← Tilbage til Pumper kategori

Nestlé bruger en KNOLL dobbelt skruepumpe

I dag fremstilles chokolade, chokoladebarer og en række praliner industrielt. Ikke desto mindre kræver processen med at lave chokolade stor knowhow og kan kun udføres effektivt ved hjælp af moderne systemer. Innovative producenter - som Nestlé AG - bruger f.eks. Dobbeltskruepumpen fra KNOLL MB til at plastisere store blokke af chokolade.

Efter tilsætning af kakaopasta, kakaosmør, pulveriseret mælk og sukker opvarmes blandingen til en temperatur på over 40 grader og afkøles langsomt for at give chokoladen sin delikat glatthed, glat tekstur og hylde stabilitet. På Nestlé hældes chokoladen i blokke, der måler 500 x 300 x 150 mm og opbevares i et kølerum ved 12 ° C, før de behandles til forskellige chokoladefyldninger.

For at kunne blande denne chokoladepasta med nødder, rosiner eller andre ingredienser, skal de hårde blokke først blødgøres. Tidligere blev de opbevaret i et opvarmningsrum i flere dage ved 28 ° C til dette formål. De kan derefter blandes med andre ingredienser i en blander, homogeniseret og til sidst tilføres ekstruderen til endelig forarbejdning til praliner og andre chokolader.

Dobbelt skrue pumper er i stand til at blødgøre faste blokke
I dag tager chokolade praliner mindre tid at lave. Ved hjælp af innovative pumpeteknologi leveret af KNOLL, kan 12 ° C-chokoladeblokkene nu behandles direkte, hvilket eliminerer behovet for forvarmning i opvarmningsrummet og al transport det indebærer. Dette gør produktionsprocessen mere fleksibel, tidsbesparende og effektiv. Denne produktivitetsforøgelse stammer delvis fra KNOLL-dobbeltskruepumpen, som har evnen til at behandle og blødgøre faste chokoladeblokke selv ved meget lave temperaturer. De hårde blokke af chokolade omdannes til en viskøs masse, som efterfølgende kan formidles lige store afstande til ekstruderen ved hjælp af højtryks KNOLL MX fremskredende hulrumspumper. Ekstruderen sprøjter chokoladefyldningen i den ønskede form, inden konfekten endelig er overtrukket med chokolade og dekoreret, derefter afkølet og endelig pakket.

Kontinuerlig strømning
I hjertet af en dobbelt skruepumpe som denne er en fuld skrue og en åben skrue, der intermesh. Dette skaber en tvungen fødeffekt, så alt, hvad der kommer ind i pumpen, udføres pålideligt. Formation af ruller forhindres ved at låse skruerne sammen. Da luften i skruerne er i stand til at strømme ud bagud gennem et smalt hul, transporteres mediet kontinuerligt og fri fra luft. Dette er en vigtig faktor, hvis mediet skal skæres, forarbejdes eller dispenseres lige efter at have været i trykdysen. KNOLL har placeret et gear mellem drevet og den aktuelle pumpe til synkronisering af skruerne. Det garanterer kontaktfri intermeshing, minimerer slitage og bidrager til pumpens tørre drift. KNOLL-dobbeltskruepumpen fås med skruer af plast eller rustfrit stål; Sidstnævnte anbefales til behandling af chokoladeblokke. Plastskruer - fremstillet af fødevarekompatibel polyamid - er ideelle til brug ved ekstremt lave temperaturer, dvs. til behandling af faste produktblokke ved temperaturer så lave som -18 ° C. I dette tilfælde foregår pumpen med en reducer, der brækker de store blokke i stykker 10 x 10 cm, inden de falder ind i dobbeltskruepumpen.

Godt gennemtænkt pumpesignal
Leveringskapaciteten af ​​KNOLL dobbelt skruepumpe, som kan være op til 10 t / h, er ikke det eneste testamente til en velovervejet udvikling. Rengøringen af ​​pumpen er også et vigtigt kriterium i fødevaresektoren. For eksempel indeholder alle separationspunkter hurtige frigivelser. Drivaggregatet kan fjernes fra pumpehuset på et skinnesystem, komplet med skruerne. Skruerne og huset er så eksponeret og kan rengøres manuelt med en dampblæser eller lignende. Meget lille rest forbliver i pumpen efter transportoperationen. Dette skyldes, at pumpehusets geometri er så præcist målt, at afstanden kun er få tiendedele millimeter. Ulykkesforebyggelsesbestemmelser er blevet overholdt strengt i designet. For eksempel giver en kontaktkontakt sikkerhedsafbryder mulighed for pålidelig stop af drevet, når trykdysen åbnes (dette kan gøres ved hjælp af et hængsel). KNOLL-dobbeltskruepumpen er designet til fødevareindustrien og er derfor fuldt ud i overensstemmelse med FDA-kravene. Husdelene og skruerne er lavet af rustfrit stål eller ultrahård polyamid 6 af høj kvalitet. Denne plastik er fødevarekompatibel og modstandsdygtig over for syrer, alkalier og olier. Vand kan heller ikke beskadige det, fordi det anvendte polyamid 6 ikke svulmer. Sammenlignet med rustfrit stål har plasten fordelene ved en væsentlig lavere vægt.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.