← Tilbage til Process Control & Automation kategori

Processkontroller fra Bürkert sparer tid og plads til AstraZeneca

produktion af sterilt vand til injektion

Oprettelse af en farmaceutisk fremstillingssuite er en kompleks opgave, der styres af en række standarder og specifikationer. For AstraZeneca-produktionsanlægget i North Ryde, Sydney, Australien, besluttede beslutningen om at ændre sin primære leverandør af processtyringsventiler til Bürkert, reducerede installations- og idriftsættelsesomkostninger og samtidig forbedre tilgængeligheden af ​​procesdata.

Produktionen AstraZeneca i verdensklasse i North Ryde har for nylig udvidet og udvidet sine produktionsfaciliteter til en åndedrætsmedicin, der bruges til at kontrollere og behandle symptomer forårsaget af astma. Dette involverer batchprocesser, der bruger store mængder vand til injektion (WFI) og har et behov for både rene på plads (CIP) og damp på plads (SIP) processer.

At lave en introduktion

Formålet med denne seneste udvidelse er at automatisere og modernisere produktionsprocessen samt øge effektiviteten og sikkerheden - samtidig med at de overholder de strengeste farmaceutiske standarder. Projektet involverede tre opløsningsforberedelsessuiter, hvor den aktive ingrediens kombineres med WFI og andre ingredienser for at skabe et parti medicin. Når batchet er blevet afladet fra opbevaringsbeholdere, bruges enten CIP- eller SIP-processer til at rense produktionsrørsystemet og fartøjer klar til næste batch.

Ryan Orbell, National Segment Manager - Hygienic, for Bürkert i Australien forklarer: ”Projektet blev allerede specificeret og citeret, da vi blev opmærksomme på det, men jeg vidste, at Bürkert kunne tilbyde forbedret funktionalitet og spare på installationstiden sammenlignet med de produkter, der var specificeret. Jeg kontaktede projektteamet hos AstraZeneca for at forklare, hvordan Bürkert kunne levere en mere effektiv løsning. ”

robolux ventil

Bürkert's Robolux-ventil tilbyder en flervejs membranventilløsning med optimeret ydelse og effektivitet samt reducerede installationsomkostninger. (Kilde: Bürkert Fluid Control Systems)

Oprettelse af skræddersyede komponenter

Under mødet forklarede Ryan fordelene ved en decentral styringsløsning ved hjælp af Bürkert intelligente automatiserede ventilstyringshoveder med et feltbus-kommunikationsnetværk. Målet var at indføre en decentral kontrolstruktur, som ikke krævede anvendelse af pneumatiske ventiløer.

Dette systemformat vil minimere omkostninger til ledningsføring, installation og idriftsættelse samt give mere information om selve fremstillingsprocessen. Et af de attraktive punkter for AstraZeneca var den ultralys lyse LED-optiske belysning på ventilstyringshovederne, som giver operatørerne en klar visuel statusindikering med et øjeblik.

Dette er en standardfunktion på kontrolhovedet Type 8691, som er designet til brug med ELEMENT Type 21xx procesventiler. De kraftige lysdioder giver status for ventilen - grøn for åben, rav for lukket og rød for en kommunikationsfejl. Denne sekvens stemte imidlertid ikke overens med den eksisterende SCADA-systemoperatørgrænseflade, der allerede var installeret på webstedet.

Ingeniørteamet i AstraZeneca spurgte, om farvesekvensen kunne ændres, så den svarer til deres. Det umiddelbare svar fra Bürkert var at indgive en anmodning til Systemhaus designteam i Tyskland. Bürkert's Systemhaus-faciliteter udvikler nye teknologiløsninger, fra koncept, omkostning og udvikling helt til montering og test. Inden for en uge var et nyt, skræddersyet trykt printkort blevet oprettet og frigivet som en AstraZeneca-specifik mulighed for kontrolhovederne. Dette betød, at eventuelle ventiler, der bestilles i fremtiden med denne mulighed, ville give statussignaler, der matchede resten af ​​produktionsanlægget.

Test af løsningen

Fra starten var et af de første klæbepunkter, at der allerede var bestilt nogle ventiler på lange ledtider fra en anden producent. Bürkert kontrolhoveder er designet, så de kan monteres efterfølgende på andre ventillegemer og stadig levere pålidelig service. Imidlertid risikerede AstraZeneca designteam at være ugunstigt med en sådan kritisk applikation, krævede yderligere bevis for, at dette ikke ville indføre eller udgøre en potentiel trussel mod eventuelle fejl eller tab af batches, så det blev anmodet om, at der skulle foretages nogen faktuel og evidensbaseret pålidelighedstest afsluttet inden en endelig beslutning kunne træffes.

Nogle prøveventillegemer blev taget til Tyskland, hvor Bürkert's teknik- og testafdeling satte dem op med en Bürkert-membran, kontrolhoved og aktuator. 50,000 testcyklusser blev udført i løbet af ugen på flere membranventillegemestørrelser og derefter fotograferet membranens sliddele og ventilkomponentbetingelser, og videobilleder blev leveret som bevis. Disse blev taget tilbage til AstraZeneca i Australien for at illustrere holdbarheden af ​​det retromonterede ventildesign.

decentral kontrolsystem

Som et decentraliseret kontrolsystem tilbyder LED-lysene en klar indikation af procesventilens status. (Kilde: Bürkert Fluid Control Systems)

Sammen med dette blev alle de faktiske komponenter bragt tilbage til AstraZeneca, så de kunne se førstehånds de faktiske forhold for membranerne, efter at cyklustestingen var afsluttet. Testrapporter blev også leveret som en del af denne proces, der skitserede alle testbetingelser og fund. Projektingeniøren med Capital Engineering Team forklarede: ”Efter at have gennemført testprocedurerne mener vi, at vi er i gode hænder med Bürkert, som har vist sig at være en ægte global ingeniørvirksomhed med en forståelse og en vision om, hvordan man virkelig tilføjer værdi til at behandle automatiseringsapplikationer. ”

Sparer tid og plads

Et af de indledende kriterier for projektet var at reducere antallet af svejste samlinger og minimere det døde rum i systemet. Bürkert var i stand til at designe og fremstille et antal specialfordelingsventilblokke, der opnåede dette mål, mens de matchede alle andre hygiejnestandarder, der blev anvendt på resten af ​​installationen.

Denne fleksibilitet til at designe skræddersyede komponenter imponerede ingeniørteamet hos AstraZeneca. Projektingeniøren fortsætter: ”Bürkert har taget en meget professionel tilgang til hele dette projekt. Standardprodukter har været tilgængelige for at imødekomme næsten ethvert behov, mens muligheden for også at designe og fremstille brugerdefinerede produkter i så kort tidsramme er meget imponerende. De vil helt sikkert være med i vores kommende projekter. ”

Bortset fra de åbenlyse hygiejniske krav til processtyringsudstyret, var der også et krav om at minimere den plads, der er besat af produktionssuite. Bürkert's Robolux-ventil var en ideel løsning; det gør det muligt at opnå to uafhængige skifterfunktioner for ventilsæder inden for den ene membran. Dette reducerer behovet for installationsplads, eliminerer T-adaptere og halverer det samlede antal membraner, aktuatorer og kontrolhoveder, der kræves pr. Sæde, og minimerer derfor det samlede antal hygiejniske membranprocesventiler.

farvede ledventil statuslamper

Farvede LED-ventilstatuslamper blev specialdesignet til at matche SCADA-farvekodning. (Kilde: Bürkert Fluid Control Systems)

At tale det samme sprog

En yderligere fordel ved Bürkert-udstyret var kompatibilitet med de eksisterende profinet-kommunikationsprotokoller i AstraZeneca-anlægget. Tilgængelig med flere kommunikationsalternativer, ved at vælge ASi-interfaceindstillingen til kontrolhovederne sikrede den perfekte integration med Siemens PLC'er, der blev brugt på hele siden.

I den endelige analyse besluttede AstraZeneca at vælge alt Bürkert-udstyr, idet den ene undtagelse var et ventilhus, der allerede var svejset til bunden af ​​procestanke. Disse var udstyret med Bürkert kontrolhoveder, membraner og aktuatorer, så alle ventiler i det nye procesområde ville have de samme styrekomponenter.

Ryan konkluderer: ”Efter at have leveret og implementeret alt processtyringsudstyr til det første projekt, har Bürkert siden videreført andre projekter på stedet, herunder en WFI-pakke, rensede dampprocesser, nitrogenforsyning og et sterilt trykluftprojekt. Vores produkter er nu standarden på tværs af løsningsforberedelsessuiter og til alle tjenester og hjælpeprogrammer på tværs af webstedet. I begge tilfælde har vores erfarne ingeniører tilbudt en kombination af standardprodukter og skræddersyede produkter, der arbejder sammen for at levere de mest effektive og pålidelige hygiejniske processystemer. ”

AstraZeneca har virkelig revolutioneret deres produktionsfaciliteter for at imødekomme den voksende globale efterspørgsel efter deres produkter. I samarbejde med Bürkert har de nu seks suiter enten i fuld drift eller i byggeri. Som en del af projektet har de også fuldstændigt automatiserede processer til WFI-vandrensningsanlæg, ren damp, ren trykluft, nitrogen. Det værdsatte partnerskab har sikret, at hvert trin i opgraderingen opfyldte strenge og krævende hygiejnekrav og opnåede farmaceutiske produktionsfacilitetsstandarder.

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Tel: + 44 (0) 1285 648761
Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail:yourid@yourmail.com [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fremstilling af procesudstyr. En af de få producenter til at levere løsninger til den komplette kontrolsløjfe.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link