← Tilbage til Condition & Vibration Monitoring kategori

Tilstandsovervågningsløsning hjælper med at forhindre uplanlagt nedetid ved svensk savværk

SmartCheck-enheder
  • Schaeffler SmartCheck-tilstandsovervågningssystemet er et effektivt, velprøvet værktøj til at forhindre ikke-planlagte maskinstandtider og produktionstab.
  • Der kræves ingen ekspertise eller kompetencer til at konfigurere og betjene SmartCheck. Operatører på savværket var i stand til at installere otte SmartChecks selv.
  • Siden installationen af ​​SmartCheck har der ikke været nogen uventede driftsstop. Møllen ved straks, hvornår noget ikke er rigtigt, og operatører træffer passende handling, inden der opstår problemer.


Selv de mest pålidelige maskiner vil i sidste ende mislykkes. Udfordringen for mange virksomheder er, om man skal holde maskinen kørt, indtil det uundgåelige pludselig opstår, eller om man skal omdanne det uundgåelige til en planlagt vedligeholdelsesforanstaltning. Operatøren af ​​et svensk savværk fandt svaret på dette spørgsmål i Schaefflers SmartCheck-tilstandsovervågningssystem.

Selv den bedste reparationsplan, inklusive levering af reservedele, kan ikke forhindre, at indtægterne uopretteligt går tabt med hver times produktionsstop. Dette er, hvad der skete med et savværk i Sverige for nylig, da en af ​​dens hovedmotorer pludselig mislykkedes. Selvom det kun tog fire timer at udskifte motoren, led operatøren et tab på omkring € 11,500 på grund af den ikke-planlagte produktionsstop - nedetid, der kunne have været forhindret.

Tilstandsovervågningssystemer (CMS), der er baseret på fastbårne vibrationer, er et effektivt, velprøvet værktøj til at forhindre ikke-planlagte maskinstandtider og derfor produktionstab. Nogle driftsledere holder sig imidlertid ikke fra at købe sådanne systemer, når de opdager, at det er nødvendigt med detaljeret specialistekspertise inden for vibrationsanalyse for at identificere skadetyper ved hjælp af et tilstandsovervågningssystem.

Dette øger omkostningerne, og mange forretningsoperatører ønsker ikke at være afhængige af eksterne specialister. En af de fremragende funktioner i SmartCheck-tilstandsovervågningssystemet fra Schaeffler er, at der ikke kræves nogen ekspertise eller færdigheder.

SmartCheck tilstandsovervågningssystem

Sagværket i Sverige

CMS klar til øjeblikkelig brug

Schaeffler SmartCheck er klar til brug i den leverede tilstand. Den integrerede software med sit standard sæt parametre tillader generel overvågning af enkle drev og enheder som motorer, pumper og ventilatorer baseret på solidt bårne vibrationer. Tilstandsovervågningssystemet bestemmer de tre generelle parametre (ISO10816, RMS [bredbånd] og peak-to-peak-værdien) baseret på accelerationssignalet og dets kuvertkurve.

Ikke kun kan operatører hente disse individuelle parametre ved hjælp af SmartWeb-webserveren, som er integreret i enheden, de kan også grafisk vise deres trendkurve over tid. Det er derfor meget let at identificere ændringer. Derudover er en temperatursensor integreret i enheden, som tillader yderligere trendovervågning af temperaturen.

Læringstilstand og alarmgrænser

Hver maskine har sit eget karakteristiske vibrationsniveau, og derfor skal alarmtærsklerne tilpasses specifikt til maskinen under den første drift. Af denne grund har SmartCheck en automatisk indlæringstilstand.

Baseret på de målte vibrationer bestemmer den automatisk de passende alarmgrænser. Så snart der er tilstrækkelige måledata til rådighed, erstattes de forudindstillede alarmgrænser automatisk med de nyligt fastlagte alarmgrænser. En LED på SmartCheck advarer operatøren straks, når en alarmgrænse overskrides.

Enheden har SLMP-kommunikationsprotokol fra Mitsubishi, som muliggør direkte transmission af parametre og alarmstatus til kontrolsystemet uden at skulle lægge yderligere kabler. Et Ethernet-kabel er alt, hvad der er nødvendigt for at vise maskinens tilstand i kontrolrummet.

SmartVisual-værktøjet bruges til at visualisere maskinens tilstand på en computer. Dette værktøj genererer grafiske repræsentationer af de drev, der overvåges, inklusive SmartCheck-enheder.

Frekvensselektiv overvågning med en fast hastighed

Generel overvågning er perfekt nok til mange maskiner og systemer. Derudover er der også en mulighed for at overvåge specifikke frekvenser, såsom dem, der findes i beskadigede rullelejer, geartænder og ventilatorpropeller ved hjælp af SmartCheck. Alt, hvad brugeren skal gøre, når man konfigurerer SmartWeb, er at specificere nogle grundlæggende data om de komponenter, der skal overvåges, f.eks. Lejebetegnelsen eller antallet af blæser.

SmartWeb tilbyder forskellige komponentskabeloner til indtastning af data, herunder ventilatorer, pumper, tandbånddrev, koblinger, gearkassetrin og aksler. Softwareassistenten understøtter brugeren i at udfylde komponentskabeloner. Endvidere kan de forskellige komponenter i en enhed overvåges samtidigt. Til dette formål kombineres adskillige komponentskabeloner simpelthen for at skabe en samlet konfiguration for den overvågede enhed.

En rullende lagerdatabase, integreret i SmartCheck, indeholder data til FAG-standardlejer, som er tilgængelige til overvågning af rullelejer. Brugere kan til enhver tid supplere denne database med yderligere rullende data. Tilstandsovervågningssystemet har derefter kun brug for hastigheden til at beregne overvågningsfrekvenser.

For drev med konstante hastigheder er den faste hastighed fra komponentskabelonen tilstrækkelig. SmartCheck beregner derefter automatisk de overvågningsfrekvenser, der kan bruges fra disse komponentdata. I modsætning til overvågning ved hjælp af generelle parametre kaldes dette frekvensselektiv overvågning. For operatører betyder dette tidligere advarselssignaler. Systemet registrerer skader på de relevante komponenter, ubalance, forkert justering og bankning.

smartweb-sagmølleoperatør

Sagbruksoperatøren registrerer let ændringer i parametrene beregnet ved hjælp af
integreret SmartWeb-webserver.

Frekvensselektiv overvågning af drev med forskellige hastigheder

I drev med forskellige hastigheder ændres overvågningsfrekvenserne proportionalt med hastigheden. For at justere overvågningsfrekvenserne til den aktuelle hastighed er maskinens hastighedssignal derfor forbundet til SmartCheck-enheden. Med dette signal justerer SmartCheck automatisk overvågningsfrekvenserne til maskinens aktuelle hastighed. Denne funktion kaldes hastighedssporing.

Konklusioner nået i Sverige

Hverken frekvensspecifik overvågning af hoveddrevene eller idriftsættelse af en tjenesteudbyder til at udføre tilstandsovervågning var nødvendig på det svenske savværk. Overvågning ved hjælp af de generelle parametre ifølge de foruddefinerede indstillinger ved levering har vist sig at være tilstrækkelig. Derudover var medarbejderne på savværket i stand til selv at udføre de fleste installationstrin.

Møllen var i stand til at montere otte SmartCheck-enheder, og en Schaeffler-ingeniør leverede support på stedet under den første drift. Siden da har systemerne kørt glat og er ekstremt nemt for kunden at betjene, evaluere måleværdier, der genereres i SmartWeb, og til at identificere eventuelle problemer.

Der har ikke været nogen uventet nedetid siden SmartCheck-enhederne blev installeret. Møllen ved straks, hvornår noget ikke er rigtigt, for eksempel når temperaturer uforklarligt stiger, eller når der sker væsentlige ændringer i vibrationer. Operatørerne træffer derefter de nødvendige forholdsregler, inden der opstår større problemer.

Tre softwareprogrammer til SmartCheck

SmartCheck konfigureres udelukkende ved hjælp af SmartWeb-webserveren, der leveres sammen med enheden. Det er også her, den generelle vibrationsanalyse implementeres, ligesom den, der bruges i det svenske savværk. SmartWeb er perfekt egnet til enkle maskiner og individuelle SmartCheck-enheder.

SmartUtility-lyssoftwaren, som er det andet softwareprogram, der er inkluderet i leveringsomfanget, gør det muligt at styre flere SmartCheck-enheder, f.eks. At ændre deres IP-adresser. Den aktuelle alarmstatus for alle SmartCheck-enheder vises på en liste.

Med SmartUtility-computersoftwaren, der valgfrit er tilgængeligt mod et gebyr, kan flere enheder i et netværk administreres, firmwareopdateringer kan installeres, og konfigurationer kan downloades, kopieres og sendes fra en SmartCheck-enhed.

Derudover kan brugerne også oprette automatiserede målerapporter, herunder enhedsinformation, alarmstatus, trenddata og logbogen. "Viewer" er det perfekte værktøj til analyse af data i detaljer.

www.schaeffler.co.uk

Schaeffler (UK)

Signatur: Sølv medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link