← Tilbage til Bearings kategori

Bæreløsninger og dynamiske bevægelsessystemer til robotbaseret automatisering

Optimerede krydsede rullelejer
  • Schaeffler tilbyder det rigtige lagerdesign til hver robotfug.
  • Optimerede krydsede rullelejer og dobbeltrads vinkelkontaktrullelejer for højere stivhed.
  • Omkostningseffektiv, dynamisk og præcis: Cartesiske aksesystemer supplerer portefølje til robotik.


Industrielle robotter har etableret sig i konkurrencen om effektive automatiseringsløsninger til en lang række håndterings- og bearbejdningsopgaver. Denne udvikling er blevet fremskyndet af stigende mængder og det tilhørende fald i indkøbsomkostninger og af tekniske fremskridt med hensyn til stivhed og mulig belastning. Leddede armlejerstøtter spiller en afgørende rolle i lastbæreevne, dynamik og præcision af robotter. Schaeffler tilbyder løsninger til hver af de seks akser med deres specifikke krav.

sølv kugle

Drejeligt ledbærestøtter til leddede robotter

Den nederste drejelejerunderstøtning for akserne 1 og 2 på en robot understøtter hele vægten og de største vippemomenter. Det, der gør tingene endnu vanskeligere, er det faktum, at hældning i lejestøtten multipliceres så langt som værktøjets midtpunkt (TCP). Det er her Schaeffler tilbyder INA ZKLDF dobbelttrækkede aksiale, vinklede kontaktkuglelejer med meget høj vippestivhed, som er velkendt inden for maskinværktøjssektoren. Deres faste lejeringe er skruemonteret på den tilstødende konstruktion.

Akserne 3 og 4 understøtter stadig en betydelig del af robotarmens vægt, men installationspladsen i samlingen er imidlertid allerede betydeligt begrænset. Dette kræver en høj bæreevne og stivhed med et lille lejetværsnit. Schaefflers ingeniører har optimeret INA XSU-serien krydsede rullelejer specielt til de stigende krav i denne applikation. Et særligt højt påfyldningsniveau med cylindriske ruller sikrer øget stivhed.

Lejestøtter med dobbelt række, især dem, der er i et 'O' arrangement, giver et stort potentiale for lejestøtter med meget høj vippestivhed på grund af deres meget store understøtningsafstand og lille aksiale designkonvolut. FAG SGL-serie vinkelkontaktrullelejer har også en meget stiv rullekontakt. Schaeffler anbefaler en kombination af begge typer, især til akserne 5 og 6 med små leddede armdiametre. SGL-lejer kan integreres meget fleksibelt i det tilgængelige installationsrum mellem robotens gearkasse og huset på grund af deres lille tværsnit og diameterforløb.

Den 7. akse - den udstrakte arm

En såkaldt 7th akse bruges ofte til at udvide arbejdsområdet for industrirobotter eller gøre det muligt for dem at bevæge sig større afstand. Robotten flyttes mellem individuelt værktøjsmaskiner eller stationer og magasinerne og palettesystemerne på et bord på den lineære akse. INA KUSE seks-række monorail vejledningssystem i X-livskvalitet er især velegnet som et styresystem her. Det giver en meget høj nominel klassificeringslevetid, reduceret smøremiddelbehov og ekstrem lille slagpulsering. I en komprimeringsretning har dette seks-trinss monorail-styresystem en særlig høj bæreevne og er derfor ideelt egnet til kombination med direkte drev.

For at maksimere tilgængeligheden af ​​hele produktionscellen med X-værktøjsmaskiner tilbyder Schaeffler DuraSense som en mulighed for sine monorail-føringssystemer. DuraSense integrerede sensorsystem muliggør automatisk smøring eller overvågning af vogns smøreforhold. Risikoen for ikke planlagt nedetid på grund af slid og smøresvigt er markant reduceret.

Kartesiske systemer: omkostningseffektive, dynamiske og præcise

Det er ikke altid nødvendigt at bruge en dyre robot til håndtering af emner og værktøjer. Disse opgaver kan stadig udføres af kartesiske aksesystemer, der er konstrueret af lineære aktuatorer, der kan kombineres. Schaeffler tilbyder et omfattende udvalg af INA lineære aktuatorer og drevne lineære enheder inden for dette felt. Lineære aktuatorer med specielle funktioner udvider anvendelsesområdet. MTKUSE teleskopaktuatorer tillader for eksempel en overlevering i områder bag beskyttelsesbarrierer eller i separate arbejdsområder.

www.schaeffler.co.uk

Schaeffler (UK)

Signatur: Sølv medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link