← Tilbage til Pumper kategori

Nestlé bruger en knold dobbelt skrue pumpe

I dag fremstilles chokolade, chokoladebarer og en række praliner industrielt. Ikke desto mindre kræver processen med at lave chokolade stor knowhow og kan kun udføres effektivt ved hjælp af moderne systemer. Innovative producenter - som Nestlé AG - bruger f.eks. Dobbeltskruepumpen fra KNOLL MB til at plastisere store blokke af chokolade.

Efter tilsætning af kakaomasse, kakaosmør, mælkepulver og sukker, blandingen opvarmes til en temperatur på over 40 grader og derefter langsomt afkølet til opnåelse af chokolade sin fine glathed, glat tekstur og holdbarhed. Hos Nestlé, er chokoladen hældes i blokke måler 500 x 300 x 150 mm og opbevaret i et kølerum ved 12 ° C, før de behandles i forskellige chokolade fyld.

At være i stand til at blande denne chokolade pasta med nødder, rosiner eller andre ingredienser, skal de hårde blokke først blødgøres. I fortiden, blev de opbevaret i en opvarmning plads til flere dage ved 28 ° C til dette formål. De kan derefter blandes med andre ingredienser i en blander, homogeniseret og endelig tilføres ekstruderen til endelig forarbejdning til praliner og andre chokolade.

Dobbelt skrue pumper er i stand til at blødgøre massive blokke
I dag, chokolade praliner tage mindre tid at lave. Ved hjælp af innovativ pumpe teknologi leveret af Knoll, kan 12 ° C chokolade blokke nu behandles direkte, hvilket eliminerer behovet for forvarmning på opvarmning værelse og alle transport dette indebærer. Dette gør produktionen mere fleksible, tidsbesparende og effektiv. Denne gevinst i produktiviteten stammer dels fra KNOLL dobbelt skrue pumpe, som har evnen til at behandle og blødgøring af faste blokke af chokolade, selv ved meget lave temperaturer. De hårde blokke af chokolade er omdannet til en tyktflydende masse, som efterfølgende kan transporteres selv store afstande til ekstruder ved højtryks-KNOLL MX forløber kavitetspumper. Ekstruderen squirts chokolade påfyldning i den ønskede form før konfekture endeligt overtrukket med chokolade og dekoreret, derefter afkølet og endelig emballeres.

Kontinuerlig flow
I hjertet af en dobbelt skruepumpe som denne er en fuld skrue og en åben skrue, der intermesh. Dette skaber en tvungen fødeffekt, så alt, hvad der kommer ind i pumpen, udføres pålideligt. Formation af ruller forhindres ved at låse skruerne sammen. Da luften i skruerne er i stand til at strømme ud bagud gennem et smalt hul, transporteres mediet kontinuerligt og fri fra luft. Dette er en vigtig faktor, hvis mediet skal skæres, forarbejdes eller dispenseres lige efter at have været i trykdysen. KNOLL har placeret et gear mellem drevet og den aktuelle pumpe til synkronisering af skruerne. Det garanterer kontaktfri intermeshing, minimerer slitage og bidrager til pumpens tørre drift. KNOLL-dobbeltskruepumpen fås med skruer af plast eller rustfrit stål; Sidstnævnte anbefales til behandling af chokoladeblokke. Plastskruer - fremstillet af fødevarekompatibel polyamid - er ideelle til brug ved ekstremt lave temperaturer, dvs. til behandling af faste produktblokke ved temperaturer så lave som -18 ° C. I dette tilfælde foregår pumpen med en reducer, der brækker de store blokke i stykker 10 x 10 cm, inden de falder ind i dobbeltskruepumpen.

Godt gennemtænkt pumpesignal
Leveringen kapacitet KNOLL dobbelt skrue pumpe, som kan være op til 10 t / h, er ikke den eneste hyldest til et godt gennemtænkt udvikling. Den lette rengøring af pumpen er også et vigtigt kriterium på levnedsmiddelområdet i særdeleshed. For eksempel er alle separation punkter har quick-release fangster. Drivenheden kan fjernes fra pumpehuset på et skinnesystem, komplet med skruer. Skruerne og boliger bliver derefter udsat for, og kan rengøres manuelt med en damp blaster eller lignende. Meget lidt rester tilbage i pumpen efter overføring operation. Dette skyldes geometri Pumpehuset er så præcist målt, at afstanden er blot nogle få tiendedele af en millimeter. Forebyggelse af ulykker har været strengt overholdt i designet. For eksempel kan en ikke-kontakt sikkerhedsafbryder giver pålidelig standsning af drevet, når trykket dysen åbnes (dette kan gøres ved hjælp af et hængsel). The Knoll dobbelt skrue pumpe er designet til fødevareindustrien og er derfor i fuld overensstemmelse med FDA-krav. Husdelene og skruer er lavet af høj kvalitet rustfrit stål eller ultra-hårde polyamid 6. Denne plast er mad kompatibel og modstandsdygtigt over for syrer, baser og olier. Vand er også ude af stand til at ødelægge den, for polyamid 6 anvendte ikke svulme. Sammenlignet med rustfrit stål, plast har den fordel, at en i alt væsentligt lavere vægt.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.