← Tilbage til Pumper kategori

MasoSine pumpe løser maskine beslaglæggelse problemer FUJIFILM Specialiseret Ink Systems Ltd (FSIS)

MasoSine SPS

En MasoSine SPS serie pumpe fra Watson-Marlow Pumps Group har forvandlet effektiviteten og pålideligheden af ​​en perle mill på Broadstairs facilitet speciale blæk producer, FSIS. Selskabet tidligere anvendte en luftdrevet membranpumpe, men måtte kæmpe konstant mod overdreven friktion og varme, som havde den virkning, at kurere en vital blæk komponent - dreje det fra væske til gel - i sidste ende fører til maskinens beslaglæggelse.

FSIS er en global leder inden for fremstilling af specialkemikalier trykfarver, der producerer højtydende produkter til digital, flexo smal web og skærmprint at farvelægge billederne på tusindvis af dagligdags produkter - fra detail-skærme, tekstiler og emballage til cd'er og dvd'er. FSIS britiske fabrik nylig vundet "Best Process Plant Award" ved 2011 "Best Factory Awards" drives af Cranfield School of Management og Works Management Magazine, der har til formål er at fremme og belønne fremstilling topkvalitet i England for at øge internationale konkurrenceevne.

Pålidelighed afgørende

I løbet af det sidste årti, især i de sidste 3-4 år, ændringer i den brede digitalt blæk markedet format har set FSIS reagere for at bevare sin position som et UV-teknologi leder. I dag, hver proces på fabrikken skal være ultra effektiv og 100% pålidelige, for at leve op til høje kundekrav.

"Vi har en perle / dispergeringsmølle der effektivt omfatter en 6 liter, vandkølet vandret kammer," forklarer virksomhedens produktivitet Services Manager, Trevor Cornock. "Inde i kammeret er en række meget små perler lavet af slidstærkt yttrium stabiliseret zirconium, der måler 1.6-2.4 mm i diameter. Disse perler er indsat for at male pigment formales. "

Selvom det lyder ligetil nok, Fujifilm SIS stødte på en uventet problem, der på grund af sin gentagne natur begyndte at have en betydelig effekt på produktiviteten.

"En vis tyktflydende blæk komponent vi bruger har en UV monomertype base, der kan helbrede, når det udsættes for temperaturer over 50C," siger hr. Cornock. "Fordi vores tidligere AOD pumpe genereret en rimelig mængde af friktion, dette omdannes til varme og forårsagede Blækkomponenten lukke fra væske til gel, når temperaturen oversteg 60 ° C, hvilket i sidste ende ville bringe kuglemøllen i stå."

Lav friktion løsning

Det var klart FSIS krævede en pumpe, der genererede minimal friktion og så kunne undgå de tilknyttede varme problemer. Som en eksisterende leverandør til Fujifilm SIS tidligere Sericol, Watson-Marlow var i stand til at anbefale en løsning i form af sin MasoSine SPS-serien, en meget pålidelig og økonomisk fortrængningspumpe til industrielle applikationer. Dens design har en eksklusiv sinusformet rotor, der overvinder de begrænsninger af konventionelle Loberotorpumper at producere kraftige sug med lav forskydning, lav pulsering, skånsom håndtering ... og vigtigst for FSIS, meget lav friktion.

MasoSine SPS pumper tilbyde kapacitet på op til 91.2 m³ / t og tryk op til 15 bar, så typiske tjenester til at omfatte silikone, klæbestoffer, monomerer, polymerer, latex, gelatine og harpiks. Indledende forsøg med tyktflydende blæk komponent FSIS blev en bragende succes. I øvrigt blev der omfattende valideringsforsøg også forpligtet til at sikre, at processen forandring på 350-medarbejderen facilitet havde ingen effekt på sine slutprodukter.

"Den lave forskydning karakter MasoSine Pumpen og dens evne til at håndtere høj viskositet viste sig at være en vigtig faktor," siger hr. Cornock. "En anden stor fordel er, at SPS pumpen er i stand til at fungere ved meget lave flow hastigheder på omkring 30 rpm. Dette er vigtigt, fordi hvis pumpen har en høj strømningshastighed, så opholdstiden af ​​produktet i maskinen er utilstrækkeligt til at blive fuldt formalet. "

Er blevet installeret MasoSine pumpe for omkring ni måneder, og FSIS rapporterer ingen problemer overhovedet. Dette er hjulpet af den lave vedligeholdelse design af SPS-serien. Med en enkelt aksel og rotor, der er ikke behov for komplicerede timing gear og flere pakninger, der er forbundet med konventionelle Loberotorpumper. En rotor, en aksel og en tætning svare til enkel og økonomisk vedligeholdelse.

www.wmpg.co.uk

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.