← Tilbage til Pumper kategori

Landia Chopper Pumps vinder kamp for at skabe ny arv

landia hugge besværligt filamentøst materiale

Med en investering på £ 60M, der sigter mod at producere 30% mere grøn energi fra dens største rensningsanlæg, har Severn Trents opgradering af sine tolv anaerobe fordøjere sat mennesker og pumper til den ultimative test.

Severn Trent er erfarne i behandling af slam med Advanced Digestion, men konvertering af dets konventionelle fordøjere til en ny termisk hydrolyseproces involverede en vanskelig overgangsfase, der kræver en speciel pumpevalg.

Ved behandling af spildevand fra en befolkningækvivalent på 2.5 millioner mennesker og industri i Birmingham-området opbyggede hver 5,000m3-digester ved Minworth STW en mængde bundet korn og klud, hvilket gjorde arven slam vanskeligt at pumpe.

Severn Trent genererer allerede ca. 34% af al den energi, den bruger som en forretning fra vedvarende energikilder, og ved at søge at nå et mål på 50% af 2020 bragte det de betroede tjenester fra rammepartnerne MWH Treatment til at designe og konstruere en 3- stream termisk hydrolyseanlæg (THP) ved hjælp af Cambi-teknologi.

At gøre AD-processen mere effektiv giver også den ekstra fordel ved, at slamkage klassificeres som forbedret produktgødning med potentiel anvendelse i produktionen af ​​afgrøder til konsum.

Severn Trent er førende inden for vedvarende energi, og Minworth-webstedet har allerede Combined Heat & Power (CHP), der kontinuerligt kan generere over 8 MW og en gas-til-net-proces, der producerer op til 750 m3 / time biomethan.

Cambis avancerede THP-reaktorer ødelægger patogener inden fordøjelsen. Det er designet til at behandle 70,000 ton (tørt faststof) slam pr. År med et højdepunkt på 250 samlede tørstofstoffer (tds) pr. Dag.

I Minworth i mange år blev slam flyttet fra opbevaring af tanke til fordøjere (i ca. 15 dage retentionstid), derefter til sekundære fordøjere, inden det blev afvandt. Som Richard Thomson, projektleder hos MWH Treatment forklarer, betød opgradering til Cambis avancerede fordøjelsesproces også sourcingpumper, der var i stand til et så krævende driftspunkt.

"Meget udfordrende arveslam"

”Vi kendte til andre rensningsanlæg, der havde problemer med recirkulation af slam”, han sagde, ”Og hovedet og rørledningsafstanden var en bekymring i designet - for ikke at nævne det faktum, at pumperne skulle være i stand til at håndtere det meget udfordrende arveslam uden blokeringer eller sammenbrud”.

Installation af den termiske hydrolyseproces opstrøms for de eksisterende fordøjere ville se slam screenet, først afvandt til 22%, derefter fortyndet til 16%, før det hydrolyseres. Derefter holdes slammet i reaktorbeholdere i mellem 22 og 30 minutter ved et tryk på 6 bar og en temperatur på 175 grader for at ødelægge patogener.

For yderligere at nedbryde cellestrukturen trykkes slammet ned i flashtanke. Denne kraftige desintegrationsproces producerer et varmt hydrolyseret slam, som fortyndes 3 til 1 med slam fra fordøjere og afkøles i varmevekslere for at bringe temperaturen ned til 42 grader.

landia chopper pumper minworth

Landia chopper pumper på Minworth

”Det er på dette tidspunkt, hvor pumpernes afgørende rolle kommer ind”, tilføjer Richard Thomson.

'Den eneste chopper pumpe der kunne opnå det, vi havde brug for'

”Vi vidste, at især de første par måneder, ved at tage arvemasse slam direkte (ved en strømningshastighed på 20m3 / t, samlet hoved 5-stang) fra 12-fordøjere, helt tilbage til hydrolyseanlægget, ville se, at pumperne står over for en svær pligt. Som det var, blev beslutningen om, hvilken producent at samarbejde med, let til sidst af Cambi, der anbefalede Landia på grund af god ydelse på forskellige steder.

Dette førte til et sundt samarbejde, da vi designet den mest effektive løsning til denne meget vanskelige applikation. Landia var faktisk den eneste chopper pumpe, der kunne opnå det, vi havde brug for ”.

I udvælgelsestrinnet kiggede MWH Treatment og Landia langt og hårdt på pumpehjulstørrelser for 30kW, 3,000 o / min chopper-pumper, idet de valgte en midten af ​​rækkevidden for at give mulighed for fleksibilitet.

Richard Thomson tilføjet: ”Denne designfunktion fra Landia viste, hvor alsidige dens pumper er - hvilket giver os muligheden for at ændre i fremtiden, hvis det er nødvendigt.”

Landia-pumpernes lille fodaftryk var også en vigtig faktor, da pladsen ved Minworth STW er begrænset. Richard Thomson og hans team hos MWH planlagde at designe en række pumpeborde, der var udstyret med eksisterende rørværkskonfigurationer - og med aftagelige hjul, så enhederne kan flyttes rundt i begrænsningerne i digester-gallerierne for at give mulighed for let service i taljen højde.

Han fortsatte: ”Det har været vigtigt at kunne bringe digester-slammet tilbage til hydrolyseanlægget, så det kan blandes med det hydrolyserede slam og anbringes gennem varmevekslerne og derefter pumpes tilbage til fordøjere. Fortynding af det hydrolyserede slam forbedrer dets egenskaber til succes for hele processen.

”Siden de startede online i marts, april og juli sidste år - fire pumper ad gangen - en på hver kokeapparat, har de været meget gode driftsmæssige, især at skulle arbejde med sådan hårdt i de første 3 måneder. Du kunne høre dem hugge det besværlige filamentøse materiale. Fra et procesperspektiv er chopperpumpens kontinuerlige maceration meget fordelagtig ”.

"Så meget mere kritisk, at Landia-pumperne fungerede godt"

Thomson forklarede, at skylle-sekvenser blev introduceret for at håndtere efterspørgslen efter eksisterende slam for at kontrollere strømningerne og mindske risikoen for, at blokeringen af ​​plugventiler ikke bliver for hyppig. Planen virkede - og nu er skylningen ikke længere påkrævet, hvilket er en bemærkelsesværdig præstation i løbet af tre tilbageholdelser for at konvertere traditionelle fordøjere til nye hydrolyserede slambeholdere.

På et 2-årigt byggeprogram var den rensning og nedlukning, der kræves til 5000m3-fordøjere på tre til seks måneder, bare ikke levedygtig, hvilket gjorde det desto mere kritisk, at Landia-pumperne fungerede godt.

”På vores SCADA har vi været i stand til at se de trendende data om pumpernes ydeevne, inklusive strøm, strømme, hoved - hvilket viser, hvor hårdt arbejdet var i de første tre måneder. Efterhånden som slammet gradvist er forbedret, har pumpernes effektivitet også gjort, med mindre klude, hvilket betyder langt mindre energi kræves.

Ikke overraskende har pumperne ikke gennemgået fuldstændig uskadt, men et par lejer og blot en skæreudskiftning er intet, når man betragter opgavens store omfang i en så vigtig og erklærende opgradering i energiudvinding til vandindustrien ”.

www.landia.co.uk

Landia Ltd

Lav højkvalitets pumper og blandere. Vi har lavet dette siden 1933. Vi arbejder meget tæt sammen med vores kunder for at opnå den bedst mulige løsning. Vi sælger ikke off-the-shelf produkter.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link