← Tilbage til Test & Measurement kategori

Måling af koncentrationen og pH af ingeniørvæsker

Enhver metalbearbejdning anlæg, uanset om store eller små, vil indse vigtigheden af ​​at opretholde tekniske væsker hvis standtid og produktkvalitet skal fastholdes. Dette gælder for alle segmenter af markedet, uanset om anlægget er involveret i fræsning, drejning, skæring, ekstrudering, komprimering eller nedsænke mv engineering væske hovedfunktioner "er at afkøle værktøj / produkt interface og til at smøre det samme. Andre funktioner omfatter forebyggelse af svejsningen mellem kontaktpunkterne kanterne, vaske væk spånerne forhindre skrabe og hjælpe med at forhindre korrosion.

Ingeniørvæsker består typisk af en blanding af olie (mineral, vegetabilsk eller syntetisk) og vand, der danner en emulsion. Denne kombination giver den bedste ydeevne, da vandets varmeoverføringsegenskaber er ideelle, og olien er en glimrende smøremiddel. Olie og vand blandes til en forudbestemt koncentration og overvåges regelmæssigt af maskinoperatøren ved hjælp af et instrument som det robuste Eclipse optiske refraktometer eller det nye digitale OPTi-kølemiddel fremstillet af Bellingham + Stanley for at sikre, at fordampning ikke har påvirket blandingsforholdet.

Udover overvågning af koncentration overvåges også pH for at reducere bakteriel vækst i systemet. Fælles er dette gjort ved hjælp af et dipping papir og farve sammenligning diagram; Imidlertid bruger mange virksomheder nu digitale måler såsom den nye EcoSense® pH PEN, der er tilgængelig fra Bellingham + Stanley, da den giver en digital udlæsning ud af pH for at hjælpe med at eliminere menneskelige fejl. Nogle operatører måler også ledningsevnen for at kontrollere forureninger som saltioner.

For store maskinværksteder hvor flere maskiner leveres fra en enkelt kølemiddel tank, on-line instrumentering, der overvåger kontinuerligt koncentration, pH og ledningsevne er også tilgængelige. besøg www.refractometershop.com

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.