← Tilbage til Pumper kategori

Energieffektivitet beder creamery om at investere i anden MasoSine-pumpe

rodda insta masosine sps 200 sinuspumpe

Da et verdensberømt creamery fra Cornwall installerede en ny deponeringsmaskine på fabrikken, har selskabets tidligere succes med en MasoSine-pumpe fra Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) sikret det returneret til samme kilde til en anden enhed. Denne gang er en energieffektiv Certa 100 blev anbefalet at overføre en række dobbelt- og enkeltkremprodukter fra mobile opbevaringstanke til beholderen på den nye deponeringsmaskine.

AE Rodda og Søn har lavet Cornish clotted cream siden 1890, da Eliza Jane Rodda, Great-Great Grandmother fra den nuværende administrerende direktør, Nicholas Rodda, begyndte at lave Cornish clotted cream i hendes farmhouse køkken her i hjertet af Cornwall. 128 år senere opretholder virksomheden stadig mange traditionelle fremstillingsmetoder. Rodda ledte vejen i kampagnen for at få beskyttet status for denne korniske delikatesse og i 1998 blev det tildelt Protected Designation of Origin status sammen med lignende Champagne og Parma skinke.

Virksomheden er den største Cornish clotted creme Brand i Storbritannien Rodda eksporterer også sine produkter verden over med sin berømte clotted cream serveres sammen med fløde te på en række flyselskaber.

Tidligere succes

I 2012 har Rodda installeret en MasoSine SPS 200 sinuspumpe som led i en ny clotted cream line, og dens pålidelige ydeevne har imponeret vedligeholdelsesholdet.

"Vi var i færd med at investere i en ny deponeringsmaskine, som i det væsentlige deponerer creme i en gryde og forsegler den med et låg, så vi var nødt til at søge en passende pumpe til at overføre produktet fra mobile opbevaringstanke" forklarer vedligeholdelsesleder Paul Johnson.

"I løbet af de sidste seks års hårdt arbejde har vi næsten ikke vedligeholdt problemer med SPS 200; det har i det væsentlige taget sig af sig selv " siger hr. johnson. "Det er vigtigt, at pumpen ikke beskadiger eller kompromitterer produktintegriteten, hvilket er afgørende for vores produktionsproces."

Denne samme tilgang var nødvendig for selskabets nye hældeflødeproduktionsfacilitet: lav forskydning, lav pulsering og blid håndtering.

"Ved hjælp af en centrifugalpumpe, for eksempel, ville effektiviteten krumme cremen i noget som smør" siger hr. johnson. "En sinuspumpe var helt klart vejen frem og vi var ivrige efter den nye Certa fra WMFTG, især på grund af dens energieffektivitetskendetegn."

I modsætning til traditionelle pumper med rotorer, der skærer gennem væsken, bærer Certa sinusoidal rotor forsigtigt produkt gennem pumpen for dramatisk at reducere forskydning, mens strømforbruget reduceres med op til 50% med højviskosevæsker. Yderligere fordele og højtydende niveauer leveret af sinusformet teknologi omfatter stort set ingen pulsering, enkelhed, pålidelighed, udskiftelige dele og lave ejendomsomkostninger.

Retfærdig rengøring

Watson-Marlows tekniske team rådede AE ​​Rodda og Son om, at den mindste pumpe i Certa-serien, Certa 100, ville opfylde deres krav. Denne pumpe leverer den krævede strømningshastighed på op 4200 l / h.

Med hensyn til processen bliver en mobil opbevaringstank kørt op til den nye deponeringsmaskine, hvor Certa 100 overfører creme fra den ene til den anden. Pumpen er monteret lav, hvilket letter et hoved på to meter i maskinens tragt. Ingen priming er påkrævet.

Certa er udstyret med EHEDG (Type EL klasse I og EL Aseptisk klasse I) og 3A certificering som standard, og er meget nem at rengøre for minimal nedetid. Renere end nogen lap eller perifer stempelpumpe, en række syv Certa pumper er tilgængelig til strømningshastigheder op til 99,000 l / h og tryk på 15 bar.

"Vi har haft MasoSine Certa 100 i omkring 12 måneder, og der har ikke været nogen problemer," rapporterer john john. "Pumpen er desuden imponerende stille og er ekstremt energieffektiv. Fra erfaring har vi lært, at det er tre gange dyrere at køre en pneumatisk pumpe end en elektrisk pumpe. "

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.