← Tilbage til Inspektion & Vision Systems kategori

Festningsgravitymetaldetektor er et tillidsvalg for bulknødder og frø

levantine stealth gravitation

Da spiselige møtrik- og frøprocessor Levantine ville være sikker på at installere præcis og pålidelig tyngdekraftsmetaldetektion på en bulkbagging-linje, med et særligt fokus på dets hurtige afvisningsegenskaber, valgte den den nyeste version af et system, det havde installeret fem år tidligere - Stealth Gravity-systemet fra Fortress Technology.

Det London-baserede selskab erhvervede først en Stealth Gravity-metaldetektor til sine produkter i 2013. ”Vi installerede en yderligere linje og ønskede at opnå det samme niveau af pålidelighed og nøjagtighed,” siger Levantines administrerende direktør David Danil.

"Vi er BRC (British Retail Consortium) certificeret," understreger han. ”Som en del af dette har vi HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) -vurderinger, med detektering af metalforurening højt oppe på listen over kontrolpunkter. Følsomhedsniveauer er også enormt vigtige, og fæstningsudstyret overskred også disse krav. ”

Mens forskellige sorter af nødder stadig udgør størstedelen af ​​Levantines volumen, bliver frø en stadig vigtigere del af forretningen.

Som David forklarer, henvender virksomheden sig til detailsalgspakker, inklusive egne mærkeprodukter til mange af de store multipler. Alligevel involverer størstedelen af ​​sin virksomhed hovedforsyningen af ​​nødder og frø til andre fødevareprocessorer, herunder snackmærker, chokoladefabrikanter og isproducenter. Bulkposer er fyldt i vægte på 12.5kg, 15kg, 25kg og endda 1 ton.

Et centralt spørgsmål for Levantine var hastigheden og præcisionen i afvisningssystemet, hvilket helt klart er et kritisk problem med værdifuldt fritflydende produkt i frit fald. Det er vigtigt, at enhver forurenende stof målrettes og fjernes nøjagtigt, men dette skal ske uden at fjerne for store mængder uforurenet produkt med det.

"Med hensyn til afvisningsmekanismen vidste vi, at dette system gjorde jobbet for os," siger David. "Hastigheden kan justeres via en trykreducerende ventil, afhængigt af produktets vægt og hastighed."

En bekymring for Levantine før installationen var, at vibrationer i et så travlt produktionsmiljø, med et produkt, der hældes lodret gennem åbningen, kunne have negativ indflydelse på maskinens nøjagtighed. ”Fastgørelsen skal være solid, da alt, hvad der ryster metaldetektoren påvirker aflæsningen og dens nøjagtighed,” siger han.

Kevin Shackell, salgschef hos Fortress, tilføjer: ”Afvisningsmekanismen er især kraftig og præcis, så metaldetektoren skal holdes sikkert på plads for at undgå fysisk interferens. Men det skal også isoleres effektivt for at undgå elektrisk interferens. ”

Behovet for at faktor i 'produkteffekt' er vigtigt i mange fødevarekategorier, herunder nødder og frø, især hvor salt, olier og andre krydderier kan efterligne tilstedeværelsen af ​​metalforurenende stoffer. "Virkningen af ​​denne 'våde' produkteffekt har været minimal for os med Stealth Gravity-detektoren," siger David. "Maskinindstillingerne kan justeres for at læse produktet nøjagtigt."

Han tilføjer: ”Det er sandsynligt, at vi kun sandsynligvis får en falsk afvisning, hvor der for eksempel er en gruppe af produkter, salt eller urter. Det er ikke et stort spørgsmål for os. ”

cashew nødder

Levantine leverer både bulk- og private label-produkter til snacksindustrien og til andre fødevareprocessorer

MONTERING RUNDT FABRIK FODTRYK

Levantine driver et travlt produktionssted i Hayes, West London. Virksomheden, der er specialiseret i bagning, karamelisering og krydderier, producerer i 2003, producerer dagligt over 10 tons spiselige nødder og frø.

For at spare på plads er Stealth-detektoren placeret midtvejs mellem første sal i Levantine-fabrikken og en mezzanin. Det styres fra et fjernpanel på operatørniveau, hvor produktet falder fra en tragt til veje- og posestationen nedenfor.

Stealth tilbyder den høje følsomhed, der følger med Digital Signal Processing-teknologi, der tillader detektion af jernholdige, ikke-jernholdige og rustfrie stålforureninger, selv ned til de mindste dimensioner. Dataindsamling er integreret i systemet, hvor Contact Reporter-software hjælper med at sikre HACCP-overholdelse.

"En række funktioner adskiller os på Fæstningen," siger Kevin. ”En af disse er vores 'Alder forældede' garanti. Det betyder, at vi altid vil være der med support og opgraderinger, hvor det er nødvendigt. Et andet er vores parathed til at tilpasse systemer og konfigurere dem, så de passer til specifikke behov og planlayout. Hvis vi selvfølgelig kan planlægge dem fra et tidligere tidspunkt, som det var tilfældet med det andet Stealth-system i Levantine, gør det naturligvis projektet lettere at styre og optimere. ”

Kevin tilføjer: ”Vi var virkelig glade for, at Levantine valgte at vende tilbage til Fortress for sit andet Stealth-system. På denne konkurrencedygtige markedsplads tager vi intet for givet, og vi gjorde vores yderste for at sikre, at projektet blev en succes. ”

www.fortresstechnology.co.uk

Fortress Technology (Europe) Ltd

Vi er en førende designer og producent af "Phantom" & "Stealth" mærkevaredetektionssystemer til en bred vifte af markeder for at tilfredsstille både kunde- og forhandlerkoder, herunder BRC.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via