← Tilbage til Pumper kategori

Ny hvidbog fra WMFTG afsluttes peristaltiske slangepumper forbedrer ædelmetalminedrift

bredel slangepumpe

Når det kommer til pumper, er der mange udfordringer forbundet med minedriftsmetaludvindingsapplikationer. For eksempel er der stor sværhedsgrad ved håndtering af slibepasta med varierende tæthed, over lange afstande og uden hyppige nedbrud. Denne vanskelighed er sammensat, når kemikalier tilsættes til pastaen.

Men et nyt hvidbog udgivet af Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) konkluderer, at den nyeste peristaltiske slangepumpeteknologi kan hjælpe med at overvinde disse forhindringer.

Lanceret på BAUMA - verdens førende ekspedition til byggeri, maskiner og minedrift - WMFTGs hvidbog fokuserer på udbredelsen af ​​Bredel slangepumpeteknik i ædelmetaludvindingsapplikationer.

Markedsomkostningerne til ædle metaller og mineraler i kombination med fjerntliggende lokationer og udfordrende forhold betyder, at optimeret pumpeudvalg til sikker og ansvarlig overførsel af pasta og udsmykning har aldrig været vigtigere, ikke kun for effektive mineoperationer, men for miljøet .

I papiret, der er skrevet af WMFTGs specialister for minedrift, konkluderes det, at for at maksimere rentabiliteten gennem forbedret oppetid, reducerede vedligeholdelsesomkostninger og øget sidesikkerhed, bør mineoperatørerne udnytte fordelene ved peristaltiske slangepumper.

ædelmetaller mineraler pumper


Højteknologi, rigtig anvendelse

Minerne bruger ofte mindst to pumper pr. Tank, en til at løfte fra tanken og den anden til at fodre et filter op til 300 meter væk.

Wilfried Staijen, Bredel Slange Pumps Account Manager hos WMFTG forklarer hvidbogens fokus

"Traditionelt er centrifugalpumper blevet vedtaget meget i minedrift af ædle metaller, især til fortykningsmaterialer understrømsapplikationer, men de har mange bemærkelsesværdige mangler. Eksempelvis er mængden af ​​tørre faste stoffer, der kan rummes af centrifugalpumper, begrænset. I mange anvendelser varer pumpehjulerne kun nogle få uger på grund af faktorer som stærkt surhedsgrad og / eller slibende indhold.

"Vi ønskede at vise minedriftsselskaber, at slangepumpens udgang er langt mindre påvirket af væskedynamikken, såsom pastedensitet, viskositet, sugevilkår og udledningstryk og påvirkes ikke af pastaens og kemikaliernes slibende / aggressive natur. Vi er glade for at have et enkelt dokument, der kommunikerer disse punkter så effektivt. "

Peristaltiske slangepumper som dem i Bredel-serien er næsten vedligeholdelsesfrie. Den eneste sliddele er slangen, som kan udskiftes in situ uden krav til specialværktøj.

ædelmetal minedrift pumper


Eksempler på virkelige liv

WMFTGs hvidbog indeholder masser af overbevisende eksempler på miner, der har draget fordel af Bredel slangepumper. Eksempelvis findes der hos CMOC International-minen i Ouvidor, Brasilien, der er minedrift og forarbejdning af niobium, et element i stigende grad i superlegeringer, der anvendes til fremstilling af varmebestandige jetmotorkomponenter.

Lim på Ouvidor består af 44% niob med vand, svovlsyre, isopropyl og en flokkulerende. Faststofindholdet stiger til 75%, idet pulpen bliver mere koncentreret i bunden af ​​understrømfortykningstanken.

Tidligere opdagede minen, at centrifugalpumper ikke kunne klare en sådan høj koncentration og led dårligt på grund af slibende slid og kemiske angreb. I stedet har Ouvidor-minen i dag flere Bredel slangepumper, hvoraf nogle har ydet pålidelig drift i næsten et årti. Bredel 100, 80, 65 og 50 enheder er alle pumpende niobmasse i tankoverførselsopgaver, der kører 18 til 24 timer om dagen.

Tilgængelig til download

Hvidbogen indeholder også mange flere eksempler på fordelene ved Bredel-pumper i ædelmetaludvindingsanvendelser. En fuld kopi af papiret kan være downloades her.

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.