← Tilbage til Process Measurement & Instrumentation kategori

EMERSON'S PLANTWEB ARCHITECTURE HJÆLPER TANKOPLAGET TERMINAL I SVERIGE MØDE SENESTE SIKKERHEDSFORSKRIFTER

FH Tank Opbevaring

Rosemount®-sendere, plantebrede Smart Wireless-netværk og DeltaV ™ -automatiseringssystem bruges til at automatisere overvågning af tanklagerniveau.

FH Tank Storage AB anvender Emerson Process Management's Rosemount® trådløse niveau og tryktransmittere til at yde overlapsbeskyttelse ved sin Kalmar storage terminal på Sveriges østkyst. Virksomheden har installeret et plantebredt Smart Wireless-netværk, DeltaV ™ digitalt automatiseringssystem og AMS Suite prædiktiv vedligeholdelses software til at automatisere overvågning af tanklagerniveau. Dette gør det muligt for FH Tank Storage at opfylde de nyeste miljø- og sikkerhedskrav samt forbedre effektiviteten, nøjagtigheden og pålideligheden af ​​niveauovervågning og terminalpersonalets sikkerhed.

Emersons trådløse trådløse netværk har gjort det muligt at behandle måledata uden at skulle installere nye kabler, en omkostningsbesparelse på mellem € 50,000 og € 100,000. Ny kabling ville kræve omfattende grundlægning, der ville forstyrre operationer og tankstoftrafikken rundt på stedet.

Rosemount transmitterne indsættes på lagertanke og transmitterer måledata til Emerson's DeltaV-system installeret i hovedkontrolrummet. AMS Suite hjælper operatørerne med at overvåge sundheden for både det trådløse netværk og de enkelte transmittere og forbedrer vedligeholdelsespersonalets effektivitet ved at identificere eventuelle fejl og reducere antallet af ture i feltet.

"Emersons Rosemount-niveau, tryk- og temperatursendere og Smart Wireless-netværket har gjort det muligt for os at implementere et omkostningseffektivt automatiseret målesystem," siger Lars Ferm, stedleder, FH Tank Storage. "De har også forbedret overvågningen af ​​tankniveauer og har leveret en fuldt godkendt overspil beskyttelse løsning."

FH Tank Storage terminal har en kapacitet på ca. 13,000m3. 68-tankene, der strækker sig i størrelse fra 10m3 op til 2100m3, bruges til at opbevare opløsningsmidler, benzin og en række kemikalier. Stigende stramme miljøbestemmelser kræves overlapningsbeskyttelse, der skal tilføjes til alle eksisterende tanke, med nyniveaukontakter, der er nødvendige for at udløse en alarm, skal niveauerne stige over forudindstillede niveauer.

Tidligere blev tankniveau målinger udført manuelt. Dette krævede, at operatørerne klatrede op i toppen af ​​tanke under udfordrende vinterforhold, hvilket gjorde dem i fare for skade. Månedskontrollerne tog en hel dag og involverede brugen af ​​dipping tove, beregning af mængder og opdatering af et hvidt bord i hovedkontrolrummet. Selv om et stramt sæt procedurer var på plads for at sikre nøjagtighed og pålidelighed af målinger, ønskede FH Tank Storage at automatisere disse målinger for at reducere risikoen og fjerne enhver potentiel menneskelig fejl ved optagelse, beregning og notering af tankniveauer.

Emerson foreslog implementeringen af ​​en kontinuerlig automatiseret måleopløsning ved hjælp af PlantWeb ™ digital arkitektur og Smart Wireless teknologi til at transmittere nøjagtige og opdaterede tankniveau målinger, som også kunne bruges til at give overspill beskyttelse. Rosemount-enheder implementeret på 29-tanke transmissionsniveau og temperaturdata tilbage til de nyeste versioner af DeltaV-systemet og AMS Suite-softwaren installeret i hovedkontrolrummet. En stor skærm giver operatørerne visualisering af alle tanke, tankniveauer og eventuelle højniveaualarmer eller instrumenteringsfejl. Løsningen blev præsenteret for og accepteret af Länsstyrelsen, det svenske lokale miljø og sikkerhedsmyndighed.

FH Tank Storage ønskede at minimere de forskellige typer af installerede enheder for at muliggøre lettere vedligeholdelse og reduceret lagerbeholdning. Til de mindre tanke installerede FH Tank Storage Emerson's Rosemount 3051S trådløse DP-tryktransmittere. Trykmåling af væskens masse og mediernes densitet bruges til at udlede niveau. Enhederne sender data hvert minut.

Et antal af de større tanke har flydende tag, hvilket gør det vanskeligere at installere DP-tryktransmittere, så Emerson's Rosemount 5402 ikke-kontaktende radarniveau transmittere er blevet indsat på større tanke. Emerson's Smart Wireless THUM ™ -adaptere er forbundet til hver af radarenhederne for at overføre data via det trådløse netværk. Rosemount 5402 blev valgt, fordi den passer til næsten alle tankstørrelser, er upåvirket af flydende tage og passer til en bred vifte af væsker og gasser. Målingsnøjagtighed påvirkes ikke af beskidte eller ætsende væsker eller ved væskeegenskaber, såsom tæthed og viskositet.

"Smart Wireless-netværket var relativt nemt at installere, og både netværket og transmitterne har været ekstremt pålidelige, da de blev installeret," forklarede Ferm. "Vi forventer at fortsætte med at distribuere enheder på trådløst niveau i den nærmeste fremtid, da vi ikke ser nogen grund eller fordel for at bruge kabler."

Der har hidtil ikke været overfyldningsalarmer på stedet, og de historiske oplysninger fra radarmålingerne har gjort det muligt hurtigt og præcist at svare på kundernes forespørgsler. På baggrund af denne succes har FH Tank Storage lagt en yderligere ordre til Rosemount radar niveau transmittere og THUM Adaptere til at automatisere 15 flere tanke. Desuden er 5-tanke i øjeblikket ved at blive konstrueret på terminalen, og Rosemount radaranordninger forventes at levere niveaumålinger og overspillbeskyttelse.

E-mail: [Email protected]
Web: www.EmersonProcess.eu

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.