← Tilbage til Sensors kategori

Energi høst teknologi virker "som en drøm" på Tata Steel

ABB, Tata Steel, energi høst, trådløs termoelement

Tata Steel afprøver et nyt termoelement fra ABB, der genererer den energi, der er nødvendig for at drive det fra varmen i den omgivende proces. Kombinering af denne energihøstteknologi med trådløs kommunikation eliminerer effektivt behovet for at køre ledninger til eller fra enheden.

"Det ville være en drøm for en ingeniør at have et selvdrevet trådløst termoelement," siger Nikhil Kumar, områdets elektriske ingeniør til højovnen No.5 på Port Talbot stålværker. "Du behøver ikke køre noget kabel, hvilket sparer penge på installationen og eliminerer også risikoen for brænding eller beskadigelse af kablet under drift."

ABB-enheden har ikke gået glip af en enkelt læsning i de tre måneder siden den blev installeret, og har ikke nødt til at tage engang til sin batteri-backup, ifølge Tata Steel.

Forsøget blev indledt for at se, hvordan teknologien ville klare sig i et af de hårdeste driftsmiljøer i industrien. Termoelementet er installeret på en af ​​plantens dampledninger, der arbejder ved 120oC. Høstteknologien kræver en temperaturforskel på kun 30oC mellem processen og dens omgivelser for at kunne styre instrumentets elektronik og sende sine aflæsninger.

Dette står i modsætning til resultaterne fra et andet termoelement, som blev installeret i nærheden for at teste, hvad der sker, når der installeres et energihøstinstrument uden den nødvendige temperaturforskel. Dette andet instrument har måttet stole på dets batteri for hele testens varighed.

Tata Steel har også testet trådløse adaptere monteret på et par tryktransmittere. Adapterne gør det muligt for alle instrumenter at kommunikere med hinanden og med anlæggets styresystem via en trådløs gateway.

"Vi har installeret et maske af instrumenter omkring højovnen for at teste hvordan de klare," siger hr. Kumar. "Netværket har vist sig at være robust, og resultaterne er meget lovende fremad."

Han siger at instrumenterne er i stand til at tale med gatewayen op til 50m væk, hvis der er en klar synsfelt. I praksis er der adskillige vægge, rør og andre forhindringer omkring anlægget, hvilket bringer den afstand ned.

Faktisk har energihøstende termoelementet fungeret med succes i en afstand af omkring 20 meter fra gatewayen. "Det har ikke tabt en læsning under hele forsøget", siger hr. Kumar.

Og selv om en af ​​tryktransmitterne er placeret inde i et pumpehus, der gør det umuligt at "se" gatewayen direkte, har den kommunikeret med succes med termoelementet, som derefter passerer dataene til gatewayen. "Det er en ganske smart og robust kommunikationsform," siger hr. Kumar. "Med instrumenterne, der kommunikerer med deres naboer såvel som porten, kan nettet fortsætte med at fungere, selvom en af ​​dem er beskadiget eller utilgængelig."

Med lednings- og installationsomkostninger tegner sig typisk for næsten 50 procent af de samlede omkostninger ved et industrielt instrument, det gør både økonomisk og teknologisk mening at bruge trådløse enheder, hvor det er muligt.

Energihøstning er et ideelt alternativ til kablede eller batteridrevne enheder i processer, der er egnede til brug af trådløse enheder. Energihøstning tager energi fra miljøet og omdanner det til brugbar elektrisk energi, som derefter bruges til at drive den trådløse enhed. Udover termisk energi kan energihøstteknologi også bruges til at udlede strøm fra solstråling, vibrationer og kinetisk energi fra flydende medier eller bevægelige dele.

ABB Measurement Products

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.