← Tilbage til Pumper kategori

PUMPER flytte jetoner og forbedre effektiviteten

filtersystem

Afhængigt af programmet, er et filter system, der anvendes enten til emulsioner eller olie. Med hensyn til specifikke vægt og viskositet, emulsioner, dvs blandinger af mineralsk olie og vand svarer til en blanding af vand og kemikalier, under afkøling og opskæring olie er af højere viskositet og lavere vægt. De pumper og filtre skal altid være designet specielt til ansøgningen.

In the case of the pumps, this applies both to the hydraulic components and the seals. This is especially relevant in selecting seals, as due attention must be paid to several important factors, such as the type of material being machined and, above all, the size and concentration of the chips in the CL to be filtered. The normal chip load range is approximately around 100 mg/l and particle sizes are below 50 µm. XCHARXHowever,XCHARX as Michael Pfeiffer explains, XCHARXthe centrifugal pumps we use are among the most robust components in the entire CL cycle.XCHARX

Det er et positivt punkt for både entreprenør og bruger, fordi et enkelt VL-filtersystem indeholder tre eller fire centrifugalpumper. En selvreviderende centrifugalpumpe, som f.eks. KSB Etaprime med mekanisk tætning, overfører den chipbelastede CL fra maskinens slamtank til filteret. På forskellige punkter rundt om systemet håndterer KSB Etanorm pumper delstrømme af CL og i sidste ende overføres den rensede CL tilbage til forsyningstanken med en KSB Etabloc pumpe. Denne pumpe er også ideel til at flytte CL fra forsyningstanken til maskinværktøjet.

Tendens mod højere energieffektivitet
Potentialet og relevansen af ​​energieffektivitet bedst forklares ved den største centrale filter system til at have været bygget af Knoll Maschinenbau. Det tjener omkring 50 værktøjsmaskiner, der tilsammen kræver op til 14,000 l / min emulsion og fire VLX vakuum filtersystemer fjerne alle de metalpartikler fra væsken ned til en størrelse på 30 um. Hver af disse fire VLX systemer har en kapacitet på 5,000 l / min, så det ene system er overflødig og fungerer som en backup. Det samme gælder for en af ​​de tre KSB pumper i lukket cirkulær forsyningsledning.

Det afgørende effektivitet aspekt er, at pumperne har frekvensstyrede motorer, og derfor kun forbruge det nøjagtige beløb af elektricitet, de har brug for på deres respektive drift punkt langs systemet kurven. For hvert enkelt VLX filter system, har Knoll beregnede årlige energibesparelser på op til 60,000 kWh.

Pumper tilpasset deres individuelle driftspunkt
De frekvensstyrede pumper i lukket cirkulær linje tegner sig for en større andel af de besparelser på energi. For KSB, er det principielt for pumperne skal justeres til deres optimale driftspunkter. I denne forbindelse er det vigtigt at tage pumpehjulsdiameter i betragtning i beregningen af ​​energiforbruget. Pumpen specialist skal sikre, at pumpehjulsdiameter præcis matcher drift krævede point.

For at tage højde for alle relevante omstændigheder har KSB udviklet EasySelect pumpe konfigurator, en software og database, der kan bruges af sine partnere. Dette sikrer, at sådanne program-specifikke kriterier som pumpede væske, drift punkt, udgifter til energi, NPSH (Net Positive Suction hoved), afspærring hoved, anskaffelsespris og volumenstrøm for at muliggøre fremtidige applikationer regnskabsmæssigt i pumpe valg. For brugerne betyder det, at de får præcis den optimale hydrauliske system, de har brug for deres respektive krav. Motor effektivitet har også en positiv effekt, hvis det kun til en lineær grad.

Energieffektivitet, forklarer Michael Pfeiffer, er lige relevant for småskala applikationer: "Demand-driven kontrol er ikke kun et spørgsmål om absolut kraft. Det kan være umagen værd for pumpeevalueringer så lave som 4 kW. Alt afhænger af driftsforholdene, fx ved ændringer i volumenstrøm eller på tankens størrelse. Pumper, der betjener små fartøjer, skal skære ind og ud ofte, så en frekvensomformer kan styre pumpens udgang som en funktion af udfyldningsniveauet. Det sparer meget strøm, "siger han.

I dag er tendensen til energibesparende løsninger opbygget af en række faktorer: frekvensomformere er blevet meget billigere, og producenter som KSB har øget energieffektiviteten af ​​deres pumper. Derudover lægger brugerne større vægt på en holistisk tilgang til købs- og driftsomkostninger (samlede ejeromkostninger) og livscyklusomkostninger. Endelig er omkostningerne overvejet af oplyste holdninger til brugen af ​​energi og ressourcer generelt. Alt i alt er dette grund nok til, at producenter som Knoll og KSB dedikerer endnu mere tid og energi til emnet energieffektivitet.

KSB Aktiengesellschaft
Johann-Klein Strasse 9
D-67227 Frankenthal
Tyskland

Kan kontaktes på

Tel: + 49 6233 86-3702
E-mail: [Email protected]
www.ksb.com

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.