← Tilbage til Process Measurement & Instrumentation kategori

Emerson Process Managements trådløse trådløse teknologi bekræfter råolietemperaturovervågning i lagertankbeskyttelsessystemer på BP Dalmeny Terminal, UK

Emerson's Smart trådløse temperatursender er installeret på BP Exploration's Dalmeny onshore terminal

Trådløs teknologi reducerer installationsomkostninger til flydende taktemperaturmåling og etablerer kommunikationsnetværk til fremtidig udvidelse

Emerson Process Management's trådløse temperatursender er installeret på BP Exploration's Dalmeny onshore terminal. Når det nye trådløse netværk er på plads, bekræftes det, at det eksisterende tankbeskyttelsessystem er i stand til at yde den nødvendige beskyttelse.

Dalmeny, der ligger i nærheden af ​​Edinburgh, Det Forenede Kongerige, har kapacitet til at lagre omkring fire millioner tønder stabiliseret råolie fra Forties-oliefeltet. Otte sammenkoblede opbevaringstanke, 40-50m i diameter, bruges til at regulere olieflowet mellem produktionsbrønde og tankskibe eller rørledninger, som transporterer det til raffinaderiet.

BP måler allerede olietemperaturen ved siden af ​​tankene. Men på grund af tankens størrelse var der bekymring for, at der kunne være en betydelig forskel mellem temperaturer ved kanten af ​​tanken og i midten. Der var derfor behov for en række målinger for at bekræfte temperaturforskelle. Dette frembragte en udfordring, fordi tankene skulle forblive i brug, hvilket gjorde det umuligt at installere temperaturprober.

En servicetank uden eksisterende temperaturmåling på plads frembragte den perfekte mulighed for at installere den nødvendige instrumentering. Imidlertid var der ingen ledningsinfrastruktur på plads til denne specifikke tank, så hvis BP havde installeret kabelforbundne sendere, ville de også skulle have installeret et kabel-recoil system til at klare det flydende tag. Dette ville have kostet mere end £ 15,000.

Wireless præsenterede et omkostningseffektivt alternativ, og havde succesfuldt anvendt Emersons Smart Wireless teknologi til at overvåge brøndhovedet ringetryk på sit Wytch Farm site. BP var overbevist om, at det ville være egnet til denne applikation.

"Vi var ivrige efter at installere en trådløs infrastruktur, der ville gøre det muligt for os at udvide og tilføje yderligere enheder ud over denne applikation uden behov for yderligere kablingsinfrastruktur og omkostningerne i forbindelse med det", siger Robin Hamill, elektroinstrumentingeniør, BP Exploration Operating Company. "Efter at have gennemgået de trådløse teknologier på markedet, følte vi, at Emersons Smart Wireless var den bedste løsning."

To Rosemount® trådløse temperatursender blev installeret, en i midten og en to tredjedele på tværs for at afgøre, om der var forskel på temperaturer i tanken. En yderligere sender blev installeret på hovedindløbsfoderet. Senderen er placeret omtrent 300m fra en Smart Wireless Gateway placeret på kontrolrummets ydervæg. Ved hjælp af en seriel forbindelse indføres data fra gatewayen til det eksisterende SCADA-system.

Ved at bruge data fra de trådløse trådløse sendere, opdagede BP, at der ikke var en betydelig forskel i temperatur på forskellige punkter i tanken.

"Ved hjælp af Smart Wireless kunne vi hurtigt og omkostningseffektivt installere det ønskede temperaturmåleudstyr." Sagde Hamill "De opnåede resultater betyder, at vi ikke har behov for at tilføje yderligere enheder til de andre tanke."

BP fortsætter med at måle råolietemperaturer i tanken ved hjælp af Smart Wireless-enhederne. De trådløse sendere er en del af et netværk, der bruger selvorganiserende teknologi. Som led i netværket blev to yderligere trådløse sendere placeret på strategiske positioner inden for anlægget til at fungere som repeaters. På trods af den lange afstand kommunikerer alle enheder direkte med gatewayen snarere end via repeaters. De ekstra sendere øger pålideligheden af ​​netværket ved at tilbyde flere veje til dataene til at rejse til gatewayen, hvis en sti bliver blokeret. Det selvorganiserende trådløse netværk justeres automatisk for at rute signaler rundt om eventuelle forhindringer, hvilket resulterer i større end 99% kommunikationssikkerhed. Den resulterende trådløse infrastruktur gør det muligt hurtigt og nemt at tilføje yderligere trådløse instrumenter.

"Vi har været meget imponerede over Smart Wireless-teknologien og betragter installationen som en stor succes," sagde Hamill. "Denne side oplever ekstreme vejrforhold, men det har ikke påvirket pålideligheden overhovedet."

Det var meget nemt at installere de trådløse trådløse enheder. Det tog kun en dag at fuldføre hele projektet, herunder konfiguration af serielinket til SCADA-systemet. Emerson's AMS ™ Suite prædiktive vedligeholdelsessoftware bruges til at styre det trådløse netværk. Siden det trådløse netværk blev installeret, har det været ekstremt pålideligt, da der ikke blev tabt data.

SmartWireless er en udvidelse af PlantWeb® digital arkitektur, der tilbyder løsninger til field instrumentation og plantedrift. Udover de produkter, der er installeret på Dalmeny-terminalen, omfatter andre trådløse produkter Fisher® positionsmonitorer, Rosemount Analytical-enheder og Machinery Health ™ Management-sendere og indfødte trådløse grænseflader til Ovation® digitale automationssystemer og SmartStart®-tjenester.

For mere information om Smart Wireless, besøg www.EmersonProcess.eu/SmartWireless, og for videoer om voksende slutbrugerprogrammer gå til www.EmersonSmartWireless.com/Videos.

For yderligere information kontakt venligst;

Emerson Process Management
Blegistrasse 21
6341 Baar
Schweiz

E-mail: [Email protected]
Web: www.EmersonProcess.eu

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.