← Tilbage til Bearings kategori

NSK kugleskruer anvendes i servo-elektriske drev til store pulverpresser

vinkelkontaktstødkuglelejer

S-HTF serie kugleskruer fra NSK er for første gang muligt for ledende pulverpressfabrikant Osterwalder AG at anvende servo-elektriske drev på sine større maskiner i stedet for konventionelle hydrauliske drev.

Som følge heraf bruger nye systemer som Osterwalder OPP 2000 multi-level maskine med 2,000 kN pressekraft, omkring 80% mindre energi end hydrauliske modstykker med tilsvarende effekt. Derudover produceres pressede dele med væsentligt højere dimensionsnøjagtighed, hvilket reducerer mængden af ​​omarbejdning og væsentligt reducerer proces- og materialomkostninger.

Baseret i Lyss, Schweiz, kan Osterwalder kalde 130 års teknisk innovation. Virksomhedens pulverpresser anvendes til et stigende antal applikationer over hele verden, herunder gear til automotive transmissioner og metalbearbejdning værktøjer som boremaskiner og indekserbare skæringsindlæg, som alle kan fremstilles i store mængder.

I presseprocessen hældes en finmetallpulverlegering i en form og formes under tryk. Efterfølgende bliver den "grønne krop" - som mellemproduktet kaldet - sintret for at opnå de ønskede egenskaber med hensyn til hårdhed, slidstyrke og konturpræcision.

forureningsskader

I NSK S-HTF kugleskruer udglattes fremspringene gennem gentagen overrulling

Teknologi trinændring

I dag tilbyder Osterwalder en bred vifte af maskiner, og med CA-SP Electric og CA-HM Electric pulverpress serien introduceret for omkring fem år siden, markedsført en helt ny type drevteknologi. Direct Drive Technology (DDT), som det er kendt, omfatter servomotorer og NSK-kugleskruer og erstatter således de hidtil dominerende hydrauliske drev i dette anvendelsesområde.

Takket være DDT giver presseprocessen nu meget større præcision, da elektriske forskydningsmålinger og justeringskriterier er nemmere at definere og programmere end ved brug af hydrauliske drev. Derudover tilbyder kugleskruer større stivhed end hydrauliske cylindre, hvilket udviser en væsentlig forskydning på grund af kompressibiliteten af ​​fluidmediet. Arbejdsstykkerne fremstillet af servo-elektriske pulverpresser er således mere homogene, og deres materialegenskaber kan justeres med større præcision.

I starten anvendte Osterwalder AG kugleskruer fra NSK HTF serien i servo-elektriske direkte drev fra CA-SP Electric og CA-HM Electric serien. Disse kugleskruer muliggør meget høje krydshastigheder kombineret med større præcision og stivhed. Samtidig gør hver enhed det muligt at overføre ekstremt høje aksialkræfter, og slitage er minimal selv under høj belastning og hurtige cyklusforhold. Tre sekunder er en typisk pulver-press cyklus tid.

Flytter fra HTF til S-HTF

DDT-drivprincippet har vist sig i løbet af de sidste fem år, først til pressekræfter op til 160 kN og derefter op til 640 kN. Som følge heraf var det kun logisk for Osterwalder at tage det næste skridt og udstyre sine større presser med denne drevteknologi. Imidlertid når HTF-serien fra NSK og sammenlignelige kugleskruer fra andre producenter deres grænser herom med hensyn til det nominelle levetid.

Som led i det igangværende udviklingsprogram havde NSK i mellemtiden udviklet sin S-HTF kugleskrue serie, hvilket ville vise sig yderst rettidig til Osterwalder. S-HTF kugleskruer giver en højere dynamisk belastningskapacitet med samme dimensioner, hvilket giver et levetid, der er væsentligt udvidet.

Disse præstationsattributter gøres mulige ved brug af proprietært NSK-materiale, der ikke kun er i stand til at modstå høje belastninger, men takket være særlig varmebehandling giver en optimal balance mellem hårdhed og sejhed. Brugen af ​​dette TF (Tough Force) materiale sikrer blandt andet, at hårde urenheder i løbebanen ikke forårsager indrykning eller fremspring, men bliver i stedet udjævnet efter gentagen overrulling.

Udholdenhedsprøver udført i NSK-laboratoriet viste, at den TF-teknologi, der anvendes i kugleskruerne i S-HTF serien, resulterer i tredobbelt levetid, samt en 30% højere dynamisk belastningskapacitet sammenlignet med HTF-serien, som allerede tilbydes meget høje værdier mod konkurrentens boldskruer.

S-HTF kugleskruer

Vinkelkuglelejer i TAC-serien anvendes til at optage aksiale kræfter på S-HTF kugleskruer

Verdenspremiere for ny pulverpress

Udnyttelsen af ​​S-HTF kugleskruen har Osterwalder for nylig givet verdenspremiere til OPP 2000, virksomhedens første servo-elektriske multi-level pulverpress med en pressekraft på 2,000 kN.

Produktchef og teamleder - konstruktion, Michael Sollberger, siger: »Vi kan nu indse den fremragende dynamiske bevægelseskontrol, der tilbydes af et servo-elektrisk drev i det højere effektområde - og opfylde kundernes krav til produktion af mere komplekse geometrier med en meget høj grad af nøjagtighed.

Vi er i stand til at opnå positionsnøjagtighed af 1 μm og bevæge sig gennem specifikke bevægelsesprofiler. Dette forbedrer produktkvaliteten betydeligt og minimerer behovet for omarbejdning fra brugerens perspektiv. »

Ifølge Osterwalder er den nye multi-level press ideel til den omkostningseffektive produktion af en bred vifte af produkter, herunder motorkomponenter, dele til elværktøj og køkkenredskaber samt karbidstænger.

Bortset fra de førnævnte fordele, tjener brugeren også af betydeligt reducerede vedligeholdelseskrav og et kompakt pressefotografi. Desuden er energiforbruget af virksomhedens større presser, såsom OPP 2000, kun ca. 20% af det, der kræves af hydrauliske presser, afhængigt af den del, der skal presses.

For pressen brugeren er denne besparelse et overbevisende argument, da den typiske Osterwalder-kunde opererer op til 50 pulverpresser.

Drive for fremstilling innovation

I sidste ende fremhæver Osterwalders fremskridt, at innovationer i drivsystemer kan føre til udviklingsmæssige fremskridt inden for produktionsteknologi.

Som et punkt noterer NSK også Osterwalder med de rullende lejer, der kræves til den aksiale understøtning af S-HTF kugleskruer. Vinkelkuglelejer i TAC-serien er de valgte lejer. Disse lejer er udviklet specielt til denne applikation, og især med hensyn til præcisionsmaskiner installeres som regel komplette systemenheder til aksial støtte og lineær bevægelse.

www.nskeurope.com

NSK EUROPE LTD

Signatur: Sølv medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.