← Tilbage til Machine & Electrical Safety Systems kategori

Optisk sikker alarm til kritiske miljøforhold

rembe_fig_3

Kontaktløs, strømløs, sikker

Virksomheder og facility operatører står over for store udfordringer, når det kommer til at behandle sikkerheden. Lovkrav, betingelser og tilladelser, interne specifikationer og potentielle risici for medarbejdere og miljø i stigende grad tvinge operatørerne hånd. Trykbeholdere og trykbærende systemer specielt skal beskyttes mod uautoriserede belastninger. I denne henseende er sprængfyldt diske betragtes som en pålidelig og vedligeholdelsesfri beskyttende koncept for alle operativsystemer sektorer. Samt disse sikringssystemer er sikker alarm vinder mere og mere i betydning i procesteknologi. De fleste nye anlæg er udstyret med yderligere sensorer til at transmittere en nødstopsignal sikkerhedssystemet hele anlægget, hvis det kræves. Dette undgår enhver ekstremt høje følgeskader og lang lukke tider. Sådanne skader kan nemt tilføje op til seks eller syv tal.

For over 40 år, Rembe ® GMBH SIKKERHED + CONTROL har været meget succesfuldt bidrager til at undgå disse enorme krav og minimere deres efterfølgende omkostninger bruge mekaniske pres release-systemer og de relevante burst sensor, blandt andre ting. I mange tilfælde er sprængfyldt diske bruges med integrerede eller eftermonterede detekteringssystemer, som har en klassisk elektrisk afbrydelse kontakt. Hvis der opstår en nødsituation i anlægget, er sprængskiven udløst og snaps sensor kabel. Strømmen afbrydes ved ødelæggelsen af ​​wiren og signalerer begivenheden til processtyringen. Denne type overvågning er pålidelig og er blevet etableret i årtier. Dermed er den faktiske signalgiver (kabel) ødelagt. Kablet skal udskiftes efter hvert svar, ligesom sprængskive selv. Dette medfører yderligere, men undgåelige omkostninger.

Installationen af ​​sådan en klassisk burst sensor foregår i direkte kontakt med sprængskive. I kritiske processer med et lavt tryk svar, kan derudover anvendes sprængfyldt modstand (burst sensor) negativ indflydelse på systemets egenskaber og reducere proces sikkerhed. I forhold til dette, er der en hel serie af kontaktløse procedurer, såsom magnetiske, induktive og kapacitive sensorer som ikke har nogen indflydelse på den bristede adfærd. Denne fordel opnås med en højere følsomhed over for elektriske og magnetiske disruption signaler, naturlige kramper eller vibrationer. Dette kan føre til falske alarmer, og begrænser dermed deres anvendelse i mange områder.

Designet til kritiske miljøer

For systemer med de maksimale lækage krav og mindste nominelle bredder, er markedet faktisk ikke tilbyde nogen løsning, som skaber usikkerhed i produktionsprocessen. For at lukke dette hul, Rembe ® FIBRE FORCE GMBH i samarbejde med sin tilknyttede selskab Rembe ® GMBH SIKKERHED + CONTROL har udviklet en ny optisk sikker alarm, SLR90. Denne kontaktfri og strømløs design er ideel til vanskelige og kritiske miljøforhold, for at opfylde kravene i kemiteknik, atomare struktur, specialkonstruktioner og anlæg konstruktion.

En smalbånd, specielt moduleret, er optisk signal sendes til sprængskiven at genkende de mindste ændringer forårsaget af korrosion, lækage eller sprængning. Dette bestemt status information sendes i en isoleret tilstand til en nem at betjene optoelektroniske konverter enhed, omdannet til et konventionelt industrielt anvendelig signal, såsom 1-5V, 4-20mA eller for forskellige bussystemer (herunder PROFIBUS, EtherNet / IP , EtherCAT DeviceNet) og fremsendes til sikringssystem i real-tid. Samt den fortsatte status information, optisk SLR90 sikker alarmfunktion den leverer et styresignal som en alarm kontakt i svaret tilfældet med sprængskive, som systemets nødstop kan udløses. Strømløs signal er ufølsom over for elektromagnetiske parasitære koblinger og er forudbestemt til alvorlige ætsende og eksplosive zoner.

Nem justerbar

Under installation på stedet kræves ingen specialkundskaber eller forudgående viden om den optiske enhed. Burst-sensoren kan installeres og indstilles af enhver erfaren montør. Den optoelektroniske konverterenhed kan nemt integreres i ethvert kontaktskab ved hjælp af DIN top hatskinne montering og kan indarbejdes direkte i processtyringssystemet som en Plug & Play-komponent. SLR90 er integreret på siden vendt væk fra processen og er i stand til at signalere de laveste reaktionstryk med proces sikkerhed. Tilsvarende er arbejdstemperaturer på signalgiveren på op til 350 ° C mulige i et specielt design. Som følge heraf kan høj temperaturprocesser også overvåges, for hvilket markedet i øjeblikket ikke har nogen eller næsten ingen løsning.

Den enkle modulære design af SLR90 gør det muligt at reagere hurtigt og individuelt til kundespecifikke krav og til at justere burst sensoren til ekstreme forhold. For eksempel kan SLR90 integreres efterfølgende i rørsystemet inden for ultra-rene medier teknologi, nedstrøms sprængskiven skrue-i enhed. Det nødvendige burst sensoren er mindre end 40mm når en yderligere skrue i apparatet anvendes. I næsten alle installations situationer, eftermontering i holderen sprængskiven eller skrue-i enhed er mulig.

I modsætning til en klassisk afbrydelse kontakt betyder SLR90 ikke skal udskiftes, når det er briste. Dette forhold muliggør en lang levetid, reducerer yderligere vedligeholdelse og lukke gange, og med det, omkostninger. Desuden kan SLR90 tilsluttes som en særskilt og selvforsyningspolitik burst-sensor i et eksisterende system for at opnå et højere sikkerhedsniveau integritet niveau (SIL), såsom den krævede international standard IEC61508 / IEC61511. Fokus er at overvåge alle komponenter i et system med processikkerhed.

Især sprængskiver små nominelle bredder (¼ "til 1") med en minimal lækage rate, herunder omvendte sprængskive, kunne ikke indarbejdes i proces kontrol teknologi på grund af manglen på en løsning. Den SLR90 muliggør en signalering af sådanne sprængskive for første gang. Systemernes sikkerhed øges, og samtidig reducere den potentielle risiko for medarbejderne.

Forfatter

Dipl.-Ing. Thomas Münstermann
Leder af Process Safety Department / Product Manager
Rembe ® GMBH SIKKERHED + CONTROL

T: + 49 (0) 29 61 / 74 05 - 0
F: + 49 (0) 29 61 / 50 714
[Email protected]
www.rembe.de

Rembe LTD

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.