← Tilbage til Pumper kategori

PUMPS FLYRE CHIPS OG FORBEDRE EFFEKTIVITET

filtersystem

Afhængigt af anvendelsen anvendes et filtersystem enten til emulsioner eller olie. Med hensyn til specifik vægt og viskositet svarer emulsioner, dvs. blandinger af mineralolie og vand til en blanding af vand og kemikalier, mens afkøling og skæring af olie har højere viskositet og lavere vægt. Pumperne og filtre skal altid konstrueres specifikt til applikationen.

For pumperne gælder dette både for de hydrauliske komponenter og tætningerne. Dette er især relevant ved valg af sæler, da der skal tages hensyn til flere vigtige faktorer, såsom den type materiale, der skal bearbejdes, og frem for alt størrelsen og koncentrationen af ​​chipsene i CL, der skal filtreres. Det normale chipbelastningsområde er ca. 100 mg / l, og partikelstørrelserne er under 50 μm. "Som" siger Michael Pfeiffer, "de centrifugalpumper, vi bruger, er blandt de mest robuste komponenter i hele CL-cyklen."

Det er et positivt punkt for både entreprenør og bruger, fordi et enkelt VL-filtersystem indeholder tre eller fire centrifugalpumper. En selvreviderende centrifugalpumpe, som f.eks. KSB Etaprime med mekanisk tætning, overfører den chipbelastede CL fra maskinens slamtank til filteret. På forskellige punkter rundt om systemet håndterer KSB Etanorm pumper delstrømme af CL og i sidste ende overføres den rensede CL tilbage til forsyningstanken med en KSB Etabloc pumpe. Denne pumpe er også ideel til at flytte CL fra forsyningstanken til maskinværktøjet.

Trend mod højere energieffektivitet
Potentialet og relevansen af ​​energieffektiviteten er bedst forklaret ved det største centralsystem, der er bygget af Knoll Maschinenbau. Det tjener rundt 50 værktøjsmaskiner, der sammen kræver op til 14,000 l / min emulsion og fire VLX vakuumfilter systemer fjerner alle metalpartikler fra væsken ned til en størrelse på 30 μm. Hvert af disse fire VLX-systemer har en kapacitet på 5,000 l / min, så et system er overflødigt og tjener som backup. Det samme gælder for en af ​​de tre KSB pumper i den lukkede cirkulære forsyningsledning.

Det afgørende effektivitetsaspekt er, at pumperne har frekvensstyrede motorer og derfor kun bruger den nøjagtige mængde elektricitet, de har brug for ved deres respektive driftspunkt langs systemkurven. For hvert enkelt VLX filtersystem har Knoll beregnet årlige energibesparelser på op til 60,000 kWh.

Pumper tilpasset deres individuelle driftspunkt
De frekvensstyrede pumper i den lukkede cirkulære linje tegner sig for en stor del af energibesparelserne. For KSB er det principielt vigtigt, at pumperne justeres til deres optimale driftspunkter. I denne henseende er det vigtigt at tage højde for impellerens diameter ved beregningen af ​​energiforbruget. Pumpespecialisten skal sikre, at impellerens diameter svarer til det ønskede driftssted.

For at tage højde for alle relevante forhold har KSB udviklet EasySelect pumpekonfiguratoren, en software og database, der kan bruges af sine partnere. Dette sikrer, at sådanne applikationsspecifikke kriterier som pumpet fluidum, driftspunkt, energikost, NPSH (Net Positive Suction Head), lukkehoved, købsomkostninger og volumenstrøm for at muliggøre fremtidige applikationer, indregnes i pumpevalg. For brugerne betyder det, at de får det optimale hydrauliske system, de har brug for til deres respektive behov. Motorens effektivitet har også en positiv indflydelse, kun i en lineær grad.

Energieffektivitet, forklarer Michael Pfeiffer, er lige relevant for småskala applikationer: "Demand-driven kontrol er ikke kun et spørgsmål om absolut kraft. Det kan være umagen værd for pumpeevalueringer så lave som 4 kW. Alt afhænger af driftsforholdene, fx ved ændringer i volumenstrøm eller på tankens størrelse. Pumper, der betjener små fartøjer, skal skære ind og ud ofte, så en frekvensomformer kan styre pumpens udgang som en funktion af udfyldningsniveauet. Det sparer meget strøm, "siger han.

I dag er tendensen til energibesparende løsninger opbygget af en række faktorer: frekvensomformere er blevet meget billigere, og producenter som KSB har øget energieffektiviteten af ​​deres pumper. Derudover lægger brugerne større vægt på en holistisk tilgang til købs- og driftsomkostninger (samlede ejeromkostninger) og livscyklusomkostninger. Endelig er omkostningerne overvejet af oplyste holdninger til brugen af ​​energi og ressourcer generelt. Alt i alt er dette grund nok til, at producenter som Knoll og KSB dedikerer endnu mere tid og energi til emnet energieffektivitet.

KSB Aktiengesellschaft
Johann-Klein Strasse 9
D-67227 Frankenthal
Tyskland

Kan kontaktes på

Tel: + 49 6233 86-3702
E-mail: [Email protected]
www.ksb.com

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.