← Tilbage til Pumper kategori

Det er på tide at tale slagge! Nå, aluminium salt opsving, at være præcis ...

overførsel af slibemiddelopslæmning

RVA, et franskfirma, der har specialiseret sig i genopretning af salt slagge, et biprodukt af aluminiumsmeltning, udnytter fordelene ved flere Bredel slangepumper fra Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG).

Et antal pumper anvendes til at transportere en slibemiddel af slibende oxid, der omfatter en blanding af væske og faste stoffer, som også er høj i temperatur. På grund af det overordnede driftsprincip i Bredels slangepumper er der dog også sikkerhed for pålideligheden sammen med deres robuste design.

I aluminiumraffineringsprocessen smeltes skrot i roterende eller efterklangsovne under et bad af smeltet salt, der flyder på metaloverfladen. Smeltet aluminium og dets saltdæksel tappes derefter fra den roterende tromleoverflade.

Den endelige saltblanding, der tappes fra ovnen, indeholder rester af aluminiummetal (omkring 5%) og forskellige metaloxider, hovedsageligt aluminiumoxid. Denne blanding størkner i pander for at blive det, der betegnes som "salt slagge".

Farligt affald

Salt slagge er et farligt affald, som skal bortskaffes under kontrollerede forhold. Historisk set blev aluminiumslagge i Europa deponeret, men en kombination af strammere miljøbestemmelser og store lossepladsomkostninger er afsluttet med denne praksis. I stedet genbruges slaggen i dedikerede planter som den, der drives af RVA.

Reproduktion genkendes i hele EU som den bedst mulige miljømulighed for salt slagge. RVA, der ligger mellem Reims og Metz i nordøst Frankrig, bruger oparbejdningsteknologi, der omdanner slaggen fra en affaldsstrøm til en kilde til essentielle råmaterialer. Anlægget er den eneste af sin type i landet.

Det er vigtigt, at RVA's slaggengenvindingsoperation er afhængig af en lukket kredsløbsproces, der stiller minimal krav til miljøet: der er ikke noget fast affald; Vand anvendt til vask recirkuleres; gasformige emissioner forbrændes til uskadelige rester; og ammoniakgas neutraliseres af dedikerede skrubber.

Et proprietært edb-styringssystem overvåger produktionsprocessen for at sikre, at nøglevariablerne forbliver inden for foruddefinerede grænser, mens udgange opfylder strenge specifikationer.

Fire-trins proces

Processen omfatter fire trin, hvoraf to bruger Bredel slangepumper i overførsel af slibende fluider. For det første males saltlagge med valgfri recirkulation for at frigøre aluminium ved hjælp af en hvirvelstrømsseparator og jern via en magnet. Finpartikler fra møllens plante fjernes derefter af en afstøvningsanordning.

Dernæst introduceres det resterende saltmateriale til en opløsningssektion, hvor den blandes med vand (genvundet senere i processen). Dette saltvandsladdet overføres af to højstrøms Bredel 100-pumper i trykbehandlede reaktionsbeholdere, før Bredel 65- og 40-pumper overfører aluminiumoxid som en opslæmning til reaktorerne.

Denne aluminiumoxid er meget slibende og på dette stadium høj temperatur. Gasformige reaktanter fremstilles, herunder hydrogen, methan og ammoniak, som forbrændes og udtages fra stakken. Energi fra affaldsgassen genvindes til brug i andre dele af processen.

For det tredje overføres rest fra reaktionsfasen til et båndfilter. Her pumpes saltvand og vand under vakuum ved anvendelse af en Bredel 80, der efterlader en fast rest kendt som Valoxy. Rent vand - sammen med vand fjernet ved opløsningstrinnet - bruges til at vaske faststofferne.

I sluttrinnet fortsætter udløbsopløsningen til krystalliseringssektionen. Natriumchlorid og kaliumchlorid krystalliseres ud af opløsningen, oprindeligt separat og derefter i kombination for at bringe saltblandingen til den krævede specifikation.

En in-line-dekanter øger koncentrationen af ​​faste stoffer i opslæmningen, hvilket letter højere saltgenvinding. Den endelige saltblanding transporteres til opbevaringsbakker for videreforsendelse.

Nødvendig service

RVA behandler hvert år 110,000 tons saltslagre rest. Denne service er afgørende for en bæredygtig miljøforvaltning, der sikrer, at salt slagge, som ellers ville blive transporteret store afstande til bortskaffelse, omdannes til tre nyttige produkter (med fast affald).

Både de genvundne aluminiumgranulater / pulvere og salt returneres til kundens produktionsproces, mens det tredje produkt, Valoxy, er et proprietært aluminiumoxid-rigt stof, der kan anvendes som et alternativ til aluminiumoxid og bauxit i applikationer såsom cement, bindemidler og mursten.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.