← Tilbage til Pumper kategori

MasoSine-pumpen løser maskinbeslagsproblemer hos FUJIFILM Specialty Ink Systems Ltd (FSIS)

MasoSine SPS

En MasoSine SPS serie pumpe fra Watson-Marlow Pumps Group har omdannet effektiviteten og pålideligheden af ​​en perlefabrik på Broadstairs-anlægget af specialblækproducent, FSIS. Virksomheden har tidligere brugt en luftdrevet membranpumpe, men var nødt til at kæmpe konstant mod for høj friktion og varme, hvilket havde den virkning at hærde en vital blækkomponent - omdanne den fra væske til gel - hvilket i sidste ende fører til maskinbeslag.

FSIS er verdens førende inden for fremstilling af specialtryksfarve, der producerer produkter med høj ydelse til digital, flexografisk smal web- og skærmudskrivning, der farver billederne på tusindvis af dagligvarer - fra detaildisplayer, tekstiler og emballager til cd'er og dvd'er. FSIS UK-fabrikken vandt for nylig "Best Process Plant Award" på 2011 "Best Factory Awards", der drives af Cranfield School of Management og Works Management Magazine, der har til formål at fremme og belønne produktionsteknologi i Storbritannien for at øge international konkurrenceevne.

Pålidelighed er afgørende

I løbet af det sidste årti, især i de forløbne 3-4 år, har ændringer i det digitale format for bredformat digitalt blik set FSIS reagere på at opretholde sin position som UV-teknologi leder. I dag skal hver proces på fabrikken være ultra effektiv og 100% pålidelig for at imødekomme høje kunders krav.

"Vi har en perle / spredningsmølle, der effektivt omfatter en 6 liter kapacitet, vandkølet vandret kammer", forklarer firmaets Productivity Services Manager, Trevor Cornock. "Inden i kammeret er en række meget små perler lavet af slidstærkt yttrium stabiliseret zirconium, der måler 1.6-2.4 mm i diameter. Disse perler indsættes for at male pigmentet, der formales. "

Selvom dette lyder ligefrem, stødte Fujifilm SIS på et uventet problem, der på grund af sin gentagne karakter begyndte at have en betydelig indflydelse på produktiviteten.

"En vis viskøs blækkomponent, vi bruger, har en UV-monomertype base, der kan helbrede, når den udsættes for temperaturer over 50C," siger hr. Cornock. "Fordi vores tidligere AOD-pumpe genererede en rimelig friktion, konverteres dette til varme og forårsager blækkomponenten at vende fra flydende til gel, når temperaturerne overskrider 60 ° C, hvilket i sidste ende ville bringe kuglemøllen til ophør."

Lavfriktionsopløsning

Det var tydeligt, at FSIS krævede en pumpe, der genererede minimal friktion, og dermed kunne undgå de hermed forbundne varmeproblemer. Som en eksisterende leverandør til Fujifilm SIS tidligere Sericol kunne Watson-Marlow anbefale en løsning i form af sin MasoSine SPS serie, en meget pålidelig og økonomisk positiv forskydningspumpe til industrielle applikationer. Dens design har en eksklusiv sinusformet rotor, der overvinder begrænsningerne i konventionelle roterende lobe pumper til kraftig sugning med lav forskydning, lav pulsering, blid håndtering ... og vigtigst for FSIS, meget lav friktion.

MasoSine SPS pumper tilbyder kapacitet op til 91.2 m & sup3; / hr og tryk op til 15 bar, hvilket gør det muligt for typiske tjenester at omfatte silikone, klæbemidler, monomerer, polymerer, latex, gelatine og harpikser. Indledende forsøg på den viskøse blækkomponent ved FSIS viste en rungende succes. I øvrigt kræves der også omfattende valideringstests for at sikre, at procesændringen på 350-medarbejderfaciliteten ikke havde nogen effekt på slutprodukterne.

"MasoSine-pumpens lave forskydningsevne og dets evne til at klare høj viskositet viste sig at være en nøglefaktor," siger hr. Cornock. "En anden stor fordel er, at SPS-pumpen kan fungere ved meget lave flowhastigheder på omkring 30 omdr./min. Dette er vigtigt, fordi hvis pumpen har en høj strømningshastighed, er dykningstiden for produktet i maskinen utilstrækkelig til fuldt fræsning. "

MasoSine-pumpen er installeret i omkring ni måneder, og FSIS rapporterer ingen problemer overhovedet. Dette understøttes af den lave vedligeholdelsesdesign af SPS-serien. Med en enkelt aksel og rotor er der ikke behov for de komplekse timing gear og flere tætninger forbundet med konventionelle roterende lobe pumper. En rotor, en aksel og en forsegling svarer til simpel og økonomisk vedligeholdelse.

www.wmpg.co.uk

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.