← Tilbage til sundhed og sikkerhed kategori

Bürkert Demystificerer Atex Eksplosionsbeskyttelseskriterier med gratis ATEX Selection Poster

ATEX eksplosionsbeskyttelse

ATEX-direktivet har været i kraft i nogle år nu; men de vigtige kriterier, der skal overvejes, når man vælger en ATEX-certificeret enhed, som f.eks. en niveauføler, en ventil, en flowføler, en pumpe eller et andet udstyr til brug i farlige, eksplosionsfarlige omgivelser, bliver ofte misforstået . Bürkert hjælper nu brugere på tværs af alle procesmarkeder til at overvinde dette problem med produktionen af ​​en nyttig ATEX-plakat, der kan downloades fra firmaets hjemmeside.

Under 2003 ATEX-direktivet, skal producenterne designe og testudstyr til at forhindre eller minimere risikoen for eksplosion i eksplosive atmosfærer. Som led i denne proces skal alle elektriske eller ikke-elektriske antændelseskilde overvejes; plus de miljøer og applikationer, hvor et produkt kan anvendes.

Kriteriet for eksplosionssikre enheder udvælgelse kan opdeles i fire hovedkategorier. Den første af disse er: Zone klassifikationer. Disse angiver den type atmosfære, som udstyret er klassificeret. Zoner 0, 1 og 2 vedrører brændbar gas, dampe eller tåge. Zoner 20, 21 og 22 vedrører brændbart støv. På det mest farlige ende af skalaen, zoner 0 og 20 er områder, hvor der er en eksplosiv atmosfære kontinuerligt til stede over lange perioder, eller er ofte til stede. Derimod zoner 2 og 22 er områder, hvor brændbare gasser ikke normalt er til stede, eller da kun i en kort periode. Udstyr skal give en certificeret niveau for beskyttelse og vil blive klassificeret som egnet til én af disse miljøer.

Den anden kategori er: Gas grupper. Gas, der er til stede i miljøet, bør klassificeres efter eksplosion grupper og temperatur klasser. Temperaturen klasse (T1-T6) giver temperaturen af ​​gas eller gasblanding tænding.

Næstsidste kategori er: Temperatur Klasser og omgivelsestemperaturer. En godkendt overfladetemperatur på elektrisk udstyr er givet, afhængig af temperaturen klasse af den gas, der vil være til stede. Når den maksimale omgivende temperatur ikke er defineret, en værdi på 40 grader antages.

Fuldfører de fire kategorier er: Beskyttelse Princip. Det er klassificeret som Ex-I-indgang via barriere; eller indkapsling af de elektriske forbindelser via samledåse eller indkapsling.

Bürkert i Hazardous Area Process Control

Bürkert giver det bredeste udvalg af førende løsninger til farligt område processtyring. Virksomheden tilbyder en unik synergi af ventil elementer proces aktivering, sensorer og kommunikation via nettet. I eksplosionssikre verden, hvor certificering, kompakthed, smart kommunikation og sikkerhed er dagligdags bekymringer, omfattende Bürkert produktsortiment leverer proces effektivitet og højere udbytter ved at tilbyde kunderne ubegrænset proces modularitet.

Bürkert Fluid Control Systems:

Helen Christopher
Tel: + 44 (0) 1285 648720 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]
Adresse: Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Storbritannien

Bürkert Fluid Control Systems

Fremstilling af procesudstyr. En af de få producenter til at levere løsninger til den komplette kontrolsløjfe.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.