Arrow producerer naturlige røgkondensater og aromaer på sin fabrik i Manitowoc, Wisconsin, USA. Træolien opbevares i en 1.5-meterhøje opsamlingstank, som skal opretholde et konstant niveau i en fordampningsproces. Niveauet i tanken blev målt ved hjælp af en sensor baseret på kapacitanceteknologi. Selvom denne teknologi normalt fungerer godt i applikationer, der arbejder ved høje temperaturer og med viskose / klæbrige produkter, forårsagede belægningsproblemer uopnåelige niveaumålinger, der resulterede i uplanlagte nedlukninger.

Dette er en særlig udfordrende niveauanvendelse, da tanken virker under vakuumbetingelser, og måleapparatet er udsat for dampe og tåge, som normalt forårsager niveaumålingsproblemer. Red Arrow havde også bekymringer over problemet med opbygning af et klæbrigt tjærelignende stof på sonden i tanken, hvilket kunne forårsage signalforringelse.

For at løse disse problemer opgraderede Red Arrow den kapacitansbaserede enhed til en Rosemount 5300 GWR med en enkelt stiv probe og Signal Quality Metrics (SQM). GWR-enheder påvirkes ikke af ændringer i tryk- og damprumsbetingelser, og SQM giver diagnostiske oplysninger, som er direkte relateret til belægningen på sonden og til skiftende overfladeforhold. Disse værdier kan tildeles som procesvariabler og spores over tid.

Red Arrow-personale kan følge Signal Quality Metrics og bruge dataene til at opretholde ideelle driftsforhold, hvilket forbedrer produktkvaliteten i løbet af længere løbende løbeperioder. De pålidelige niveaumålinger har reduceret driftsomkostningerne ved at minimere risikoen for unscheduled shutdowns eller udstyrskader forårsaget af unøjagtige niveaumålinger. Vedligeholdelsesomkostningerne er også blevet reduceret ved at muliggøre et forebyggende vedligeholdelsesprogram, der forlænger perioden mellem afbrydelser for at udføre rengøring af sonden.

For mere information kontakt: Email: [Email protected]
Web: www.EmersonProcess.com/Rosemount

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.