← Tilbage til Sensors kategori

Energi høst teknologi virker "som en drøm" på Tata Steel

ABB, Tata Steel, energi høst, trådløs termoelement

Tata Steel er afprøvning en roman termoelement fra ABB, der genererer den nødvendige energi til at køre det fra varmen i det omkringliggende processen. Ved at kombinere denne energi høst teknologi med trådløs kommunikation effektivt eliminerer behovet for at køre alle ledninger til eller fra enheden.

"Det ville være en drøm for en ingeniør til at have en selvstændig drevet trådløse termoelement," siger Nikhil Kumar, område elektroingeniør til højovn No.5 ved Port Talbot stålværket. "Du behøver ikke at køre nogen kabel, hvilket sparer penge på installation og samtidig eliminerer risikoen for at brænde eller beskadige kablet under drift."

ABB-enheden har ikke forpasset en enkelt behandling i de tre måneder, siden det blev installeret, og ikke har måttet ty en gang til sin on-board batteri backup, ifølge Tata Steel.

Forsøget blev indledt for at se, hvordan teknologien ville klare sig i et af de hårdeste driftsmiljøer i industrien. Termoelementet er installeret på en af ​​plantens dampledninger, der arbejder ved 120oC. Høstteknologien kræver en temperaturforskel på kun 30oC mellem processen og dens omgivelser for at kunne styre instrumentets elektronik og sende sine aflæsninger.

Dette står i modsætning til resultaterne fra et andet termoelement, som blev installeret i nærheden for at teste, hvad der sker, når der installeres et energihøstinstrument uden den nødvendige temperaturforskel. Dette andet instrument har måttet stole på dets batteri for hele testens varighed.

Tata Steel har også været afprøvning trådløse adaptere monteret på et par af tryktransmittere. Adapterne sætte alle de instrumenter til at kommunikere med hinanden og med anlæggets styresystem via en trådløs gateway.

"Vi har installeret et maske af instrumenter omkring højovnen for at teste hvordan de klare," siger hr. Kumar. "Netværket har vist sig at være robust, og resultaterne er meget lovende fremad."

Han siger, at instrumenterne er i stand til at tale til gateway op til 50m væk, hvis der er en klar linje af syne. I praksis er der mange vægge, rør og andre forhindringer fra anlægget, hvilket bringer afstanden ned.

Faktisk har den energi høst termoelement været i drift med succes i en afstand af omkring 20 meter fra gateway. "Det har ikke tabt en læsning under hele retssagen," siger Kumar.

Og selv om en af ​​tryktransmittere er beliggende inde i et pumpehus, der gør det i stand til at "se" gateway direkte, det har været kommunikere med succes med termoelement, som derefter videregiver oplysningerne til gatewayen. "Det er en ganske smart og robust måde at kommunikere på," siger Kumar. "Med de instrumenter at kommunikere med deres naboer såvel som gateway, kan masken fortsætte med at fungere, selv hvis en af ​​dem er beskadiget eller utilgængelige."

Med ledninger og installationsomkostninger typisk tegner sig for næsten 50 procent af de samlede omkostninger ved en industriel instrument, gør det både økonomisk og teknologisk mening at bruge trådløse enheder, hvor det er muligt.

Energi høst giver et ideelt alternativ til kablede eller batteridrevne enheder i processer, der egner sig til brug af trådløse enheder. Energi høst tager energi fra miljøet og omdanner den til brugbar el-energi, som derefter bruges til at drive trådløse enhed. Samt termisk energi, energi høst teknologi kan også bruges til at hente strøm fra solens stråler, vibrationer og kinetisk energi fra strømmende medier eller bevægelige dele.

ABB Measurement Products

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.