← Tilbage til sundhed og sikkerhed kategori

Bürkert Demystificerer Atex Eksplosionsbeskyttelseskriterier med gratis ATEX Selection Poster

ATEX eksplosionsbeskyttelse

ATEX-direktivet har været i kraft i nogle år nu; men de vigtige kriterier, der skal overvejes, når man vælger en ATEX-certificeret enhed, som f.eks. en niveauføler, en ventil, en flowføler, en pumpe eller et andet udstyr til brug i farlige, eksplosionsfarlige omgivelser, bliver ofte misforstået . Bürkert hjælper nu brugere på tværs af alle procesmarkeder til at overvinde dette problem med produktionen af ​​en nyttig ATEX-plakat, der kan downloades fra firmaets hjemmeside.

I henhold til 2003 ATEX-direktivet skal fabrikanter designe og afprøve udstyr for at forhindre eller minimere risikoen for eksplosion i eksplosiv atmosfære. Som led i denne proces skal enhver elektrisk eller ikke-elektrisk antændelseskilde overvejes; plus de miljøer og applikationer, hvor et produkt kan anvendes.

Udvælgelseskriteriet for eksplosionssikre anordninger opdeles i fire hovedkategorier. Den første af disse er: Zone klassifikationer. Disse angiver den type atmosfære, som udstyret er klassificeret til. Zoner 0, 1 og 2 vedrører brændbar gas, dampe eller tåge. Zoner 20, 21 og 22 vedrører brændbart støv. I den farligste ende af skalaen er zoner 0 og 20 områder, hvor der er en eksplosiv atmosfære, der hele tiden er til stede over lange perioder eller ofte forekommer. I modsætning hertil er zoner 2 og 22 områder, hvor brændbare gasser normalt ikke er til stede, eller vedvarer kun i en kort periode. Udstyret skal levere et certificeret beskyttelsesniveau og klassificeres som egnet til et af disse miljøer.

Den anden kategori er: Gasgrupper. Gas, som er til stede i miljøet, bør klassificeres efter eksplosionsgrupper og temperaturklasser. Temperaturklassen (T1-T6) giver antændelsestemperaturen for gas- eller gasblandingen.

Den næstsidste kategori er: Temperatur klasser og omgivende temperaturer. En godkendt overfladetemperatur på elektrisk udstyr er givet, afhængigt af temperaturklassen af ​​den gas, der vil være til stede. Hvor maksimal omgivelsestemperatur ikke er defineret, antages en værdi på 40 grader C.

Gennemførelsen af ​​de fire kategorier er: Beskyttelsesprincippet. Dette er klassificeret som Ex-I input via barriere; eller indkapsling af de elektriske forbindelser via forbindelseskasse eller indkapsling.

Bürkert i procesregulering af farlige områder

Bürkert tilbyder det bredeste udvalg af førende løsninger til procesregulering af farlige områder. Virksomheden tilbyder en unik synergi af ventilelementer, procesdrift, sensorer og netværkskommunikation. I den eksplosionssikre verden, hvor certificering, kompaktitet, smart kommunikation og sikkerhed er dagligdags bekymringer, leverer det omfattende Bürkert produktsortiment proces effektivitet og højere udbytter ved at tilbyde kunder ubegrænset procesmodularitet.

Bürkert Fluid Control Systems:

Helen Christopher
Tel: + 44 (0) 1285 648720 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]
Adresse: Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Storbritannien

Bürkert Fluid Control Systems

Fremstilling af procesudstyr. En af de få producenter til at levere løsninger til den komplette kontrolsløjfe.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.