← Tilbage til Pumper kategori

Peristaltisk pumpe tackler besværlige pH-niveauer på fabrikanter mad besparelse reparation og nedetid omkostninger på rensningsanlæg

Bredel SPX50 højtryks peristaltisk slangepumpe

Højtryk peristaltisk slangepumpe

Førende convenience food producent, Greencore Group Plc, har opnået betydelige besparelser i nedetid og reparationsomkostninger på vandbehandlingsanlægget på sit Greencore Grocery websted i Selby, North Yorkshire, takket være installation af en Bredel SPX50 højtryks peristaltisk slange pumpe fra Watson- Marlow Pumps Group.

Greencore Grocery er en af ​​Storbritanniens førende producenter af flaske / krukkepakket opskriftsprodukter, der producerer en bred vifte af både mærkevarer og kundebaserede saucer, pickles og sodavand. Rengørings- og omstillingsprocessen mellem forskellige produkter producerer en lille mængde flydende affald (madudløb). Dette kan medføre signifikante udsving i pH-niveauer, fra 4 op til 12 i nogle tilfælde. Indtil for nylig blev pH-niveauerne ved Selby korrigeret ved anvendelse af 32% kaustisk soda (natriumhydroxid - NaOH) gennem anlæggets vandrensningsanlæg, som ejes og drives af United Utilities, Storbritanniens største børsnoterede vandvirksomhed. Med Greencore ansvarlig for forbrugsudgifterne blev en cost-down øvelse påbegyndt for at søge et alternativ til NaOH.

"Greencore købmandsforretningen i Selby er en højvolumen plante, hvor der kan være mellem 10 og 26 'washouts' om dagen afhængigt af bestillingsplaner," siger Peter Wadsworth, Craft Technician hos United Utilities. "For at finde en mere omkostningseffektiv metode til at korrigere pH i forarbejdningsmaskinen, prøvede vi et produkt kaldet Mag Mex 1060, som er en magnesiumhydroxidopløsning [Mg (OH) 2] for at korrigere pH-niveauerne.

Carrier vand bruges til at dosere Mag Mex i systemet på Greencore købmandsvarer, men at gøre dette effektivt kræves der en egnet pumpe.

"For at være ærlig, vi startede ved hjælp af forholdsvis" billige og munter "doseringspumper, men det viste sig at være ineffektiv, da vi tilbragte to dage om ugen reparere dem," siger hr. Wadsworth. "Fordi magnesiumhydroxid har lav opløselighed i vand gør det til en temmelig slibende væske. Vi fandt grus ville angribe de mekaniske tætninger og drænpropper på doseringspumper, hvilket kræver reparation. "

Det hændte, at en af ​​United Utilities søster sites var ved hjælp af en peristaltisk pumpe fra Watson-Marlow, og det blev efterfølgende anbefalede procesteknik team på Selby. Som følge heraf blev en Bredel SPX50 højtryks peristaltisk slange pumpe (50mm diameter) installeret i september 2009, og lige siden har der ikke været nogen slid problemer forårsager nedetid eller reparation.

Årsagen til dette vellykkede resultat er enkel: i peristaltisk pumpe teknologi, intet men slangen eller røret rører væske, og derfor er der ingen chance for de slibende væske skadelige pumpe komponenter. Den peristaltiske design betyder, at der ikke er nogen ventiler, sæler eller kirtler at reparere eller udskifte. Udskiftning af en slange eller rør tager kun få minutter, og de er relativt billige poster i forhold til reservedele til andre pumpetyper.

På Greencores Selby site, alt dette tilføjer op til en lav vedligeholdelse, lave omkostninger løsning, som er lige så godt for en operation, der producerer omkring 250 millioner krukker året tværs circa 500 forskellige produktserier.

"Enhver nedetid i en operation af denne størrelsesorden kan være meget dyrt," siger hr. Wadsworth. "Jeg er sikker på, SPX50 betalte for sig selv ekstremt hurtigt. Faktisk vil vi prøve en identisk pumpe på stedet for overførsel slam mellem tanke.

Succesen til SPX50 hos Greencore, Selby er et tegn på et websted, der har fået betydelige investeringer i de seneste 10-år og har nu nogle af de mest moderne, hygiejniske og effektive produktionsfaciliteter i Storbritannien. Webstedet har opnået den prestigefyldte AIB-akkreditering, som er placeret i kategorien "overordnet", idet man opnår BRC Grade A. Siden leverer alle større britiske detailhandlere og eksport til over 21 lande. Over 600-folk er ansat i 23-acre Selby-fabrikken.

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.