← Tilbage til Pumper kategori

Certa Pump viser sig ideel til gæroverførsel ved større uafhængigt bryggeri

dampfløjte certa
  • Certa pumpe betjener flere tanke på Steam Whistle bryggeriet i Canada
  • Høj viskositet, lav forskydning og lav pulsationsevne ideel til gæroverførsel
  • Yderligere ansøgninger planlægges nu


Gær er uden tvivl den vigtigste ingrediens i brygningsprocessen. Denne encelle-organisme tager enkle sukkerarter, såsom glukose og maltose, og producerer alkohol og kuldioxid - sidstnævnte giver øl som Pilsners sin essentielle svimmelhed. Med disse tanker i tankerne, når gær pumpes rundt i et bryggeri, kræves den yderste omhu for ikke at forårsage nogen skade, der kan forringe dens virkning.

Et sådant bryggeri, der er opmærksom på dette vigtige faktum, er Steam Whistle, hvor en MasoSine Certa-pumpe fra Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) bruges til god brug. Certa 100 blev oprindeligt leveret til det Toronto-baserede bryggeri som en del af et bryggeri designet af globale ledere inden for bryggeudstyr Esau & Hueber. Det har nu været til brug som en bærbar pumpeløsning til effektiv og pålidelig overførsel af gær.

Ved deres iboende design beskadiger MasoSine Certa-pumper ikke den meget vigtige gærcelle, hvilket forbedrer fermenteringen og dermed den samlede kvalitet og smag af ølet. Smag er meget vigtigt hos forbrugeren og giver bryggerier deres markedsdifferentiering. Som et resultat kræver bryggerier en proces, der sikrer, at den samlede smag ikke skifter fra tønde til tønde.

Steam Whistle historie

I løbet af de sidste to årtier er Steam Whistle vokset fra en drøm, der klækkes ud af branden til et af Canadas største og mest elskede uafhængige bryggerier. Steam Whistle's Pilsner er brygget ved det historiske John Street Roundhouse, nær basen i Torontos berømte CN Tower. Roundhouse fungerede engang som Canadian Pacific Rail's damplokomotivreparationsfacilitet, idet de tog de tog, der hjalp med at pionere nationen, og således inspirerede bryggeriets navn.

Som et notat er Steam Whistle en af ​​de eneste tilbageværende Pilsners i verden, der stadig overholder de strenge standarder i den bayerske renhedslov af 1516. Der er ingen majssirup, ingen skumforstærkere og ingen kunstige konserveringsmidler; Virksomheden brygger kun ved hjælp af rent kildevand, maltet byg, humle og gær.

Udfordringerne ved at pumpe gær

Der er visse udfordringer forbundet med pumpning af gær. For eksempel bør pumper være af typen med lav forskydning for at forhindre mulig gærskade. Her er MasoSine-pumper leveret af WMFTG vist sig at være meget effektive. Heldigvis for Steam Whistle var en sådan pumpe tæt på.

Det tre-fartøjs bryggehus Esau & Hueber på stedet ved Steam Whistle tilbyder en hastighed på 125 hl @ 12.0 ° P til urtebehandling, vandbalance og CIP. Den nyeste bryggehusteknologi er udviklet og konstrueret i overensstemmelse med ULc-, CSA- og TSSA-CRN-reglerne for at sikre optimal urtkvalitet og effektivitet.

Leveret som en del af bryggehuspakken, MasoSine Certa 100 blev set som værende nyttig til gæroverførselsafgifter i andre dele af Steam Whistle-bryggeriet. Med støtte fra WMFTG Canada og Senior salgsingeniør Fabio Martino, som tidligere har arbejdet for at levere adskillige vellykkede proces- og flowløsninger til Steam Whistle, herunder service på en Bredel-slangepumpe, er den meget effektive Certa 100 nu fuldt bærbar. Steam Whistle's specielt designet vogn har også et frekvensomformer (VFD), der hjælper med at optimere energieffektiviteten yderligere.

Lav forskydning, lav pulsering

Ved Steam Whistle bruges pumpen til at overføre tyktflydende gær fra flere tanke placeret omkring bryggeriet efter behov. Denne aktivitet har været i gang de sidste 18 måneder og viser sig at være bedre end at bruge membranpumper. For eksempel undgås luftforbruget forbundet med membranpumper, hvilket reducerer energiforbruget og omkostningerne. Derudover er glat pumpe med lav forskydning sikret, mens rengøring og vedligeholdelse er langt lettere.

MasoSine Certa-pumper er specielt designet til lav forskydning, overlegen viskøs produkthåndtering uden praktisk taget ingen pulsering. I modsætning til traditionelle pumper med rotorer, der skærer gennem væsken, bærer Certa sinusformede rotor forsigtigt væske gennem pumpen for dramatisk at reducere forskydningen, samtidig med at energiforbruget reduceres med op til 50%, når der overføres stoffer med høj viskositet såsom gær. Certa-pumper, som er ideel til fødevare- og drikkevaresektoren, tilbyder EHEDG Type EL Klasse I og 3A aseptisk certificering som standard. Certa 100 er den mindste i en række af syv pumper, der tilbyder strømningshastigheder til 99,000 l / h og tryk til 15-stangen.

Yderligere anvendelser

Sådan har Certa 100's succes for gæroverførsel været, at det nu er blevet identificeret til brug i en yderligere applikation på Steam Whistle med levedygtighedsvurderinger, der i øjeblikket er i gang.

Andre steder i virksomheden bliver en langtidsserverende Bredel-slangepumpe udsendt som en del af en diatomaceous (DE) -proces, en omkostningseffektiv og fleksibel filtreringsteknologi, der bruges til at klarlægge øl. DE kan være meget slibende, som Bredel-slangepumper er ideelle til.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link