← Tilbage til Pumper kategori

AxFlow giver 70-årige Drysdale-pumper en ny leje af liv

Drysdale pumper forlader AxFlow-fabrikken klar til geninstallation hos Bentley Ings

Renovering og eftermontering af Drysdale 24-tommer lodrette aksialstrømningsvanddræningspumper

Få mennesker vil have glemt den massive oversvømmelse i Doncaster-området på 25th June 2007, da omkring 80mm regn faldt i en 16-periode. Blandt de mange huslige og kommercielle ulykker var Bentley Ings pumpestation, som led af et strømsvigt. Koblingsudstyret sluttede ned i vandet, så pumperne, der havde givet mange års pålidelig service, stoppede driften.

Som reaktion på denne begivenhed har pumpestationens ejere British Coal gennem Miljøstyrelsen indledt et oplyst program af værker for at genoprette pumpestationen til fuld driftskapacitet og forbedret effektivitet. Koblingsudstyret er nu blevet omplaceret til et højere niveau, og pumperne gennemgår et større renoveringsprogram, som vil resultere i mange år med pålidelig drift.

Ombygningen og eftermontering af de tre Drysdale 24-tommer lodrette aksialstrømningsvanddræningspumper og en tørrvejspumpe, der blev uarbejdsdygtige af oversvømmelsesvandet, blev tildelt AxFlow Limited af Miljøagenturets entreprenør AMCO.

"Den første opgave var at fjerne pumperne fra webstedet og transportere dem til vores Huddersfield-websted," rapporterer Mark Redgrove på AxFlow. "Når vi havde pumperne tilbage i vores Huddersfield workshops og strippet ned, kunne vi vurdere deres tilstand og anbefale AMCO, hvilket arbejde der skulle udføres. På grund af deres fortsatte drift og ydeevne under EA's nogensinde overvågede øje havde det ikke været nødvendigt at tage Drysdale vanddræningspumper ud af drift i mere end 20 år. En tæt inspektion viste, at pumperne var næsten 70 år gamle, og det var kun på grund af deres oprindelige byggekvalitet og styring fra EA, at de havde arbejdet videre. Det var dog uundgåeligt, at efter al denne tid var der tegn på komponent slid. "

I en sådan situation som den, der ofte følges, er enten at gå til udstyrsproducenten for afhjælpende arbejde eller til at købe helt nye pumper. Desværre var den første rute ikke en mulighed, da producenten længe havde ophørt med at eksistere. Det andet handlingsforanstaltning skulle overvejes, men på råd fra AxFlows ingeniører fandt AMCO og EA, at dette ikke ville skabe den bedste værdi for pengene på lang sigt.

I betragtning af alderen af ​​de to første pumper, der skal inspiceres, kunne AxFlow se, at jobbet med at give pumperne en ny lejemål og forbedre deres effektivitet ville være en udfordring. AxFlow fandt også, at det tørre vejr eller sommerpumpen havde en mindre indsugningsdiameter end udladningen, en faktor, der ofte var forbundet med problemer med kavitation, men det var let at afhjælpe ved udstødning af indtaget.
Den første af Drysdale pumper er udstyret med en ny slidring
"Mens begge to Drysdale-pumper viste ydeevne, var det No.3-pumpen, der gav os mest bekymring," siger Mark Redgrove. "Motoren var i god form, selv om den var stærkt forurenet internt med fedt, og flere større komponenter krævede reparation eller udskiftning. Michell-lejebladene blev dårligt scoret og krævede re-metallering og efterbehandling. Plus var der en stor mængde hvidmetal løs i lejeboligen. Lineakslingerne blev dårligt slidt og slid på de tilsvarende aksellagre indebar, at disse skulle genopbygges til den oprindelige diameter. "

Kig på pumpens endekomponenter viste pumpehjulshætten at have skåret sine pinde og var løs inde i pumpen. Følgelig var lejet og hatten meget slidt. "Da lejehætten og lejet var begge slidte og ikke længere koncentriske til det øverste leje, foreslog vi, at linjen kedede foringsrøret for at sætte op i boringen, inden der blev monteret en overdimensioneret lejebøsning," siger Mark Redgrove. "Som følge af, at lejet er løs, har pumpehjulet / akslen fået lov at løbe langt mere ud end det burde forårsage slid mellem pumpehjulet og slidringen. For at rette op på dette anbefales det at udskifte slitage. Desuden var vores råd på grund af det store slid på pumpehjulet at lodne udskiftningstip på hver skovl og derefter maskine dem tilbage til den oprindelige diameter. Endelig ville vi skyde sprængkomponenterne, male internerne med bitumen og som med No.2-pumpen, ville vi erstatte pakningspakningen. "

No2-pumpen krævede meget af samme opmærksomhed og arbejde, men det var afstanden mellem pumpehjulet og slidringen, der gav anledning til bekymring. Når målt, måles clearance 7.8mm på diameter, mens den anbefalede clearance for denne størrelse af pumpen typisk ligger omkring 0.9mm på diameter. For at rette op på dette, erstattede AxFlow slidringen, denne handling returnerer clearance til den oprindelige diameter. AxFlows ingeniører fandt også, at pumpeendelejlet manglede en ærme, hvilket efterlod en clearance af 3mm mellem leje og akselbog. Dette problem blev løst ved at genopbygge akseldoklen og re-metallere lejet.

Det arbejde, som AxFlow har udført, behandlede de tekniske problemer, der ville få dræningspumperne til Bentley Ings i brug igen og sikre et langt og pålideligt arbejdsliv. Selv om pumperne var af en betydelig alder og ikke længere i fremstilling viste AxFlow, at den havde maskinteknikressourcerne og pumpekendskabet til at reparere pumperne og for at sikre, at de en gang reparerede og installerede ville give en forbedret og mere effektiv drift.

Ved at acceptere resultaterne fra AxFlows undersøgelse af pumperne og hvilket arbejde der skal udføres ikke kun for at sætte dem i brug igen, men også for at optimere ydeevnen, har EA sikret en sund og økonomisk fremtid for pumpestationen til den kommende 20 - 30 år.

AxFlow Ltd

Viden, løsninger og services til pålidelig væskehåndtering i din branche.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.