← Tilbage til Pumper kategori

Peristaltiske pumper erstatte konventionelle pumper fra for overførsel af æggehvide i ruder processer

peristaltiske pumpeteknologi

Have lidt gentagne fiaskoer med konventionelle pumper fra for overførsel af æggehvide i ruder processer drives på Cornish fødevareproducent, Rowe er bagerne selskabet henvendte sig til peristaltisk pumpe teknologi fra Watson-Marlow Pumps Group.

Opstod i 1949 som et bageri i Falmouth, Rowe i dag består af to produktionsanlæg (både på over 20,000 sq ft), 17 detailforretninger og mere end 400 medarbejdere. Samt at sælge produkter såsom pasties snacks, sandwich, kager, brød, rundstykker og konfekture gennem sine egne butikker, selskabet også leverer på engros til stort set alle Storbritanniens førende supermarkeder.

Vedligeholdelse af et sådant levende fremstillingsvirksomhed udgør en reel udfordring for ingeniører som Phil Thomson, der er en del af et team, der hjælper med at sikre, at produktionen er både kontinuerlig og effektiv.

Et særligt nylige problem på pastaagtige samlebåndet var årsag holdet vedligeholdelse mere end et par hovedpine. Her æggehvide pumpet ind i en termorude, der er effektivt en beholder med to integrerede spinderier. Spinners skabe en tåge, der får lov til at falde, og dannelse af en glasur på pasties passerer nedenfor på et transportbånd. Indtil for nylig var virksomheden ved hjælp af en konventionel vingehjulspumpen for opgaven, men gentagne fiaskoer og nedetid blev en voksende anledning til bekymring.

"Problemet med et løbehjul pumpe er, at det mangler en kontraventil, så hvis stopper processen så pumpen skal re-primes," forklarer Thomson. "Desuden, fordi æg størkner, dedikeret rengøring af både pumpe og dets forbindelser er påkrævet. Den eskalerende nedetid betød i sidste ende, at vi måtte finde et alternativ. "

Heldigvis Rowe havde allerede kemisk doseringspumper fra Watson-Marlow på stedet, og så Thomson var klar over mulighederne i peristaltisk teknologi.

”Jeg hedder Watson-Marlow og de forklarede, hvad der pumper ville være velegnet til ansøgningen, endelig anbefale en 520 serie proces pumpe, de venligt leveret på lån til forsøgsformål.”

Beskrevet som verdens hurtigst voksende pumpetype, peristaltiske pumper har ingen ventiler, forseglinger eller kirtler, og væsken kontakter kun boringen af ​​slangen eller røret, hvilket eliminerer risikoen for, at pumpen kontaminere fluidet eller væske forurener pumpen.

Vigtigere for Rowe, Watson-Marlow pumper muligt for brugerne at rense in-line ved fuld hastighed, uden indtrængen af ​​bypass kræves af de fleste andre pumper med positiv fortrængning. Pumpen selvstændige afløb, har lav forskydning handling og straight-through-flow, og røret er fuldt fejet overlegen hygiejnisk ydeevne. Efter en to-ugers forsøg på selskabets produktionsfacilitet i Falmouth, behørigt Rowe har erhvervet Watson-Marlow 520 serie pumpe.

"Mens impellerpumper er billigere, kunne vi nemt brænde ud fire år på en enkelt produktionslinje," siger Thomson. "Hvis man tilføje i nedetid og lønomkostninger, peristaltiske teknologi gør langt mere økonomisk fornuft."

Som en yderligere fordel har den peristaltiske pumpe også reduceret mængden af ​​skum, der tidligere er forårsaget af luftbobler i vingehjulspumpen. Skum er klassificeret som produkt affald og blev skabt med en hastighed på omkring 1 liter en time.

"Vi kunne ikke være mere tilfredse med peristaltikpumpen," siger Thomson. "I betragtning af alle de omkostninger, vi afholdt med vores impellor pumper Jeg vurderer, at vi vil opnå tilbagebetalingstid på vores investering inden 12 måneder. Faktisk har vi lige bestilt en anden pumpe til en anden termorude og håber at erstatte dem alle i løbet af de kommende to år. "

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.