← Tilbage til Flow Measurement & Control kategori

Farmaceutisk leverandør vælger for innovativ hygiejnisk flowmåler

rustfrit stål flowmeter

Specialproducentfabrikanten, LB Bohle, har udviklet et rengøringssystem til medicinalindustrien ved hjælp af Bürkerts innovative FLOWave flowmåler til en kompakt, hygiejnisk og meget præcis proces. Inkorporering af det seneste i flowmålingsteknologi har minimeret udstyrets fodaftryk og reducerede driftsomkostninger samt vedligeholdelsestid.

Rigorøse hygiejnestandarder, som dem der kræves ved farmaceutisk produktion, er nødvendige for at undgå forurening og sikre optimale betingelser for fremstillingsprocessen. Ved brug af enten in-place (CIP) eller sterilisering (SIP) skal produktionsmaskiner og fartøjer gennemgå grundig rengøring i overensstemmelse med nøjagtigt regulerede procedurer med regelmæssige mellemrum efter hver produktændring, undertiden med meget komplekse processer.

I fødevare-, drikkevare-, farmaceutiske og kosmetiske industrier skal flowmålere levere høj præcisions feedback, samtidig med at hygiejnestandarderne overholdes. Bürkert's FLOWave flowmåler anvender patenteret overflade akustisk bølge (SAW) teknologi til at levere præcisionsmålinger fra en meget kompakt enhed, uden in-line flowbegrænsninger, selv i turbulent eller forurenet strømning.

LB Bohle Maschinen + Verfahren GmbH er en anerkendt specialist inden for dette område og har etableret sig rundt om i verden med maskiner og udstyr til medicinalindustrien, alt fra skalaer, granulatorer, siver og blandere til tablet filmcoatere og tilhørende rengøringsudstyr.

Disse omfatter det kompakte farmaceutiske universalrensningssystem PUR, som er designet specielt til rengøring af containere af forskellige størrelser.

Kompakt kontrol

Alle komponenter til transport og behandling af rensevandet i PUR-systemet opbevares i et rustfrit stålskab. Dette gør det muligt nemt at opbevare den kompakte enhed i vaskeområdet, hvor processerne køres efter en specifik opskrift og dokumenteres automatisk. Et berøringspanel monteret på kabinettet muliggør nem lokal betjening.

Opskrifterne til de forskellige rengøringsprocesser indeholder proportionerne af vand i forhold til de alkaliske eller sure rengøringsmidler. Blandingsforholdene varierer normalt mellem 1 og 3%, idet der anvendes rengøringsopløsninger af alle pH-niveauer.

Flowhastigheder måles ved hjælp af FLOWave flowmåleren, som arbejder med et uafbrudt rør, der svarer til diameteren af ​​indløbs- og udløbsrørene. Bürkerts innovative designere har skabt en perfekt flowmåler til CIP, hvor ingen af ​​sensorkomponenterne er i direkte kontakt med væsken, og som ikke forårsager nogen begrænsning at strømme.

Letvægts design

Den kompakte størrelse og den lave vægt gør det også let at montere i kontrolskabet. Med en åbning på 50 mm vejer FLOWave kun omkring 3.5 kilogram og kan let monteres eller udskiftes af en person. Den kan installeres i alle retninger, så displayet kan justeres for at sikre dets læsbarhed og giver nem adgang til flowmåleren under opstart til konfiguration.

Et af de første observationer centreret om kompakt størrelse, let konstruktion og nem installation, sammenlignet med en Coriolis-tilsvarende. Desuden kan processen til kalibrering af FLOWave og idriftsættelse det opnås på under 60 sekunder ved hjælp af en intuitiv menuproces.

Ved at gøre disse processer nemmere, sigter Bürkert på at maksimere produktiviteten. Derudover kan indbygget software bruges til at justere FLOWave's K-faktor og tage hensyn til kortere rørlængder opstrøms for flowmåleren, hvilket gør den ideel til glidende applikationer og steder med begrænset plads.

Fotostudio SchmidtAm Hellenteich 5359929 Brilon02961 / 51120

Det kompakte farmaceutiske universalrensningssystem PUR er designet specielt til rengøring af containere af forskellige størrelser
(Kilde: © LB Bohle Maschinen + Verfahren GmbH)


Innovativ teknologi

Efter at have installeret det nye flowmåler, har LB Bohle siden været imponeret over mange fordele, som disse flowmåler tilbyder i praktisk brug. FLOWave er ideel til hygiejniske anvendelser med målerøret fremstillet til samme overfladefinish som resten af ​​rørledningen, hvilket betyder, at det med hensyn til hygiejne, rengørings- og strømningsforhold ikke er nogen forskel for et andet stykke lige rør.

Måling udføres uden nogen kontakt mellem sensorelementerne og mediet. Sensorerne påvirkes ikke af væsker, og mediet er heller ikke forurenet af disse. Dette udgør hygiejnisk design og gør rengøring lettere.

Der er heller ikke noget trykfald i systemet, fordi målerøret ikke er anderledes end noget andet lige rørstykke til strømningsformål. Måling virker uanset om væskerne er immobile, flyder hurtigt eller skiftevis.

Præcis og fremtidssikker

Under drift forbruger flowmåleren meget mindre energi end et Coriolis flowmåler, som for eksempel er en meget større konstruktion. Der er heller ikke behov for vedligeholdelsesarbejde, hvilket reducerer driftsomkostningerne væsentligt blandt brugere af PUR-systemer.

Flowmeteret er helt fremstillet af rustfrit stål og måler volumenstrømningshastigheder med en præcision på 0.4% af den målte værdi. Afhængigt af åbningsstørrelsen kan det nominelle tryk være op til 40 bar.

Måleapparatet tilbydes med nominelle rørstørrelser DN15, DN25, DN40 og DN50 med rør og klemmer i henhold til ASME, ISO og SMS og kan i princippet også anvendes uden display.

Designet bruger CAN åbent med udvidelser, hvilket gør det muligt at etablere komplette netværkstopologier, der gør det muligt for Bürkert at tilbyde kunderne færdige løsninger med fuld fleksibilitet og tilpasset deres nøjagtige krav.

Bürkert har kigget på at løse alle disse problemer i etableringen af ​​en ny flowmålerteknologi og -design, som har potentialet til at omdanne markedet med hensyn til væskestrømmåling. Gennem udviklingen af ​​eksisterende teknologi og brugen af ​​avanceret elektronik har Bürkert leveret en revolutionerende metode til væskestrømmåling, der kan anvendes i en bred vifte af applikationer.

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Storbritannien
Tel: + 44 (0) 1285 648761 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fremstilling af procesudstyr. En af de få producenter til at levere løsninger til den komplette kontrolsløjfe.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.