← Tilbage til Pumper kategori

FISHING TACKLE MANUFACTURER HOOKED ON PLASTIC PUMPS

plast magnetdrev centrifugalpumper

Plastmagnet-centrifugalpumper

Metalbehandling og plating processer er anerkendt som blandt de mest udfordrende applikationer for pumper. Dette skyldes ofte det miljø, hvor pumperne fungerer, sammen med det brede vifte af aggressive væsker, der anvendes i mange af disse overfladebehandlinger og efterbehandling. Finish Thompson-sortimentet af magnetdrevne centrifugalpumper, der er tilgængelige via MICHAEL SMITH ENGINEERS, er blevet brugt succesfuldt i nogle af de mest krævende metalbehandlinger.

Et interessant eksempel er Wright McGill, producenter af Eagle Claw Fishing Tackle-mærket, et Colorado-baseret firma, der bruger Finish Thompson DB Series pumper. Virksomheden producerer hvert år årligt millioner af højkvalitets fiskekroge i et utal af stilarter og farver, der kræver et utrolig effektivt udvalg af præcisionsmetalbehandling. Disse processer omfatter nikkel, elektrofri nikkel (EN), tin, messing, zink, bronze og endog guldbelægning. Kroge er fremstillet i så mange farver, fordi bestemte farver har vist sig at være attraktive for visse arter af fisk. Udover plettering indbefatter deres metalfinisheringsprocesser også vaskning, varmebehandling og anvendelse af forskellige malingstypebelægninger.

I 2005 færdiggjorde Finish Thompson designen af ​​deres seneste magnetdrevspumpe, DB-serien, som omfattede konstrueret plast og andre specialiserede materialer for at sikre optimal korrosionsbestandighed.

Ud over at bruge disse materialer har de fået nytte af den nyeste teknikteknologi, herunder computational fluid dynamics, finite elementanalyse og brugerdefineret magnetisk design software.
For at færdiggøre udviklings- og testprocessen havde Finish Thompson et passende krævende teststed, og produktionsstedet for Eagle Claw var glad for at forpligte. En af processerne involverede koncentreret salpetersyre, der blev anvendt som et strippemiddel til fjernelse af bebyggelsesmaterialer på tønder og andre emner, der anvendes i deres platingprocesser. Nitric er en ekstremt aggressiv stærkt oxiderende syre, der er i stand til at opløse de fleste metaller og har en alvorlig virkning på mange andre materialer. Til sidst blev salpetersyren mættet med de forskellige pletteringsprodukter, der blev fjernet under afrimningsprocessen, og ingeniører begyndte at se på måder at reducere brugen af ​​salpetersyre på. Dette førte til installation af DB-serien pumpe på et sporbasis inden for et filtreringssystem, der var designet til at genbruge salpetersyren.

En DB-testpumpe blev fremstillet af ekstremt korrosionsbestandige materialer, herunder præcisionsstøbt carbonfibrefyldt PVDF, PTFE-bøsning, keramiske højdygtige og kraftfulde neodymdrevmagneter indkapslet i ren PVDF. Det blev derefter installeret i salpetersyre genbrugssystemet, en virkelig udfordrende applikation. Når det var installeret på filtreringssystemet, blev det brugt til at cirkulere ca. 680 liter salpetersyre gennem en række filtre, hvor hvert filter fjernede progressivt mindre partikler. Målet var at omsætte tanken omkring tre gange i timen, indtil salpetersyren var ren nok til genanvendelse. Pumpen var i regelmæssig drift i seks måneder, mens effektiviteten af ​​filtreringsprocessen blev evalueret. På grund af den fremragende præstation og pålidelighed af pumpen i denne test fortsætter Wright McGill med at bruge Finish Thompson magnetdrevspumper til håndtering af ætsende og farlige væsker i applikationer gennem hele anlægget.

Som et resultat af de ikke-metalliske materialer, der anvendes til både boligen og alle nøglefugtede komponenter, er DB pumper ideelle til overførsel af ætsende væsker i kemisk fremstilling, metalplettering, overfladebehandling, spildevandsbehandling, elektronikproduktion eller hvor farlige væsker skal pumpes sikkert.
De er tilgængelige i en tæt koblet designkonfiguration for optimal magnetjustering og giver udvidet tørdriftskapacitet, når de er angivet med en carbonbøsning, og er derfor beskyttet mod systemforstyrrelser.

Andre funktioner og fordele er: høj driftseffektivitet, hvilket resulterer i lavere energiforbrug, forbedret hydraulisk dækning for både 50 og 60 Hz drift. De har jævnt fordelte pumpehjulskonstruktioner, hvilket gør det muligt at opfylde pligten præcist og en todelt pumpehjulskonstruktion, der gør det muligt at udskifte pumpehjulet eller den indre drivmagnet individuelt. Desuden tilbyder DB Series pumperne høj arbejdstryk kapacitet, hvilket betyder, at væsker med en høj tyngdekraft nemt kan pumpes uden behov for impeller trimning.
Pumperne er konstrueret til enten vandret eller lodret installation (vertikal, når de er udstyret med en IEC-motor), de har en maksimal driftstemperatur på 180 ° F (82 ° C) for polypropylenmodellen og 220 ° F (104 ° C) til PVDF mulighed.

Michael Smith Engineers Ltd

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.